"Μαφία φυλακών": Συμβόλαιο θανάτου με «σφραγίδα» τρομοκρατίας»

Ένας από τους δύο Αλβανούς δραπέτες του Κορυδαλλού που απέδρασαν την Πρωτοχρονιά του 2019 θα εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου αλλά με τρομοκρατική "σφραγίδα".

"Μαφία φυλακών": Συμβόλαιο θανάτου με «σφραγίδα» τρομοκρατίας»

Ένας από τους δύο Αλβανούς δραπέτες του Κορυδαλλού που απέδρασαν την Πρωτοχρονιά του 2019 θα εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου αλλά με τρομοκρατική "σφραγίδα". Πιο συγκεκριμένα, θα χρησιμοποιoύνταν όνομα υποτιθέμενης οργάνωσης που θα ήταν μίας χρήσης.

Αυτές τις ενδείξεις είχαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και γι' αυτό το λόγο ενεπλάκησαν στην έρευνα για την δράση της μαφίας των φυλακών.

Δεν συμβαίνει πρώτη φορά κάτ τέτοιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής. Αντίστοιχη είναι η περίπτωση της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την 1η Νοεμβρίου 2013 από τις «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες» αλλά και εκείνηση στις 21 Φεβρουαρίου 2015 στη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη από την «Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη».

Κατά τη διάρκεια των ερευνών έπεσαν πάνω στον οργανωτή της απόδρασης Κλοντιάν Λεκοτσάϊ, τον επονομαζόμενο «άρχοντα» των φυλακών, ο οποίος εμφανίζεται από τους αξιωματικούς της Αστυνομίας να βρίσκεται πίσω από πολλές εγκληματικές ενέργειες, συμβόλαια θανάτου και απειλητικές μεθοδεύσεις για δίκες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν για τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου τα 2 USB, οι τηλεφωνικές τηλεκάρτες και οι ιδιόχειρες σημειώσεις του βαρυποινίτη, όπου φαίνεται να υπάρχουν προγραφές στόχων και σχεδιασμός παράνομων ενεργειών.

Στις 14 Ιανουαρίου 2019 οι δύο δραπέτες Έλβις Πέππα και Λεονάρντο Πέππα συλλαμβάνονται στο Μάτι. Ο Έλβις είχε συλληφθεί το 2017 στην Κέρκυρα, για ληστείες και κλοπές κατ’ εξακολουθήση, ενώ ο Λεονάρντο είχε συλληφθεί στην Αθήνα το ίδιο έτος, επίσης κατηγορούμενος για ληστείες και κλοπές. Την ίδια μέρα ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου, Ιμπραχίμ Μπραχιμάϊ, μαζί με έναν Έλληνα, κατέσφαξαν τον Αρμπέρ Μπάκο, τον επονομαζόμενο μακελάρη του Μικρολίμανου, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής ανέδειξαν ότι η δολοφονία του Μπάκο είχε γίνει κατ’ εντολή του Λεκοτσάϊ προκειμένου να του «φορτώσει» την ηθική αυτουργία της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και να… σπάσει την ισόβια κάθειρξη. Από νόμιμα υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες, ο Κλοντιάν Λεκοτσάι φαίνεται να συνομιλεί με τον Μπραχιμάϊ ενώ αυτός βρίσκεται στα κρατητήρια της Ασφάλειας Αττικής και να τον επιπλήττει γιατί σκότωσαν τον Μπάκο σε σημείο που καταγράφηκε από τις κάμερες των φυλακών. Και αυτό, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις γιατί ενδιαφερόταν ο Μπραχιμάϊ να πάρει πάνω τη δολοφονία Μπάκο και να αθωώσει τον Έλληνα, τον οποίο χρειαζόταν για τη Μύκονο…

Ο Λεκοτσάϊ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όπως διαπιστώνεται από τις συνομιλίες του, ήθελε ο Έλληνας συνεργός στη δολοφονία Μπάκο, να αναλάβει τα ηνία ομάδας που θα διακινούσε «άσπρη» όπως έλεγε στο νησί της Μυκόνου, και θα εκβίαζε καταστηματάρχες για την παροχή προστασίας καθώς είχε ανοίξει η… αγορά. Αυτές οι συνομιλίες, κάνουν τους αστυνομικούς, να μην αποκλείουν ο Κλοντιάν Λεκοτσάϊ να κρύβεται πίσω και από την δολοφονία του 57χρονου πρώην ΕΚΑΜίτη Σπύρου Παπαχρήστου, την Πρωτομαγιά του 2018 έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη. Ο πρώην αστυνομικός είχε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας που δραστηριοποιείτο στη Μύκονο και φαινόταν «εμπόδιο» στην δράση τέτοιων εκβιαστικών κυκλωμάτων. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης δεν αποκλείουν η εντολή δολοφονίας του πρώην αστυνομικού να προήλθε από άλλα «κέντρα» και η… ενοικίαση των δολοφόνων να έγινε από την μαφία των φυλακών.

Τσοβόλας όπως… Ζαφειρόπουλος

Στόχος του Κλοντιάν Λεκοτσάϊ, έγινε και ο δικηγόρος και πρώην υπουργός Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος τον είχε υπερασπιστεί πριν από 13 χρόνια, και αιφνιδίως τον είχε αλλάξει πριν από μία δίκη, με άλλον δικηγόρο και επίσης πρώην υπουργό. Ο βαρυποινίτης για εκείνες τις νομικές υπηρεσίες φέρεται να είχε καταβάλει στον κ. Τσοβόλα, 7.000 ευρώ. Στις 7 Φεβρουαρίου, άγνωστος επικοινωνεί με το δικηγορικό γραφείο του πρώην υπουργού και αναφέρει ότι συγγενής του βρίσκεται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία και θέλει να συναντηθεί με τον Δημήτρη Τσοβόλα. Με τον ίδιο τρόπο είχε κλειστεί το δολοφονικό ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Ο Λεκοτσάϊ στέλνει στο γραφείο του Δημήτρη Τσοβόλα δύο Αλβανούς, εκ των οποίων ο ένας είχε κατηγορηθεί για συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία και ο δεύτερος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για ναρκωτικά, προκειμένου να διεκδικήσει απειλητικά την επιστροφή εκείνων των χρημάτων. Ο Λεκοτσάϊ υποχρεώνει έναν από τους συνεργούς του να έχει ανοικτό το κινητό του τηλέφωνο για να ακούει τη συνομιλία με τον Δημήτρη Τσοβόλα, ο οποίος υποστήριζε ότι είχε κάνει έξοδα δικαστικών παράβολων και δεν χρωστούσε τίποτα. Ο βαρυποινίτης εκείνη τη στιγμή βάζει τον συγκατηγορούμενό του Όλντι Ντούλτσε να απειλήσει τηλεφωνικά τον δικηγόρο. Ο κ. Τσοβόλας έδωσε 500 ευρώ και είπε στους απειλητικούς «πελάτες» να περάσουν την επόμενη μέρα και θα έχει αφήσει φάκελο με επιπλέον 2.500 ευρώ στη γραμματέα του. Την επόμενη μέρα, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, συλλαμβάνουν μία γυναίκα που την έστειλαν να παραλάβει τα προσημειωμένα χρήματα και έξω από το γραφείο τους δύο άνδρες από την Αλβανία.

Σε εφέτη ανακριτή τρομοκρατίας

Στο μεταξύ αίτημα για σύγκλιση της Ολομέλειας των Εφετών, προκειμένου να οριστεί εφέτης-ανακριτής για την υπόθεση της μαφίας του Κορυδαλλού αναμένεται να υποβάλλει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου θα ζητήσει τον ορισμό και για αυτή την υπόθεση, του ειδικού εφέτη ανακριτή, αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας, λόγω των ευρημάτων της έρευνας που δείχνουν διασύνδεση των εμπλεκομένων στη μαφία του Κορυδαλλού και με τρομοκρατικές δράσεις.

Στο πλαίσιο των ερευνών θα συμπεριληφθεί και η υπόθεση εκβίασης σε βάρος του δικηγόρου Δημήτρη Τσοβόλα, ενώ είναι ενδεχόμενο να διερευνηθεί και ο ρόλος άλλων δικηγόρων οι οποίοι είχαν επικοινωνίες με τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα της μαφίας.

Φωτό: Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ 18 Νοε 2020 | 14:23

Ασπρόπυργος: Ξεκινούν τα έργα για τις νέες φυλακές που θα αντικαταστήσουν τον Κορυδαλλό

Αύριο στον Ασπρόπυργο, γίνεται το πρώτο βήμα για την κατασκευή του Δικαστικού Σωφρονιστικού Καταστήματος, το οποίο θα αντικαταστήσει τις φυλακές Κορυδαλλού.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡΠΟΛ 05 Νοε 2020 | 14:09
"ΒΟΛΤΑ ΓΙΑ ΔΥΟ" 04 Νοε 2020 | 20:41

Ελένη Μενεγάκη: Μίνι απόδραση με τον Μάκη Παντζόπουλο - Πού πήγαν [εικόνες]

Με δύο φωτογραφίες στα social media, η Ελένη Μενεγάκη αποκάλυψε που πήγε με τον σύζυγό της, Μάκη Παντζόπουλο - Στιγμές χαλάρωσης για το ζευγάρι.

5.122.235 ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ 204 ΜΕΡΕΣ 30 Νοε 2020 | 07:55

Μπαράζ ελέγχων στην Αττική, αλλά η επαρχία βγήκε εκτός ελέγχου: Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει τα στραβά μάτια στους ντόπιους

"Έκτακτα" γλέντια, γιορτές, θρησκευτικές τελετές, άσκοπες μετακινήσεις στην κορυφή της λίστας.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 30 Νοε 2020 | 07:53

"Επιδημία" κορονο-πάρτι σε οίκους ανοχής, παράνομα γυμναστήρια σε ταράτσες και κουρεία

Οίκοι ανοχής, γυμναστήρια στην ..ταράτσα και παραβάτες που δε ...φοβούνται τον κορονοϊό.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ 30 Νοε 2020 | 07:45
ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 29 Νοε 2020 | 23:17

Συνελήφθη ο Νότης Σφακιανάκης - Στην κατοχή του βρέθηκε όπλο και κοκαΐνη

Στο αυτοκίνητο του Νότη Σφακιανάκη οι αστυνομικοί βρήκαν δύο γραμμάρια κοκαΐνης, ένα πιστόλι και ένα tazer.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 27 Νοε 2020 | 12:28

Βουτιά θανάτου στο κέντρο της Αθήνας: Ανδρας έπεσε από τον έκτο όροφο κτιρίου

Βουτιά θανάτου, από κτίριο στην οδό Παπαρηγοπούλου έκανε ένας άνδρας το πρωί της Παρασκευής.

ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ 27 Νοε 2020 | 07:53

Μπαράζ ελέγχων της αστυνομίας: "Καθιστό" take away στην Κρήτη, παράνομη λειτουργία γυμναστηρίων και... παντοπωλείων

Η "κόκκινη" λίστα του επιδημιολογικού χάρτη της Ελλάδας και η προέλευση των κρουσμάτων.

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟ 401 26 Νοε 2020 | 13:26

Τροχαίο με μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ στο Κολωνάκι: Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

Σε τροχαίο στο Κολωνάκι τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ… ΕΡΩΤΙΣΜΟΣ 26 Νοε 2020 | 08:00

Και παράνομοι κορονο-οίκοι ανοχής επί κορονοϊού: 26 άτομα εντόπισε η αστυνομία

61 συλλήψεις σε οίκους ανοχής, σε παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες, γυμναστήρια που λειτουργούσαν παρά τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ 26 Νοε 2020 | 07:58

Ραγδαία αύξηση στα εγκλήματα ενδοοικογειακής βίας: Στοιχεία σοκ για την Ελλάδα

Πιο συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούνιο είχαν καταγραφεί 491 εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας, έναντι 485 έναν χρόνο πριν.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 25 Νοε 2020 | 08:01

Πορείες Πολυτεχνείου: Η Κρατική Ασφάλεια αρχίζει έρευνα για τους Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη - Ζητά ονόματα βουλευτών

Η παραγγελία για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έφθασε στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.