X

Μαφία Κρήτης: Πουλούσαν κατασχεμένα ναρκωτικά μέσα από αστυνομικά τμήματα - Ο "Πατομπούκαλος" είχε εμμονή με αστυνομικό

Σε κατάθεση αναφέρεται ότι ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών έπαιρνε κοκαΐνη από φίλο του αστυνομικό, ο οποίος την έβρισκε στο αστυνομικό τμήμα όπου είχε κατασχεθεί - Ο "πατομπούκαλος" είχε συμβόλαιο θανάτου για αστυνομικό

Γράφει: TheToc team

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με τη δράση του κυκλώματος που εξαρθρώθηκε στην Κρήτη και δραστηριοποιούνταν μεταξύ άλλων στο εμπόριο ναρκωτικών και όπλων.

Σύμφωνα με το Mega, εε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. για το ρόλο που έπαιξαν αστυνομικοί στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων "ΤΟ ΒΗΜΑ" και "ΤΑ ΝΕΑ", σε κατάθεση γίνεται αναφορά ότι ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών που συνδέεται με το κύκλωμα έπαιρνε κοκαΐνη από φίλο του αστυνομικό, ο οποίος την έβρισκε στο αστυνομικό τμήμα όπου είχαν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Σε άλλη κατάθεση αναφέρεται ότι ο έμπορος ναρκωτικών είχε μυστικές συναντήσεις με άλλο αξιωματικό της Αστυνομίας, από τον οποίο λάμβανε πληροφορίες για τις κινήσεις των Αρχών.

Διαβάστε Επίσης

Ακόμη, υπάρχει καταγγελία πως ο αρχηγός του κυκλώματος γνωστοποιούσε σε αστυνομικούς ότι θα χτυπήσει κάποιον αντίπαλό του με μπράβους και ζητούσε να μην παρέμβει η Αστυνομία.

Η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούσε να εξαρθρώσει το κύκλωμα, το οποίο ωστόσο είχε πολιτικές διασυνδέσεις που εξασφάλιζαν τις δυσμενείς μεταθέσεις των αξιωματικών που ερευνούσαν την υπόθεση.

Αποκαλυπτικές συνομιλίες: Ασκούσαν επιρροή ακόμα και σε δικαστικούς

Εμπόριο όπλων, διακίνηση ναρκωτικών, εκρήξεις και απειλές, όπως και βαθιά πλοκάμια στην Αστυνομία, στην τοπική αυτοδιοίκηση, ακόμη και στη δικαιοσύνη είχαν απλώσει οι Κρητικοί μαφιόζοι.

Από τις συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ για τη δράση της μαφίας των Χανίων, εκτός από την Αστυνομία και την Εκκλησία, αρχηγικό μέλος της οργάνωσης επιχείρησε να ασκήσει επιρροή ακόμη και σε δικαστικούς λειτουργούς με στόχο την ευνοϊκή μεταχείριση έγκλειστου αστυνομικού για υπόθεση εκβιασμού.

Διαβάστε Επίσης

Χαρακτηριστική είναι η ακόλουθη συνομιλία:

57χρονος: Εγώ σου λέω τώρα το εξής. Επειδή μίλησα με τη συγκεκριμένη που ξέρουμε και η άλλη που είναι των Εφετών, η προεδρίνα μου ζήτησε μια χάρη και της την έφτιαξα. Να κάνεις την έφεση.

Έγκλειστος αστυνομικός: Να μου κανονίσει να πάω σε καλή έδρα να της πεις. Στα ίσια. Αυτό είναι...

57χρονος: Ναι αυτό θα σου πω, να κάνεις μια έφεση.

Έγκλειστος αστυνομικός: Την έκανα. Πες της να μου κανονίσει την έδρα και να τελειώνουμε. Να καθαρογραφτεί η απόφαση και να πάμε σε γρήγορο εφετείο.

57χρονος: Ναι θα μιλήσω εγώ μαζί της γιατί μιλάω κάθε μέρα σχεδόν για πολλά και διάφορα.

Ο 57χρονος επικοινωνεί εκ νέου με τον πρώην διοικητή και τον ενημερώνει ότι συνάντησε την εν λόγω δικαστική λειτουργό.

57χρονος: Εγώ μόλις εκλείσαμε το τηλέφωνο έφυγα, πήγα και τη βρήκα.

Έγκλειστος αστυνομικός: Το ξέρω ρε. Της το πες αυτό που σου 'πα , να κανονίσουν να..

57χρονος: Ναι, ναι της το 'πα. Ό,τι μπορεί θα κάνει. Μου το 'πε.

Έγκλειστος αστυνομικός: Καλά θα την πάρω κάποια στιγμή, θα της μιλήσω , το 'χω το τηλέφωνο της, το 'χω.

57χρονος: Ε, πάρ' τηνε! Πάρ' την και εσύ.

Έγκλειστος αστυνομικός: Το 'χω, αλλά δεν ξέρω αν το σηκώσει κατάλαβες επειδή θα δει απόκρυψη.

Η αθώωση του "Πατομπούκαλου"

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση ηγετικού στελέχους της σπείρας, ο αποκαλούμενος "Πατομπούκαλος", ο οποίος διώκεται πλέον ως ο ηθικός αυτουργός για τη βομβιστική επίθεση κατά αστυνομικού.

Τον Νοέμβριο του 2023 είχε συλληφθεί μαζί με μια συνεργό του για διακίνηση ναρκωτικών. Στην κατοχή τους είχαν εντοπιστεί έξι "φιξάκια" κοκαΐνης. Στο δικαστήριο όμως πριν από 2 μήνες, ο "Πατομπούκαλος" κρίθηκε αθώος, με την έδρα να δέχεται τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι τα ναρκωτικά ήταν για ιδία χρήση.

Μια απόφαση που προκάλεσε αίσθηση, δεδομένου ότι η συγκατηγορούμενή του είχε καταθέσει στις Αρχές ότι από κοινού προχωρούσαν σε διακίνηση κοκαΐνης.

"Ο Πατομπούκαλος δεν δούλευε και η μοναδική του δουλειά ήταν να πουλάει κόκα. Πουλούσαμε περίπου 25 γραμμάρια την ημέρα για 100 ευρώ το γραμμάριο", είχε αναφέρει συγκατηγορούμενή του.

"Πάγωσε" το συμβόλαιο θανάτου

Σύμφωνα με το Mega, φίλη του "Πατομπούκαλου" ανέφερε στους αστυνομικούς ότι ο 48χρονος είχε εμμονή με τον αστυνομικό, στην πόρτα του οποίου τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Όπως αποκάλυψε, σχεδίαζε ακόμα και συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του.

"Μου είπε ο "Πατομπούκαλος" πως ήθελε να κάνει συμβόλαιο στον μπάτσο, εννοώντας πως θέλει να τον εκτελέσει. Εγώ του εξήγησα ότι αυτό είναι παράλογο, πως ο αστυνομικός έκανε απλά τη δουλειά του και πως εάν τον σκότωνε θα τον κυνηγάγανε για χρόνια. Ο "Πατομπούκαλος είχε πάθει εμμονή μαζί του και ήθελε οπωσδήποτε να του κάνει κακό", είπε.