Μαφία καπνού: Ο αρχηγός, τα εργοστάσια & η εντολή μετακόμισης

Ο άφαντος… υπερ-αρχηγός της Μαφίας του Καπνού, με τα τρία υπερσύγχρονα παράνομα εργοστάσια κατασκευής και τυποποίησης λαθραίων τσιγάρων, έχει καθαρό ποινικό μητρώο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μαφία καπνού: Ο αρχηγός, τα εργοστάσια & η εντολή μετακόμισης

Ο άφαντος… υπερ-αρχηγός της Μαφίας του Καπνού, με τα τρία υπερσύγχρονα παράνομα εργοστάσια κατασκευής και τυποποίησης λαθραίων τσιγάρων, έχει καθαρό ποινικό μητρώο. Το USB, το τάμπλετ, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα, έγγραφα που σχετίζονται με τα «δρομολόγια» των λαθραίων τσιγάρων, οι τηλεφωνικές ατζέντες και 32.620 ευρώ, που ξέχασε να εξαφανίσει από την βίλα του στη Γλυφάδα, τον μετατρέπουν, σύμφωνα με στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στον απόλυτο «αρχηγό» και συντονιστή της εγκληματικής οργάνωσης. Μετά τον εντοπισμό του πρώτου εργοστασίου στο Κορωπί, ο 60χρονος φέρεται να έδωσε εντολές για την μετακίνηση εξοπλισμού και λαθραίων τσιγάρων από τα άλλα εργοστάσια, σε Κορωπί και Ασπρόπυργο, όπως φαίνεται στις αποκλειστικές φωτογραφίες που δημοσιοποιεί ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», προκειμένου να περιορίσει την «χασούρα», χωρίς όμως να προλάβει, καθώς οι αστυνομικοί επενέβησαν εντοπίζοντας τις φορτωμένες νταλίκες.

Ο 60χρονος Λ.Σ. γεννημένος στο Παλαιόπυργο Αιτωλοακαρνανίας, μετά τον εντοπισμό του πρώτου εργοστασίου, στη συμβολή των οδών Ήβης και Αρχιμήδους στο Κορωπί, έσπευσε να εξαφανιστεί. Σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς φέρεται στο παρελθόν να ήταν ιδιοκτήτης ναυτιλιακής και μεταφορικής εταιρείας, οι οποίες είναι ανενεργές για αρκετά χρόνια. Ένας από τους δύο «υπαρχηγούς» της Μαφίας του Καπνού, βουλγαρικής καταγωγής, είχε καταφέρει και αυτός να διαφύγει παρά την καταδίωξη των αστυνομικών και το αυτοκίνητό του να βρεθεί λίγες ώρες αργότερα στον Προμαχώνα…

«Μετακόμιση» για την χασούρα…

Στις 19 Μαΐου 2018 κατά τη διάρκεια της πρώτης αστυνομικής επιχείρησης στο εργοστάσιο της οδού Ήβης στο Κορωπί, από τις πύλες του βγήκε με ταχύτητα ένα ασημί Audi Α4. Ήταν ο Βούλγαρος «υπαρχηγός», ο οποίος λίγο νωρίτερα συνομιλούσε με τους Ουκρανούς «εισαγόμενους» εργάτες. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το ύποπτο όχημα έως την Λ. Βάρης-Κορωπίου, ωστόσο ο οδηγός του ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και χάθηκε από την ορατότητα των αστυνομικών χωρίς καν να προλάβουν να καταγράψουν τον αριθμό κυκλοφορίας του.

Μετά από την αστυνομική επιχείρηση των στελεχών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, συνάδελφοί τους από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης τους ενημέρωσαν για 2η αποθήκη στο Κορωπί 1.000 τετραγωνικών μέτρων, η οποία περιείχε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και εξοπλισμού. Παράλληλα, σε δύο χώρους στάθμευσης στον Ασπρόπυργο εντοπίστηκαν δύο τράκτορες με επικαθήμενα, που έφεραν βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίοι περιείχαν μηχανήματα παρασκευής λαθραίων τσιγάρων και λαθραία τσιγάρα, που είχαν μεταφερθεί εκεί τρεις ημέρες νωρίτερα. Η «μετακόμιση» είχε γίνει αμέσως μετά την πρώτη αστυνομική επιχείρηση προκειμένου η… μαφία να περιορίσει τις απώλειες σε εξοπλισμό και λαθραία τσιγάρα.

Οι Κύπριοι ηλικιωμένοι

Στην πρώτη αστυνομική επιχείρηση, στον περιβάλλοντα χώρο της αποθήκης, εντοπίστηκε ένας 82χρονος άνδρας μαζί με την 76χρονη σύζυγό του. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι σε δύο από τις οικίες στο προαύλιο του εργοστασίου έμεναν οι Ουκρανοί «εισαγόμενοι» εργάτες, ενώ σε μία τρίτη, το ηλικιωμένο ζευγάρι από την Κύπρο. Το εργοστάσιο ήταν «στημένο» σε χώρο ιδιοκτησίας της εταιρείας με την επωνυμία STRATMARK OVERSEAS HELLAS, στην οποία είχε διατελέσει διαχειριστής ο 82χρονος μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2001.

Στο σπίτι του ζευγαριού με καταγωγή από την Κύπρο, στου Παπάγου, βρέθηκε πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων με τηλέφωνα και μάρκες τσιγάρων όπως και… 8 τόμοι οδηγιών χρήσεως για συναρμολόγηση και λειτουργία μηχανημάτων παρασκευής τσιγάρων, καθώς και τρία πακέτα διαφανειών αντίστοιχες οδηγίες χρήσης. Στην ίδια οικία κατασχέθηκε πλήθος κινητών τηλεφώνων, ζυγαριά ακριβείας, πλήθος πακέτων τσιγάρων χωρίς ταινίες ειδικού φόρου κατανάλωσης, 2.340 ευρώ, 1.200 γρίβνες Ουκρανίας, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα usb.

Δασμοί, φόροι, έρευνες

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στους τέσσερις χώρους της εγκληματικής οργάνωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 30.000.000 λαθραία τσιγάρα, 6 τόνοι λαθραίου καπνού, 16.000.000 φίλτρα, μηχανήματα συσκευασίας, πακεταρίσματος, κοπής καπνού, διάδρομοι κύλισης, ανυψωτικά, αντλίες νερού, κοντέϊνερ και νταλίκες. Τα λαθραία τσιγάρα τοποθετούνταν και σε συσκευασίες ζαχαρωτών προκειμένου να αποτελέσουν την πρώτη στρώση κατά την φόρτωση για την αποφυγή εντοπισμού από τις διωκτικές αρχές.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από την πώληση των λαθραίων τσιγάρων που κατασχέθηκαν προσεγγίζουν τα 7.000.000 ευρώ με την συνολική ζημιά σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου να ξεπερνά τα 12.000.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την μεγάλη υπόθεση έχουν ενδείξεις πως η Μαφία του Καπνού είχε σημαντικές επαφές με Ιταλία, Βουλγαρία, Ουγγαρία και Ρουμανία, απ’ όπου φέρεται να ήρθαν οι πρώτες ύλες για την παρασκευή των τσιγάρων. Αστυνομικές εκτιμήσεις αναφέρουν πως τα ηλεκτρονικά ευρήματα που κατασχέθηκαν θα οδηγήσουν σε νέα παράνομα εργοστάσια και κατηγορουμένους. Αναφορικά με τον «υπερ-αρχηγό», ερευνώνται κάποιες πληροφορίες, που τον θέλουν να ενέχεται στην πρόσφατη απόπειρα παράνομης διακίνησης μεγάλου φορτίου τσιγάρων που είχαν εντοπιστεί στην Κρήτη, σε φορτηγό πλοίο.

φωτο αρχείου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ; 04 Αυγ 2020 | 19:25

Μόσιαλος: Θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε την πολιτική της Κορέας που δεν εφάρμοσε lockdown;

"Ενίσχυση της οικονομίας από τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού - Θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε την πολιτική της Κορέας;" αναρωτιέται ο Ηλίας Μόσιαλος

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 04 Αυγ 2020 | 19:23

Ιερώνυμος για κορονοϊό: Η Εκκλησία μας οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος για τα νέα μέτρα για ενδεχόμενο νέου κύματος του κορονοϊού

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 04 Αυγ 2020 | 18:46

Νίκος Χαρδαλιάς - νέα μέτρα: Ωράριο σε κέντρα διασκέδασης αν χρειαστεί - Δεν υπάρχει τώρα θέμα επαναφοράς των SMS

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την καταπολέμηση του κορονοϊού

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 04 Αυγ 2020 | 18:26

Κορονοϊός: Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη με 47 νέα κρούσματα σήμερα - 26 στην Αττική

Κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη - Κρούσματα και στην Αττική

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 04 Αυγ 2020 | 18:02

Κορονοϊός: "Έκρηξη" με 121 νέα κρούσματα σήμερα στη χώρα - Εφτασαν συνολικά τα 4855

Μόλις τα 5 από τα νέα κρούσματα στις πύλες εισόδου - Στους 209 οι νεκροί

Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 04 Αυγ 2020 | 17:57

Κορονοϊός: Ηχηρό "καμπανάκι" Τσιόδρα - "Κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα - Ανησυχία της επιτροπής των ειδικών"

Τι είπε ο καθηγητής Τσιόδρας για τις μάσκες, τους νέους, τις ευπαθείς ομάδες και το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ 04 Αυγ 2020 | 17:33

Νέο παραλήρημα Αμβρόσιου που αγνοεί τις συστάσεις για τον κορονοϊό: "Εργαλείο του διαβόλου η μάσκα"

Ο Αμβρόσιος απευθυνόμενους στους πιστούς πως "κάθε απόγευμα να πηγαίνουμε στο ναό χωρίς μάσκες"

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 04 Αυγ 2020 | 17:33

"Βόμβα" Γεωργιάδη για κορονοϊό: Μπορεί να επιστρέψουν τα sms για την μετακίνηση

Μπορεί να επιστρέψουν τα sms για την μετακίνηση των πολιτών δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΕΓΙΝΑΝ 100 ΤΕΣΤ 04 Αυγ 2020 | 17:09

Υγειονομικός "εφιάλτης" ο κορονο-γάμος στην Αλεξανδρούπολη: 13 ακόμη κρούσματα - Στα 22 συνολικά

Από τα 100 τεστ που έγιναν έως τώρα, έχουν βγει θετικά τα 22 στον γάμο της Αλεξανδρούπολης

ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ 04 Αυγ 2020 | 16:45

Κορονοϊός - Εξελίξεις: Επανέρχεται η τηλεργασία και το κλιμακωτό ωράριο στο Δημόσιο

Επαναφορά του μέτρου της τηλεργασίας για τους δημοσίους υπαλλήλους λόγω κορονοϊού

ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 04 Αυγ 2020 | 16:40

Κορονοϊός: Αδιόρθωτοι - Πλήθος κόσμου χωρίς αποστάσεις στην Ακρόπολη για την πανσέληνο [βίντεο]

Μετά τις αυστηρές συστάσεις για τη μη διάδοση του κορονοϊού πλήθος κόσμου βρέθηκε κάτω από την Ακρόπολη για την πανσέληνο

ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ο ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΣ 04 Αυγ 2020 | 16:23

Επιστροφή Τσιόδρα - Χαρδαλιά για κορονοϊό έπειτα από 70 ημέρες: Έντονη ανησυχία - "Αν μας ξαναδείτε τότε..."

Ανησυχία προκαλεί η επιστροφή του δίδυμου Τσιόδρα - Χαρδαλιά στην ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 5, ΔΥΟ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ 04 Αυγ 2020 | 15:17

Σέρρες: Δύο νέα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου - Πώς μεταδίδεται ο ιός

Συνολικά τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών έφτασαν τα πέντε, εκ των οποίων δύο έχασαν την ζωή τους.