Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κυριακή 8 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 58.033 έλεγχοι, από τους οποίους οι 18.832 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
848 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:
297 στην Αττική,
72 στη Θεσσαλονίκη,
66 στην Κεντρική Μακεδονία,
59 στην Κρήτη,
54 στην Πελοπόννησο,
53 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
51 στη Θεσσαλία,
44 στη Δυτική Ελλάδα,
38 στη Στερεά Ελλάδα,
37 στο Βόρειο Αιγαίο,
37 στα Ιόνια Νησιά,
17 στο Νότιο Αιγαίο,
16 στην Ήπειρο και
7 στη Δυτική Μακεδονία.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.433) σχετικές παραβάσεις.
Πέντε παραβάσεις και τρεις συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (1) κατάστημα στη Στερεά Ελλάδα.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 9 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 5 άτομα.
746 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν 726 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 20 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:
280 στην Αττική,
82 στη Θεσσαλονίκη,
54 στο Βόρειο Αιγαίο,
47 στην Πελοπόννησο,
46 στην Κρήτη,
45 στη Δυτική Ελλάδα,
43 στην Κεντρική Μακεδονία,
30 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
28 στη Θεσσαλία,
26 στην Ήπειρο,
25 στη Στερεά Ελλάδα,
25 στα Ιόνια Νησιά,
8 στο Νότιο Αιγαίο και
7 στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.444 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 1.178 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 266 των 150 ευρώ.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.
2.975 παραβάσεις το Σαββατοκύριακο
Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, Δ.Α. Αθηνών)
διενήργησαν την περίοδο 6-8 Νοεμβρίου 2020 συνολικά 181.138 ελέγχους και κατέγραψαν 2.975 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.
Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 779.650€ και κύρωση αναστολής
λειτουργίας σε 29 καταστήματα (x 15 ημέρες)
Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (161.352).
Κυριότερες παραβάσεις:
1. Μη χρήση μάσκας
2. Μη αποστολή sms
3. Μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης
4. Μη τήρηση των ειδικών κανόνων λειτουργίας σε ΚΥΕ
5. Μη τήρηση κανόνων λειτουργίας λαϊκών αγορών
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα των μετακινήσεων πεζών και οχημάτων (σταθμοί διοδίων, ΜΜΜ, πλοία, ΕΙΧ και ΕΔΧ) με τους ελέγχους ιδιαίτερα το πρωί του Σαββάτου να έχουν και χαρακτήρα ενημέρωσης των πολιτών για τα νέα μέτρα.
Παράλληλα συνεχίστηκαν όλο το τριήμερο και οι έλεγχοι σε Μονάδες Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (take away, delivery και drive through), καταστήματα τροφίμων και λαϊκές αγορές.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλη την επικράτεια βάσει της εξέλιξης των επιδημιολογικών δεδομένων και σε συνάρτηση με την πληροφορία από το 1520 και τα υπόλοιπα στοιχεία που συλλέγονται από τις υγειονομικές και ελεγκτικές αρχές.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr