Follow us

Στέλιος Πέτσας: Δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμα με το ωράριο λειτουργίας των Εκκλησιών...

Τι ανέφερε για τη λειτουργία των Εκκλησιών κατά τη Μ. Εβδομάδα - Σήμερα ανακοινώνεται η ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Είμαστε σε επικοινωνία με την Εκκλησία. Εξετάζουμε θέματα όπως το ωράριο, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός, αλλά & αν κάποιος βγαίνει για τους λόγους που επιτρέπονται να μπορεί να ασκήσει & ατομική προσευχή" ανέφερε ο κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας μεταξύ άλλων τόνισε:

  • Σήμερα η Ν.Κεραμέως θα ανακοινώσει την ύλη των εξετάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων
  • Δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ημερομηνίες άρσης μέτρων αποτελούν fake news.
  • Τα μέτρα που παίρνουμε αντιμετωπίζουν την κρίση με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα. Πρέπει να κρατήσουμε εφεδρείες. Δεν είναι ώρα συνομωσιολογίας ούτε ανέφικτων υποσχέσεων.
  • Οι θέσεις της Ελλάδας είναι γνωστές, διατυπωμένες στην κοινή επιστολή των 9 ηγετών. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ιδέα του ευρωομολόγου αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε να στηρίζουμε τα βήματα που γίνονται.
  • Μείζον θέμα της ημέρας η συνεδρίαση του Eurogroup. Το σχέδιο που φαίνεται να προχωρά αφορά παρεμβάσεις ύψους 540 δισ. ευρώ.
  • Είμαστε σε επικοινωνία με την Εκκλησία. Εξετάζουμε θέματα όπως το ωράριο, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός, αλλά & αν κάποιος βγαίνει για τους λόγους που επιτρέπονται να μπορεί να ασκήσει & ατομική προσευχή.
  • Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της πενταετίας. Δεν ασχολούμαστε με τις φοβίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
  • Για παράταση πλαισίου α' κατοικίας: Το θέμα της παράτασης εξετάζεται αλλά ταυτόχρονα δρομολογούμε και το νέο πλαίσιο. Την εβδομάδα μετά το Πάσχα θα έχουμε οριστικές αποφάσεις.
  • Ακόμα και ένα 5% του πληθυσμού να μην τηρήσει τα περιοριστικά μέτρα είναι ικανό να τινάξει στον αέρα τις προσπάθειες των υπολοίπων.

Συγκεκριμένα, "μείζον ζήτημα της ημέρας" αποτελεί η συνέχεια της διάσκεψης του Eurogroup, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επέλθει συμφωνία ώστε να βρεθεί λύση που θα εξασφαλίσει ότι η επανεκκίνηση θα είναι γρήγορη και ισχυρή, αλλά παρ' όλ' αυτά, όπως είπε, "ευελπιστούμε οι σχετικές διαφορές να γεφυρωθούν".

Το σχέδιο ενσωματώνει παρεμβάσεις ύψους 540 δισεκατομμυρίων ευρώ και βασίζεται σε τρεις πυλώνες: τη χρηματοδότηση με περίπου 100 δισεκ. ευρώ για τη στήριξη της εργασίας από το πρόγραμμα Sure της Κομισιόν, τη χρηματοδότηση με περίπου 200 δισεκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για μόχλευση ώστε να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία και τρίτον τη χρηματοδότηση με 240 δισεκ. ευρώ, περίπου δηλαδή το 2% του ΑΕΠ κάθε κράτους μέλους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, τον ESM. Πρόσθεσε δε ότι ως προς το τελευταίο σκέλος η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών δέχονται ως μοναδική προϋπόθεση την τήρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών και τη χρήση των χρημάτων αυτών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού χωρίς άλλους όρους, περιορισμούς και προϋποθέσεις.

Οι θέσεις της Ελλάδας στηρίζονται στην αρχή πως τα κοινά προβλήματα απαιτούν κοινές λύσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας πρόσθεσε ότι οι θέσεις της Ελλάδας είναι γνωστές και έχουν διατυπωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην κοινή επιστολή του με άλλους οχτώ ηγέτες προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στηρίζονται στην αρχή ότι "τα κοινά προβλήματα απαιτούν κοινές λύσεις" κι έχουν στόχο τη χαμηλού κόστους χρηματοδότηση για όλες τις χώρες μέλη της ευρωζώνης. Κάτι που μπορεί να γίνει με την έκδοση ειδικού ευρωομολόγου. Τόνισε πάντως ότι αν και υποστηρίζουμε την έκδοση ευρωομολόγου δεν πρέπει να υποτιμούμε τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει ήδη σε κοινοτικό επίπεδο.

Αναφέρθηκε ειδικά στη μέγιστη δυνατή ευελιξία στη χρήση των πόρων του ΕΣΠΑ και στις κρατικές ενισχύσεις, την εφαρμογή της ρήτρας γενικής διαφυγής από τους περιορισμούς του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης με αποτέλεσμα να μην ισχύουν οι δημοσιονομικοί στόχοι που είχαν τεθεί στα κράτη μέλη για το 2020, την έγκριση σημαντικών εργαλείων ρευστότητας που μετά από χρόνια περιλαμβάνουν και την πατρίδα μας (συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και τα ομόλογά της γίνονται δεκτά από την ΕΚΤ με αποτέλεσμα να είναι δυνατή φθηνή χρηματοδότηση ύψους 10 δισεκ. ευρώ από τις τράπεζες στην πραγματική οικονομία.

Τα δημοσιονομικά μέτρα της κυβέρνησης φθάνουν συνολικά μέχρι και 14 δισ. ευρώ περίπου

Σε εθνικό επίπεδο, πέραν του ευρωπαϊκού, όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, η κυβέρνηση ξεδιπλώνει ένα συνεκτικό πακέτο μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας. "Ήδη εφαρμόζονται τα δημοσιονομικά μέτρα που ελήφθησαν για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ενώ προωθείται η επανάληψή τους για τον Μάιο και τον Ιούνιο. Επομένως τα δημοσιονομικά μέτρα φθάνουν μέχρι και 14 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου".

Η Ελλάδα θα αναπτύξει μέχρι το καλοκαίρι ένα δημοσιονομικό δίχτυ προστασίας της οικονομίας που φτάνει τα 24 δισ. ευρώ

Πρόσθεσε ότι επιπλέον υλοποιείται ένα πακέτο στήριξης της ρευστότητας των επιχειρήσεων προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες αυτών των ημερών, το οποίο ανέρχεται περίπου στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι "η Ελλάδα θα αναπτύξει μέχρι το καλοκαίρι ένα δημοσιονομικό δίχτυ προστασίας της οικονομίας ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου και θα θέσει σε κίνηση έναν μοχλό ρευστότητας περίπου 10 δισεκ. ευρώ ώστε η υγειονομική κρίση να αφήσει όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα στην πραγματική οικονομία. Ένα συνολικό πακέτο ύψους 24 δισεκ. ευρώ δηλαδή περίπου 13% του ΑΕΠ του 2019".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση "κρατά εφεδρείες" γιατί τα μέτρα αντιμετωπίζουν μεν την κρίση όπως εξελίσσεται σήμερα, αλλά κανείς δεν μπορεί με ακρίβεια να προβλέψει την έκβασή της. "Είναι απαραίτητο να τις έχουμε για να πυροδοτήσουμε την άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας. Γιατί όσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση άλλο τόσο δύσκολο και σημαντικό είναι να συνεχίσουμε τη ζωή μας από εκεί που την αφήσαμε", τόνισε.

"Δηλαδή από ένα σημείο ανάκαμψης. Δηλαδή μια στρατηγική που διαφυλάσσει τις δουλειές, τις προοπτικές των επιχειρήσεων και εγγυάται μια καλύτερη ζωή για όλους".

Σε όλους τους τόνους επανέλαβε ότι είναι ώρα δύσκολη αλλά και ταυτόχρονα "ώρα ευθύνης, όχι εύκολης πλειοδοσίας ούτε ανεύθυνων υποσχέσεων".

Η εισαγωγική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Α. Στο πεδίο της οικονομίας

Μείζον ζήτημα της ημέρας -για ολόκληρη την Ευρώπη- αποτελεί η συνέχεια της συνεδρίασης του Eurogroup, που άρχισε πριν δύο ημέρες. Όπως γνωρίζετε στην τελευταία τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών υπήρξε αδιέξοδο. Δεν επήλθε η αναγκαία συναίνεση πάνω σε ένα πιο φιλόδοξο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στην οικονομία και τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας ώστε η επανεκκίνηση να είναι γρήγορη και ισχυρή. Οι σχετικές διαφορές ευελπιστούμε να γεφυρωθούν.

Το σχέδιο που φαίνεται να προχωρά, μέχρι στιγμής, ενσωματώνει παρεμβάσεις ύψους 540 δις ευρώ και βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

Πρώτον, τη χρηματοδότηση με περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της εργασίας, το Πρόγραμμα SURE της Κομισιόν.

Δεύτερον, τη χρηματοδότηση, με περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για μόχλευση, ώστε να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία.

Τρίτον, τη χρηματοδότηση, με 240 δις ευρώ, (περίπου 2% του Α.Ε.Π. για κάθε κράτος-μέλος) από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, τον ESM.

Στο τελευταίο αυτό ζήτημα, το δανεισμό από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών, δέχεται ως μόνη προϋπόθεση την τήρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών και τη χρήση των χρημάτων αυτών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, χωρίς άλλους όρους, περιορισμούς και προϋποθέσεις. Στο ζήτημα αυτό υπήρξαν διαφωνίες που ευελπιστούμε να γεφυρωθούν.

Οι θέσεις της Ελλάδας είναι γνωστές. Έχουν διατυπωθεί από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην κοινή επιστολή του με άλλους 8 ηγέτες προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στηρίζονται στην αρχή ότι τα κοινά προβλήματα απαιτούν κοινές λύσεις. Και έχουν στόχο την εξασφάλιση χαμηλού κόστους χρηματοδότησης για όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης. Και αυτό μπορεί να γίνει με την έκδοση ενός ειδικού ευρωομολόγου. Ενώ συνεχίζουμε να προωθούμε την ιδέα του ευρωομολόγου, δεν πρέπει να υποτιμούμε τα σημαντικά βήματα που έχουν ήδη γίνει σε κοινοτικό επίπεδο:

Δόθηκε η μέγιστη δυνατή ευελιξία στη χρήση των πόρων του ΕΣΠΑ και στις κρατικές ενισχύσεις.

Εφαρμόζεται η ρήτρα γενικής διαφυγής από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να μην ισχύουν οι δημοσιονομικοί στόχοι που είχαν τεθεί στα κράτη-μέλη για το 2020.

Εγκρίθηκαν σημαντικά εργαλεία ρευστότητας που, επιτέλους, μετά από χρόνια αποκλεισμών, περιλαμβάνουν και την Πατρίδα μας. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (Pandemic Emergency Purchase Programme - PEPP) που ανέρχεται σε περίπου 12 δισεκατομμύρια ευρώ για τη χώρα μας. Επιπλέον, τα ομόλογά της γίνονται δεκτά ως ενέχυρα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (waiver), με αποτέλεσμα να είναι διαθέσιμη φθηνή χρηματοδότηση ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις τράπεζες στην πραγματική οικονομία.

Πέραν, του κοινοτικού, σε εθνικό επίπεδο, η Κυβέρνηση ξεδιπλώνει ένα συνεκτικό πακέτο μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας. Ήδη εφαρμόζονται τα δημοσιονομικά μέτρα που ελήφθησαν για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ενώ προωθείται η επανάληψή τους για τον Μάιο και τον Ιούνιο. Επομένως, συνολικά τα δημοσιονομικά μέτρα φτάνουν μέχρι και 14 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου. Επιπλέον, υλοποιούμε ένα πακέτο ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες αυτών των ημερών, το οποίο ανέρχεται περίπου στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Ελλάδα, δηλαδή, θα αναπτύξει μέχρι το καλοκαίρι ένα δημοσιονομικό δίχτυ προστασίας της οικονομίας ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου και θα θέσει σε κίνηση έναν μοχλό ρευστότητας περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, ώστε η υγειονομική κρίση να αφήσει όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα στην πραγματική οικονομία. Ένα συνολικό πακέτο 24 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή περίπου 13% του Α.Ε.Π. του 2019.

Τα μέτρα αντιμετωπίζουν την κρίση, όπως εξελίσσεται σήμερα. Όμως, επειδή κανείς δεν μπορεί σήμερα να προβλέψει την ακριβή διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, κρατούμε εφεδρείες. Είναι απαραίτητο να τις έχουμε για να πυροδοτήσουμε την άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας. Γιατί όσο δύσκολο και κρίσιμο είναι να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση, άλλο τόσο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε τη ζωή μας από κει που την αφήσαμε, δηλαδή από ένα σημείο ανάκαμψης. Δηλαδή μια στρατηγική που διαφυλάσσει τις δουλειές, τις προοπτικές των επιχειρήσεων, και εγγυάται μια καλύτερη ζωή για όλους. Είναι ώρα δύσκολη. Το καταλαβαίνουμε. Είναι όμως και ώρα ευθύνης. Είναι ώρα σύνεσης. Όχι εύκολης πλειοδοσίας. Ούτε ανεύθυνων υποσχέσεων.

Β. Σε ό,τι αφορά στην ανάσχεση του κορονοϊού

Υπογραμμίζεται, για μια ακόμη φορά, ότι η διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα θα είναι αργή και μακρόσυρτη. Δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Πάμε πολύ καλύτερα σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά η έναρξη της επιστροφής εξαρτάται απ’ όλους μας, καθώς τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά.

Δημοσιεύματα για υποτιθέμενα σχέδια που αφορούν στην άρση μέτρων και περιέχουν διάφορες ημερομηνίες αποτελούν fake news. Είναι παντελώς ανυπόστατα, αβάσιμα και επικίνδυνα. Κάποιοι παίζουν σε βάρος των πολιτών και της υπομονής τους. Και οι ελάχιστοι αυτοί, ας μην ξεχνούν ότι, πέρα από την κοινωνική αναλγησία που εκπέμπουν, τέτοια κείμενα εμπίπτουν και στις διατάξεις του νόμου περί διακίνησης ψευδών ειδήσεων. Δεν είναι αυτή η περίοδος για ανεύθυνα παιχνίδια, ούτε για επιπολαιότητα, ούτε για εφησυχασμό.

Οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε τις συμβουλές των ειδικών και τις αποφάσεις της Πολιτείας, ώστε να κρατήσουμε χαμηλά τα επίπεδα των κρουσμάτων και να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από την κρίση. Για το σκοπό αυτό, ενόψει πιθανών αποδράσεων για το Πάσχα, αυστηροποιούνται οι έλεγχοι και αυξάνονται τα πρόστιμα για καταχρηστικές μετακινήσεις σε χωριά και εξοχικές κατοικίες. Οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα, σε νέες και παλιές εθνικές οδούς και παράδρομους θα είναι συνεχείς και αυστηροί. Παρακαλώ, όλους τους συμπολίτες μας να μην ξεχνούν ότι αν επικαλεστούν μετακίνηση με το πρόσχημα της πρώτης κατοικίας, δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν πριν την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σε ό,τι αφορά τις ημέρες του Πάσχα, τη μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού, φέτος θα είναι διαφορετικό. Δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας, δεν θα πάμε στις Εκκλησιές μας. Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, έτσι ώστε του χρόνου να γιορτάσουμε, όλοι μαζί, τα ήθη και τα έθιμα της παράδοσής μας. Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές.

Γ. Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας

Συνεχίζουμε τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αυξάνουμε τις Μ.Ε.Θ. και πραγματοποιούμε σημαντικές προμήθειες υγειονομικού υλικού. Έχουμε, ήδη, αυξήσει τις Μ.Ε.Θ. από τις 565 -που ήταν πριν από δυόμιση μήνες- στις 952, δηλαδή αύξηση κατά 68%. Παράλληλα, έχουν εγκριθεί 4.824 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού, ενώ 2.500 εξ’ αυτών έχουν ήδη προσληφθεί.

Στο μεταξύ ξεκίνησε από χθες η διαδικασία για τη συγκρότηση 500 Κινητών Ομάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, χωρισμένων σε δύο βάρδιες, οι οποίες θα παρέχουν κατ' οίκον νοσηλευτικές υπηρεσίες και θα παίρνουν δείγματα βιολογικού υλικού από πρόσωπα που πιθανό να έχουν προσβληθεί από κορονοϊό.

Με χθεσινή ανάρτησή του, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε, για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες του και την ευγνωμοσύνη των Ελλήνων στους ήρωες με τις μάσκες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου ενάντια στον κορονοϊό. Τις προηγούμενες μέρες επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο "Σωτηρία", όπου βρέθηκε δίπλα για να τους στηρίξει και να τους ενθαρρύνει. Είχε στη συνέχεια τηλεδιάσκεψη με τον διοικητή του ΕΚΑΒ από τον οποίο ζήτησε να διαβιβάσει σε όλο το προσωπικό θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες. Επικοινώνησε κατόπιν -με τηλεδιάσκεψη- με εντατικολόγους πέντε μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων, με τους οποίους είχε συζήτηση για την ουσιαστική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκειμένου να ανταπεξέρχεται σε κάθε πρόκληση, πέραν του κορονοϊού. Σημειώνεται ότι σήμερα το απόγευμα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων, η έκτακτη ενίσχυση σε 113.780 εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τον ΕΟΔΥ, καθώς και σε όσους υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, εκφράζουν, θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές που σπεύδουν να ενισχύσουν το Σύστημα Υγείας και τις προνοιακές δομές. Όπως επίσης και στους μικρούς και μεγάλους δωρητές που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας και την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Στο κύμα αυτό της κοινωνικής αλληλεγγύης ξεχωρίζει η διεθνής πρωτοβουλία δράσης για τον κορονοϊό ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Δ. Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης"

Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των πολιτών για προστασία της ανθρώπινης ζωής, ασφάλεια και δημιουργία δεκάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, η Κυβέρνηση σχεδίασε το νέο πρόγραμμα έργων και δράσεων ανάπτυξης και αλληλεγγύης στην Αυτοδιοίκηση. Το πρόγραμμα αυτό φέρει συμβολικά το όνομα του αείμνηστου οραματιστή δημάρχου της Αθήνας, Αντώνη Τρίτση.

Το πρόγραμμα αυτό, παρουσιάστηκε προ ολίγου από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κυρίου Χρήστου Σταϊκούρα και Άδωνι Γεωργιάδη. Έχει ορίζοντα από τώρα έως τα τέλη του 2023 και διασφαλισμένους πόρους τουλάχιστον 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, θα μπορέσουν να γίνουν πραγματικότητα σημαντικά έργα πνοής σε όλη τη χώρα. Οργανώνουμε έξυπνες πόλεις με ψηφιακές υπηρεσίες για τους δημότες, με προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Κατά την κατασκευή των έργων προβλέπεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 40.000 νέες θέσεις εργασίας, γεγονός που θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη μεγάλη προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας, που πρέπει να αρχίσει την επόμενη μέρα αυτής της κρίσης. Οι προτεραιότητες του προγράμματος είναι:

- Η προστασία της ζωής, της δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

- Η ποιότητα ζωής και η εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών.

- Το περιβάλλον.

- Η ψηφιακή σύγκλιση.

- Η παιδεία, ο πολιτισμός, ο τουρισμός και ο αθλητισμός

- Η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη με δράσεις κοινωνικής προστασίας και ειδικών προγραμμάτων για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσουμε οι Έλληνες ενωμένοι, με σύνεση και αποφασιστικότητα, για να βγούμε πιο δυνατοί και από αυτή την κρίση.

Ε. Σε ό,τι αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Θέλω να υπογραμμίσω ότι στη μάχη κατά του κορονοϊού η Κυβέρνηση απάντησε επιστρατεύοντας -ανάμεσα στ’ άλλα- με εκπληκτική ταχύτητα τις δυνατότητες της ψηφιακής εποχής. Εγκαταστάθηκαν μηχανισμοί τηλεδιασκέψεων, ψηφιακής εξυπηρέτησης των πολιτών, τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης. Υπογραμμίζεται ότι -όπως δείχνουν τα στοιχεία που είχαμε στις αρχές της εβδομάδας- η εκπαιδευτική κοινότητα έχει αγκαλιάσει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σημειώνεται ότι από τις 30 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου παρακολούθησαν τα προγράμματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης στην Ε.Ρ.Τ. 2 μεσοσταθμικά περισσότερα από 100.000 παιδιά ηλικιών 4-14.

-Στα σχολεία:

Στη σύγχρονη εκπαίδευση καταγράφηκαν περίπου 1.885.000 συμμετοχές μαθητών σε ψηφιακές τάξεις (Webex) και 71.701 εκπαιδευτικοί έχουν δημιουργήσει την προσωπική ψηφιακή τους τάξη, ενώ είχαν δημιουργηθεί 113.974 ψηφιακές τάξεις.

Στην ασύγχρονη εκπαίδευση, περισσότεροι από 913.000 μαθητές και 166.000 εκπαιδευτικοί έχουν εγγραφεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

-Στα δημόσια Ι.Ε.Κ.:

Το 84% των μαθημάτων που διενεργούνταν διά ζώσης είναι ήδη ενταγμένα στην ασύγχρονη τηλεκπαίδευση. Το 86% των εκπαιδευτών και το 89% των καταρτιζόμενων έχουν κωδικούς πρόσβασης σε ασύγχρονη εκπαίδευση.

-Στα Πανεπιστήμια:

Το 96,35% των μαθημάτων παραδίδονται μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Τονίζουμε επιπλέον ότι περίπου 100.000 μαθητές κατά μέσο όρο παρακολουθούν καθημερινά την εκπαιδευτική τηλεόραση μέσω της Ε.Ρ.Τ..

Σημειώνεται ότι σήμερα θα ανακοινωθεί από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Ν. Κεραμέως, η ύλη των εξετάσεων της Γ’ Λυκείου, ώστε να αφεθούν απερίσπαστοι στην προετοιμασία τους οι μαθητές μας.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να μοιραστώ μια προσωπική εμπειρία. Η μικρή μου κόρη είναι μαθήτρια της Δ’ Δημοτικού ενός δημόσιου σχολείου, του 1ου Δημοτικού Αγίου Στεφάνου. Την προηγούμενη Κυριακή, η δασκάλα της αφιέρωσε την ημέρα της, μέχρι αργά το βράδυ, για να συνδεθεί διαδικτυακά με τους μαθητές της και τους γονείς τους, προκειμένου να προετοιμάσει την "ψηφιακή τάξη" της επόμενης μέρας. Στο πρόσωπό της, συγχαίρω όλους τους εκπαιδευτικούς που δεν αφήνουν τα παιδιά μας πίσω. Που αφιερώνουν χρόνο -και δίνουν τον εαυτό τους- αποδεικνύοντας τι τίτλος τιμής είναι να είσαι δάσκαλος. Άλλη μια φορά, εκ μέρους της Κυβέρνησης και των Ελλήνων, σας ευχαριστώ.

Κλείνω με δύο λόγια για την μετεγκατάσταση ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δώδεκα από αυτούς θα μετακινηθούν άμεσα στο Λουξεμβούργο και άλλοι 50 προς την Γερμανία, ενώ έπεται συνέχεια στην Γαλλία, την Φινλανδία, την Ιρλανδία, την Κροατία, την Πορτογαλία, τη Λιθουανία, τη Βουλγαρία και το Βέλγιο, χώρες που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Έστω και με καθυστέρηση, έστω και μετά από πολλές άγονες προσπάθειες στο παρελθόν, ανοίγει πλέον ο ευρωπαϊκός διάδρομος για ανθρώπινη αντιμετώπιση αυτών των ευάλωτων παιδιών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Αυτή είναι η μόνη λίστα που χρειάζεστε για τις φθινοπωρινές αποδράσεις σας

Ξενώνες, ξενοδοχεία, βίλες και εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα που μας καλούν για αποδράσεις με άρωμα φθινοπώρου ή αποκαλόκαιρου.

ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ 23 Σεπ 2025 | 11:38

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε εκπαιδευτικός που πήγε στο σχολείο χωρίς αρνητικό self-test εν μέσω κορονοϊού

Δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον εκπαιδευτικό που το 2021 είχε πάει στο σχολείο χωρίς να προσκομίσει αρνητικό self-test.

ΕΟΔΥ: 18 Σεπ 2025 | 18:08

Κορονοϊός: 226 νέες εισαγωγές και δύο θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Ο αριθμός νέων εισαγωγών παρουσιάζει τάση σταθεροποίησης.

ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ 18 Σεπ 2025 | 15:59

Θάνατος 14χρονης στη Λαμία: Αναβλήθηκε η δίκη των δυο γιατρών του νοσοκομείου - Η τραγωδία για το κορίτσι με κορονοϊό

Αναβιώνει η τραγωδία της απώλειας της μαθήτριας τον Δεκέμβριο του 2021 όταν διακομίσθηκε στο ΓΝ Λαμίας λόγω ασθένειας από covid-19.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Σεπ 2025 | 13:14
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 11 Σεπ 2025 | 15:04

Παύλος Μαρινάκης: Έχουμε μειώσει δραστικά τους υπέρογκους φόρους των ελεύθερων επαγγελματιών

Κάναμε μειώσεις του φόρου εισοδήματος για όλους με έμφαση στη μεσαία τάξη, τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ 10 Σεπ 2025 | 16:14

Νέα μελέτη: Ο COVID-19 και η γρίπη μπορεί να "ξυπνούν" καρκινικά κύτταρα

"Η ιογενής λοίμωξη επιταχύνει σημαντικά την ανάπτυξη αυτών των κυττάρων", σύμφωνα με τον John Alcorn, καθηγητή Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 09 Σεπ 2025 | 15:41

Μαρινάκης: Οι φοροελαφρύνσεις είναι στην πραγματικότητα αυξήσεις μισθών

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση μέχρι το Σάββατο είχε μειώσει 72 φόρους που τώρα γίνονται περισσότεροι αλλά και 22 έμμεσους φόρους.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 08 Σεπ 2025 | 11:33

Αδωνις Γεωργιάδης: Η μεγαλύτερη φορολογική ελάφρυνση φυσικών προσώπων από το 1830

"Για τομή που αλλάζει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας" έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του για τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 08 Σεπ 2025 | 11:07

Μαρινάκης: Τα μέτρα της ΔΕΘ αφορούν τους πάντες - Δεν έγινε κεντρώος ο Τσίπρας επειδή έβγαλε ένα μανιφέστο

"Δεν έγινε κεντρώος ο Τσίπρας επειδή έβγαλε ένα μανιφέστο", σημείωσε σε συνέντευξή του ο Παύλος Μαρινάκης.

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ 04 Σεπ 2025 | 07:53

Στο 1,7 δισ. ευρώ ανεβαίνει το πακέτο της ΔΕΘ: Οικογένειες με παιδιά και ένστολοι οι μεγάλοι κερδισμένοι

Στα 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να ανέλθει τελικώς το κόστος του "πακέτου" της ΔΕΘ, σπάζοντας το "φράγμα" του 1,5 δισ., όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί με τη μεσαία τάξη.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 03 Σεπ 2025 | 11:29

Ξεπαγώνουν οι αυξήσεις στις συντάξεις με "προσωπική διαφορά" - Τα 4 μέτρα για τους συνταξιούχους

Πάνω από 600.000 συνταξιούχοι βλέπουν το καθαρό τους εισόδημα να παραμένει "παγωμένο" τα τελευταία χρόνια.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 01 Σεπ 2025 | 15:49

Παύλος Μαρινάκης: Ο Τσίπρας έχει κριθεί και ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

"Δεν νομίζω ότι η επιτυχία ή η αποτυχία αυτής της κυβέρνησης εξαρτάται από το ποιον θα έχει αντίπαλο", τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 31 Αυγ 2025 | 12:09

Παύλος Μαρινάκης: H πραγματική "δεξιά ατζέντα" είναι μια στρατηγική για μια υπερήφανη και ισχυρή Ελλάδα

Το τρέχον πολιτικό κλίμα, ανέλυσε ο Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του

ΤΙ ΘΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 31 Αυγ 2025 | 10:09

"Κλειδώνει" το πακέτο μέτρων της ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις σε ένστολους και συνταξιούχους και στεγαστικό

Το πακέτο μέτρων θα κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,5 δισ. ευρώ και είναι το αποτέλεσμα των επιπλέον εσόδων που φέρνουν στον προϋπολογισμό οι ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας και η πολιτική περιορισμού της φοροδιαφυγής.

ΠΡΟΣΟΧΗ 29 Αυγ 2025 | 19:15

Σε έξαρση ο κορονοϊός: Σημαντική αύξηση κρουσμάτων τον Αύγουστο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Την τελευταία εβδομάδα, το σύνολο των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας για COVID-19 ήταν 236

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 28 Αυγ 2025 | 15:43

Παύλος Μαρινάκης: Αν δοθεί 13ος μισθός στο δημόσιο, δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για άλλες ομάδες εργαζομένων

Το δημόσιο ταμείο έχει συγκεκριμένα λεφτά να δώσει περίπου 1,5 δισ. ευρώ, και υπάρχουν οροφές δαπανών, ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 28 Αυγ 2025 | 15:14

Επεισόδιο Μαρινάκη με δημοσιογράφο για τη νεκρή στην Αίγινα: "Μη λαϊκίζετε, κύριε - Αυτό το παιχνίδι να το παίξετε αλλού"

Έντονα αντέδρασε ο Παύλος Μαρινάκης σε ερώτηση δημοσιογράφου - "Εδώ έρχονται δημοσιογράφοι που θέλουν να ενημερωθούν και όχι να γίνουν influencers στο διαδίκτυο - Αν θέλετε να κάνετε πολιτική, να πολιτευτείτε"

ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ 27 Σεπ 2025 | 23:13

Βοιωτία: "Ήταν μια χαρά κοπέλα, δεν ξέρω πώς κατάντησε" - "Είχε χάσει τον αδερφό της" - Αποκαλυπτικές μαρτυρίες για την 62χρονη

Συγγενείς και φίλοι είχαν καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όμως δεν ήξεραν πώς να το αποδείξουν.

ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΗΚΑΝ 27 Σεπ 2025 | 21:40

Τουρκικά drones πραγματοποίησαν δύο παραβιάσεις του FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

Οι δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας τα αναγνώρισαν και τα αναχαίτισαν κατά τη διεθνή πρακτική

ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 27 Σεπ 2025 | 21:15

Αναβάθμισε το έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ: Προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε 10 περιοχές - Ήχησε το 112

Η ΕΜΥ αναβάθμισε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για 10 περιοχές

ΣΦΟΔΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 27 Σεπ 2025 | 20:19

Ηλεία: Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση 16χρονος συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα μετά από σύγκρουση με ΙΧ

Η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ένας 24χρονος, με συνεπιβάτη τον 16χρονο, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αυτοκίνητο

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 27 Σεπ 2025 | 19:27

Επελαύνει η κακοκαιρία: Μήνυμα "112" για ραγδαία επιδείνωση με ισχυρές καταιγίδες και πλημμυρικά φαινόμενα σε 10 περιοχές

Σε επικαιροποίηση του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων προχώρησε η ΕΜΥ για την κακοκαιρία

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ 27 Σεπ 2025 | 19:01

Κάρπαθος: Νεκρός ο 55χρονος Βρετανός τουρίστας που αγνοούνταν από τον Ιούνιο

Η εξαφάνιση δηλώθηκε από την ιδιοκτήτρια του καταλύματος όπου έμενε, όταν πήγε να καθαρίσει το δωμάτιο

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ 27 Σεπ 2025 | 18:25

Ρόδος: Εργαζόμενος κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από προϊστάμενό του - Τον θώπευσε μπροστά στη σύντροφό του

Ο εργαζόμενος κατήγγειλε τον προϊστάμενό του στην Επιθεώρηση Εργασίας, έπειτα από άσεμνο περιστατικό μπροστά στη σύντροφό του

ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ 27 Σεπ 2025 | 17:56

Ευάγγελος Βενιζέλος: Το πρώτο πρόβλημα σήμερα είναι η ευρωπαϊκή ασφάλεια

"Το πρώτο πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση ως πολιτική οντότητα είναι το υπαρξιακό"

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΥ 27 Σεπ 2025 | 17:48

Τέμπη: Σταματάει την απεργία πείνας ο Δ. Οικονομόπουλος που στάθηκε στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι

Σε δήλωσή της, η γιατρός, Όλγα Κοσμοπούλου, ενημέρωσε πως ο Δημήτρης Οικονομόπουλος σταματά την απεργία πείνας.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 27 Σεπ 2025 | 17:35

Ηράκλειο: Κρούσμα μηνιγγίτιδας στο ΠΑΓΝΗ - 20χρονος υπό στενή παρακολούθηση - Γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του

Πραγματοποιείται ιχνηλάτηση των επαφών του 20χρονου ασθενούς στο Ηράκλειο Κρήτης, όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα δημόσιας υγείας για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας

ΣΤΟ MEGA 27 Σεπ 2025 | 17:33

Ξέφυγε η ευλογιά των αιγοπροβάτων, εκτινάχτηκαν τα κρούσματα - "Η τελευταία μας ευκαιρία πριν το lockdown" [βίντεο]

Για εκτίναξη κρουσμάτων ευλογιάς στα αιγοπρόβατα τους τελευταίους μήνες έκανε λόγο ο Σπύρος Πρωτοψάλτης, γ.γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΕΠΕΣΑΝ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ 27 Σεπ 2025 | 17:28

Μακελειό στη γιορτή τσικουδιάς στη Μεταμόρφωση: Βίντεο-ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή

Δύο ομάδες 20 ατόμων, ακριβώς έξω από το χώρο της γιορτής Τσικουδιάς στη Μεταμόρφωση πιάστηκαν στα χέρια

ΑΠΡΟΣΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ 27 Σεπ 2025 | 17:19

Τρίκαλα: Αρκούδα έκανε βόλτες μέσα στην πόλη αναστατώνοντας τους κατοίκους [εικόνες]

Μια αρκούδα έκανε τη βόλτα της στα Τρίκαλα τα ξημερώματα του Σαββάτου

ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑ 27 Σεπ 2025 | 17:15

"Πάρε-δώσε" με τις αρχές από παλιά είχε ένας από τους συλληφθέντες του κυκλώματος ναρκωτικών με κέρδη 8 εκατ. ευρώ

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και οι αρχηγοί της, ηλικίας 73, 39, 36, 35 και 34 ετών

ΠΥΡΚΑΓΙΑ 27 Σεπ 2025 | 15:52

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Καίγεται δασική έκταση στο Εξαμίλι Λαγκαδά

Άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν για την κατάσβεσή της 41 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης ΕΜΟΔΕ και 12 οχήματα - Από αέρος συνδράμουν στην κατάσβεση δύο ελικόπτερα

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 27 Σεπ 2025 | 15:47

Ελπιδοφόρος: H επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης θα επιβεβαιώσει τον σεβασμό των θρησκευτικών δικαιωμάτων

Υπογράμμισε ότι η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής θα επιβεβαιώσει τον σεβασμό των θρησκευτικών δικαιωμάτων

27 Σεπ 2025 | 15:29

Κλειστά σχολεία στην Αθήνα την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου: Ποια και τι αφορά

Η αργία αφορά όλα τα σχολεία που υπάγονται στον δήμο Αθηναίων, καθώς και τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ 27 Σεπ 2025 | 15:06

"Ουράνιο Τόξο": Το ιστορικό ξενοδοχείο του Γιάννη Πουλόπουλου στην Άνοιξη - Από τα μεγαλεία των 70s, στην εικόνα καταστροφής

Πωλείται σε πλειστηριασμό το ξενοδοχείο του Γιάννη Πουλόπουλου στα βόρεια προάστια - Στα 2,5 εκατ. η τιμή εκκίνησης - Πόλος έλξης των διασήμων στη δεκαετία του 1970, εικόνα εγκατάλειψης από τους ενοικιαστές του

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 27 Σεπ 2025 | 13:50

Καρυστιανού: Έρχεται κλιμάκιο Ευρωπαίων για τον έλεγχο της απονομής δικαιοσύνης για τα Τέμπη - Θα απευθυνθούμε παντού

Η κυρία Καρυστιανού σχολίασε επίσης την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας για την εκταφή της σορού του Ντένις Ρούτσι

ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ 27 Σεπ 2025 | 13:48

Πάνος Ρούτσι: Σάλος με τα χυδαία σχόλια στο Χ από τα τρολ "Lexotanil" και "LouellaDeVil"

Στο Χ, γνωστά και μη εξαιρετέα ανώνυμα τρολ καθημερινά χλευάζουν τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι, με εμετικά σχόλια για... δίαιτα και... παραπανίσια κιλά

ΕΜΥ 27 Σεπ 2025 | 13:40

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου: Ποιες περιοχές θα πληγούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής

ΕΧΕΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 27 Σεπ 2025 | 13:26

Μάστιγα οι απάτες: Προσποιούμενοι τους λογιστές εξαπάτησαν τρεις γυναίκες σε μία ημέρα στην Πέλλα

Συνεργοί του νεαρού άνδρα, τηλεφώνησαν σε τρεις γυναίκες -δύο από αυτές στην Έδεσσα και η τρίτη σε χωριό

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 27 Σεπ 2025 | 12:22

"Τι με κοιτάς έτσι;": Για ασήμαντη αφορμή η άγρια συμπλοκή με 20 άτομα σε κρητικό γλέντι στη Μεταμόρφωση

Η ένταση κλιμακώθηκε και η λογομαχία εξελίχθηκε σε άγρια συμπλοκή 20 ατόμων με μαχαίρια, προκαλώντας πανικό στους παρευρισκόμενους.

ΣΥΛΛΗΨΗ 6 ΑΤΟΜΩΝ 27 Σεπ 2025 | 11:43

Ποσότητα - μαμούθ κάνναβης διακινούσε εγκληματική οργάνωση σε Αττική και Αρκαδία: Πάνω από 8 εκατ. ευρώ τα κέρδη

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν διαρκή δράση, ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους

ΤΡΟΧΑΙΟ 27 Σεπ 2025 | 11:28

Θεσσαλονίκη: 37χρονος οδηγός έπεσε πάνω σε σταθμευμένα ΙΧ - Αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ

Σύμφωνα με τη Αστυνομία, οδηγώντας επικίνδυνα στην οδό Ούλωφ Πάλμε, έπεσε πάνω στα οχήματα ενώ αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο για την ύπαρξη οινοπνεύματος στον οργανισμό του.

13Η ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ 27 Σεπ 2025 | 11:20

Μποφίλιου και Δεληβοριάς στο Σύνταγμα για τον Πάνο Ρούτσι: "Να εγκριθούν οι τοξικολογικές, είμαστε δίπλα τους"

Τη στήριξή τους στον Πάνο Ρούτσι εξέφρασαν Φοίβος Δεληβοριάς και Νατάσα Μποφίλιου.

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤ’ ΑΓΝΩΣΤΩΝ 27 Σεπ 2025 | 10:56

Σοκ στην Αρτέμιδα: 9χρονη υπέστη ηλεκτροπληξία σε παιδική χαρά από γυμνά καλώδια σε κολώνα φωτισμού [εικόνες - βίντεο]

Το 9χρονο κοριτσάκι υπέστη ηλεκτροπληξία αγγίζοντας κατά λάθος γυμνά καλώδια σε κολώνα φωτισμού.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 27 Σεπ 2025 | 10:42

Πάνος Ρούτσι: Στο νοσοκομείο ο απεργός πείνας Δημήτρης Οικονομόπουλος - Ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Λαϊκό

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ATMOHUB 27 Σεπ 2025 | 10:26

Φωτιές: Το αποτύπωμα σε ατμόσφαιρα και ποιότητα αέρα - Oι εκπομπές μαύρου άνθρακα στην Ελλάδα έφτασαν τους 685 τόνους

Αναφορικά με την Ελλάδα για το 2025, από την αρχή του έτους μέχρι τα τέλη Αυγούστου, οι εκπομπές μαύρου άνθρακα στη χώρα μας έφτασαν τους 685 τόνους

ΣΤΗΝ ΕΡΤ 27 Σεπ 2025 | 10:13

Μενίδι: Σοκαριστικές εικόνες από το ρέμα της Αυλίζας - Έπιπλα, καναπέδες, ξύλα και μπάζα [βίντεο]

Ανησυχία για τα ρέματα της Αττικής ενόψει των αναμενόμενων φθινοπωρινών βροχών

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ 27 Σεπ 2025 | 10:10

Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας: Οι 7 περιοχές που θα χτυπήσει

Στις παραπάνω περιοχές εκτιμάται ότι θα πέσουν έως και 100 τόνοι βροχής από το βράδυ του Σαββάτου έως και το βράδυ της Κυριακής - Τι ισχύει για την Αττική

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ 27 Σεπ 2025 | 09:49

Τουρισμός για όλους 2025: Μέχρι πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άυλη ψηφιακή κάρτα

Το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους 2025" συνεχίζεται για τους κληρωθέντες δικαιούχους του, δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ 27 Σεπ 2025 | 09:39

ΕΣΥ: Πώς θα κλείνουμε ραντεβού σε δημόσια νοσοκομεία από 1η Οκτωβρίου - Έως και 830.000 ασθενείς μηνιαίως

Από 1η Οκτωβρίου οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού δωρεάν με τρεις τρόπους

ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ 27 Σεπ 2025 | 09:25

Αρκάς: Η απορία του Θαναθάκη και το τραγούδι που λες και γράφτηκε γι' αυτόν

Ο αγαπημένος Θαναθάκης κρατά μια φωτογραφία του και ρωτά τη μαμά του τι έχει σημειώσει στα αγγλικά πάνω της.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ 27 Σεπ 2025 | 09:19

Το "κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου" που υπόσχεται ιδανικά φθινοπωρινά Σαββατοκύριακα

Μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα, η ορεινή γραφική κωμόπολη προσφέρει ήρεμες διακοπές με πολλές επιλογές σε διασκέδαση, δραστηριότητες, διαμονή και φαγητό

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Σεπ 2025 | 09:19
ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 27 Σεπ 2025 | 09:11

Μεταμόρφωση: Άγρια συμπλοκή δεκάδων ατόμων σε κρητικό γλέντι με 4 τραυματίες - Οπαδικά κίνητρα βλέπει η ΕΛΑΣ

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο ΚΑΤ με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, ενώ οι 3 είναι πιο σοβαρά.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 27 Σεπ 2025 | 06:07

Άστατος ο καιρός σήμερα: Ραγδαία επιδείνωση με ισχυρές καταιγίδες - Ποιες περιοχές είναι στο επίκεντρο

Μπαίνει το φθινόπωρο με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες

27 Σεπ 2025 | 06:00
"ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ" 26 Σεπ 2025 | 23:32

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: "Βαθιά ευγνώμων στον Τραμπ για το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης"

Υπογράμμισε ότι η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής θα επιβεβαιώσει τον σεβασμό των θρησκευτικών δικαιωμάτων και θα επιτρέψει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο να λειτουργήσει και πάλι το κορυφαίο θεολογικό του ίδρυμα

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ 26 Σεπ 2025 | 22:53

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 1 Οκτωβρίου

Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ σε ανακοίνωσή τους δηλώνουν πως αγωνίζονται για συγκοινωνίες ασφαλείς, σύγχρονες και αξιόπιστες και ζητούν άμεση δυνατότητα σύναψης Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και Επαναφορά του Συλλογικού Δικαίου

26 Σεπ 2025 | 22:03
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 21:49

Sky express: Ενημέρωση των επιβατών για το πτητικό πρόγραμμα την 1/10/2025

Ενημέρωση των επιβατών για το πτητικό πρόγραμμα την 1/10/2025 λόγω πιθανής απεργίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

26 Σεπ 2025 | 20:50

Αιγάλεω: 65χρονη δέχθηκε επίθεση από τσαντάκια - Την έστειλε στο νοσοκομείο: "Επεσα κάτω, χτύπησα, την πήρε και έφυγε..."

Mοτοσυκλετιστής, όχι μόνο της άρπαξε την τσάντα, αλλά δε δίστασε να την πετάξει κάτω, να την τραυματιστεί και να τη στείλει στο νοσοκομείο.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 26 Σεπ 2025 | 20:47

Ηγουμενίτσα: Θρήνος στην κηδεία του 11χρονου Μάξιμου - Σε κατάσταση σοκ η 58χρονη οδηγός - "Ό,τι και να σας πω, το παιδί έφυγε"

Συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές είπαν το τελευταίο "αντίο" στον 11χρονο Μάξιμο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Ηγουμενίτσα - "Ξαφνικά ο μικρός πετάχτηκε μπροστά μου, δεν πρόλαβα να αντιδράσω" είπε η οδηγός

ΠΡΟΣΟΧΗ 26 Σεπ 2025 | 20:28

Μεγάλη ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος": Έως και 2 ώρες οι καθυστερήσεις στις πτήσεις

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να περιορίσουν κατά 25% τη χωρητικότητα στη διαχείριση της κυκλοφορίας στον εναέριο χώρο, στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" - Προβλήματα και στο "Μακεδονία"

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΡΑΣΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 26 Σεπ 2025 | 19:42

Απίστευτο περιστατικό στη Φθιώτιδα: Εγδυσε τη σύντροφό του και την έδειρε μέσα στην εθνική οδό μπροστά στους γονείς του

Ολα έγιναν μετά από φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ζευγαριού μέσα στο αυτοκίνητο, όπου επέβαιναν επίσης οι ηλικιωμένοι γονείς του άνδρα

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΩΝ 26 Σεπ 2025 | 19:33

Τα πρώτα ευρήματα για τον θάνατο του 5χρονου παιδιού στη Φωκίδα - Απομακρύνεται η περίπτωση της μηνιγγίτιδας

Θα ακολουθήσουν εξειδικευμένες ιστολογικές και εργαστηριακές εξετάσεις

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 19:32

Τροχαίο με ανατροπή ΙΧ στην Κηφισιά - Απεγκλωβίστηκε σοαβαρά τραυματισμένη γυναίκα [βίντεο]

Το τροχαίο ατύχημα έγινε πολύ κοντά στο νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων, στη συμβολή της Αγίων Αναργύρων με την Ατλαντίδων, όπου συχνά καταγράφονται τέτοια περιστατικά λόγω παραβίασης του STOP.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 19:13

Αυλώνα: Συνελήφθησαν ο διευθυντής του βρεφονηπιακού σταθμού και η σύζυγός του - Τα μαλλιά του 2χρονου ξεριζώθηκαν με τη βία

Ο διευθυντής και η σύζυγός του υποστήριξαν ότι το παιδάκι πιάστηκε από τα μαλλιά για να μην πέσει και χτυπήσει - Η μαρτυρία της δασκάλας και η διαπίστωση του ιατροδικαστή

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MEGA 26 Σεπ 2025 | 18:58

Μαρίσσα Λαιμού: Από σήψη προήλθε ο θάνατός της, σύμφωνα με Βρετανό ιατροδικαστή - Το σενάριο για στρεπτόκοκκο Β' [βίντεο]

Ο Βρετανός ιατροδικαστής αποφάνθηκε πως ο θάνατος της 30χρονης επήλθε μετά από σήψη, η οποία προκλήθηκε από τσίμπημα εντόμου, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα ποιο έντομο ήταν αυτό που την τσίμπησε.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 26 Σεπ 2025 | 18:46

"Μας κοροϊδεύουν" - Η αντίδραση του Πάνου Ρούτσι για την έγκριση του αιτήματος εκταφής του γιου του - Συνεχίζει την απεργία πείνας

Ο Πάνος Ρούτσι δεν θα κάνει κάποια δήλωση για την ώρα και θα συνεχίσει την απεργία πείνας εφόσον η εκταφή δεν συνδεθεί με τις τοξικολογικές εξετάσεις - "Κάποιοι παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια" λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ 26 Σεπ 2025 | 18:07

Β. Γιακουμάκης - Συγκινητικές στιγμές στο Σελλί Ρεθύμνου: Η αδερφή του παντρεύτηκε στον ναό που χτίστηκε στη μνήμη του

Ήταν το 2015, όταν το όνομα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, θα γινόταν συνώνυμο με τη λέξη "bullying"

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 26 Σεπ 2025 | 17:11

Άνω Πατήσια: Σύλληψη διαρρήκτη μπροστά στην κάμερα - Aκινητοποιήθηκε από πολίτες και ρεπόρτερ [Βίντεο]

Διαρρήκτης "μπούκαρε" σε σπίτι μπροστά σε τηλεοπτικό συνεργείο στα Άνω Πατήσια

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 16:17

Τροχαίο στη Μεσογείων: Λεωοφορείο συγκρούστηκε με ΙΧ - Καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων [βίντεο - εικόνες]

Αστικό λεωφορείο συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων, από το ύψος του Ο.Α. 410, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 15:54

Απίστευτο σκηνικό στη Ν. Φιλαδέλφεια: Έπαιξαν ξύλο για την προτεραιότητα στο φανάρι - Βίντεο ντοκουμέντο

Σύμφωνα με μαρτυρίες στην ΕΡΤ, οι δύο άνδρες άρχισαν να λογομαχούν ενώ περίμεναν στο κόκκινο και στη συνέχεια συμφώνησαν να σταματήσουν λίγο πιο κάτω για να... λύσουν τις διαφορές τους

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 26 Σεπ 2025 | 15:53

Αυλώνας: "Του έλειπαν μαλλιά και είχε σημάδι στο χείλος" - Καταγγελία μητέρας για κακομεταχείριση 3χρονου σε ιδιωτικό σχολείο

Μητέρα καταγγέλλει τραυματισμό του 3χρονου παιδιού της σε ιδιωτικό σχολείο στον Αυλώνα. Διφορούμενες μαρτυρίες και ιατροδικαστική εξέταση σε εξέλιξη.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 26 Σεπ 2025 | 15:47
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 26 Σεπ 2025 | 15:30

Αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος": Μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις - Τι συμβαίνει με τον Έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας

Σε ανακοίνωσή του, το αεροδρόμιο επιβεβαιώνει τα προβλήματα, χωρίς να δίνει εκτίμηση για την επαναφορά της κανονικής ροής των πτήσεων.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 15:13

Καραμπόλα με οκτώ οχήματα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας - Μεγάλο μποτιλιάρισμα στο ρεύμα προς Πατησίων [βίντεο]

Η καραμπόλα συνέβη στο ρεύμα προς Πατησίων, στο ύψος της οδού Μπούσγου, στο Πεδίο του Άρεως - Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 26 Σεπ 2025 | 15:02

Ηγουμενίτσα: Βίντεο δείχνει πώς έγινε το τροχαίο - Ούρλιαζε η μητέρα του 11χρονου - "Το παιδί μου!"

Σύμφωνα με την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" στο Star, η Αστυνομία έχει στα χέρια της βίντεο που δείχνει πώς έγινε η τραγωδία με θύμα τον 11χρονο Μάξιμο

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 26 Σεπ 2025 | 14:54

Τι πρέπει να κάνουμε για την κακοκαιρία που έρχεται με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Επιτροπής η κακοκαιρία θα φέρει έντονα φαινόμενα από αργά το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 14:35

Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα πέντε οχημάτων - Δύο ελαφρά τραυματίες - Έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα [εικόνες - βίντεο]

Κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ένα φορτηγό συγκρούστηκε με τέσσερα επιβατικά αυτοκίνητα - Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά ένας άνδρας και μία γυναίκα

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 26 Σεπ 2025 | 14:30

"Καμπανάκι" Τσατραφύλλια για την κακοκαιρία: 100 τόνοι νερό ανά στρέμμα σε 6 περιοχές, ποσότητα που πέφτει σε 2-3 μήνες

Η προειδοποίηση του Γιώργου Τσατραφύλλια για την επικείμενη κακοκαιρία μετά τα στοιχεία που δίνουν τα μοντέλα πρόγνωσης

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 14:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 26 Σεπ 2025 | 13:32

Πάτρα: Φωτιά στο Παναχαϊκό Ορος - Επιχειρούν 40 πυροσβέστες και 4 εναέρια [εικόνες]

Στο σημείο έχουν σπεύσει 40 πυροσβέστες 10 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 12:50

Πάνοπλοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ κάνουν εντυπωσιακή έφοδο σε σπίτι 62χρονου - Επειδή εκοβε ξύλα παράνομα [βίντεο]

Μεγάλη επιχείρηση με πάνοπλους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ σε οικία 62χρονου στη Βόλβη Θεσσαλονίκης. Έκοβε ξύλα από το δάσος και τα πουλούσε.

ΘΡΗΝΟΣ 26 Σεπ 2025 | 12:31

Νέα τραγωδία στην οικογένεια του εικονολήπτη Γιώργου Παυλάκη: Πέθανε ο πατέρας του, μία εβδομάδα μετά τον ξαφνικό θάνατό του

Ο 77χρονος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό, μετά την κηδεία του γιου του.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ 30-40 ΛΕΠΤΩΝ 26 Σεπ 2025 | 12:17

Aegean: Καθυστερήσεις σε πτήσεις στο "Ελ. Βενιζέλος" λόγω περιορισμού των αφίξεων από τον Έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας

Σύμφωνα με την Aegean, σημειώνονται καθυστερήσεις στις πτήσεις της τάξεως των 30-40 λεπτών κατά τις πρωινές ώρες, οι οποίες κλιμακώνονται στη διάρκεια της ημέρας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Σεπ 2025 | 12:13

Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ του Σαββάτου σε 8 περιοχές

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα "χτυπήσουν" το Σαββατοκύριακο.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 254 26 Σεπ 2025 | 12:08
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ 26 Σεπ 2025 | 11:39

Αγριο ξύλο σε σχολείο στο Ηράκλειο - Στο νοσοκομείο με οίδημα ένας 12χρονος

Τα δύο αγόρια, συμμαθητές στην Α τάξη σε σχολείο του δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο Κρήτης, μέχρι πρότινος έκαναν παρέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 11:34

Αρειος Πάγος για Τέμπη: Τα αιτήματα εκταφής μελετώνται και πρόκειται σύντομα να απαντηθούν

Σύντομα αναμένονται απαντήσεις από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τα αιτήματα εκταφής και ταυτοποίησης σορών θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών.

ΑΝΕΙΠΩΤΟΣ ΠΟΝΟΣ 26 Σεπ 2025 | 10:44

Θρήνος στην Κίσαμο Χανίων για το 4χρονο παιδί – Πώς συνέβη η τραγωδία με το αγροτικό

Ο θάνατος του 4χρονου αγοριού που παρασύρθηκε χθες από όχημα έχει βυθίσει στο πένθος ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

ΣΤΟ "ΠΡΩΙΝΟ" 26 Σεπ 2025 | 10:41
ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 10:17

Ερχεται έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για την κακοκαιρία - Προειδοποίηση Κολυδά για έντονα φαινόμενα

Μπαίνει για τα καλά το φθινόπωρο από σήμερα, αφού αναμένεται πτώση του υδράργυρου και θυελλώδεις άνεμοι - Προειδοποίηση μετεωρολόγων για επικίνδυνα φαινόμενα.

ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ 26 Σεπ 2025 | 09:25

Κυψέλη: Ανήλικοι επιτέθηκαν με ξύλα σε 17χρονο μαθητή μέσα στο σχολείο - Τρεις συλλήψεις

Το θύμα έλαβε τις πρώτες βοήθειες από μοτοσικλέτα του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια παραλήφθηκε από τη μητέρα του.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 26 Σεπ 2025 | 09:00

Σαν σήμερα: 25 χρόνια από το ναυάγιο του "Εξπρές Σάμινα" - 81 νεκροί μέσα σε λίγα λεπτά [εικόνες]

Ήταν το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου 2000 όταν το "Εξπρές Σαμίνα" έμελλε να γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας.

"ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ" 26 Σεπ 2025 | 07:55

Αυτός είναι ο 77χρονος που κρατούσε φιάλη με έμβρυο σε φορμόλη - Οικονομολόγος, λογοτέχνης και μεταφραστής

Ο 77χρονος υποστήριξε ότι η φιάλη με το έμβρυο ήταν του παππού του, που ήταν μεγαλογιατρός το 1930 (!), και αποφάσισε να το κρατήσει για… κειμήλιο.