Μαφία των Ρομά: Ο «Μπάμπης ο Φλου», ο «Μαραντόνα» & ο κοσμικός

Οι αρχηγοί με τα προσωνύμια «Μπάμπης-φλου», «Φάνης», «Σέφκης», «Μαραντόνα» και «Ζήσης» παρέδιδαν τις μεγάλες ποσότητες χρυσαφικών στον κλεπταποδόχο «Καμπέρη».

Μαφία των Ρομά: Ο «Μπάμπης ο Φλου», ο «Μαραντόνα» & ο κοσμικός

Οι… αδαμαντοδέτες και οι εκτιμητές πολύτιμων λίθων του Κολωνακίου, τα χυτήρια της δυτικής όχθης, οι ενεχυροδανειστές, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων αγοράς χρυσού και ο «μπον βιβέρ» κλεπταποδόχος, συνθέτουν το παζλ της ασυγκράτητης ροής χρημάτων στις τσέπες των Capo dei Capi (Αρχηγοί των αρχηγών) της μαφίας των ζάμπλουτων Ρομά. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, όπως επισημαίνουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ο πλουτισμός των «φαμιλιών» θα περιοριζόταν στη λεία των μετρητών. Τουλάχιστον 12 ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων, ενεχυροδανειστηρίων και καταστημάτων αγοράς χρυσού κατηγορούνται για κλεπταποδοχή, ενώ για 15 ακόμη εξετάζεται η εμπλοκή τους.

Από τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών επικοινωνιών των «Κορλεόνε», που συμπεριλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία, προκύπτει ότι οι αρχηγοί με τα προσωνύμια «Μπάμπης-φλου», «Φάνης», «Σέφκης», «Μαραντόνα» και «Ζήσης» παρέδιδαν τις μεγάλες ποσότητες χρυσαφικών στον κλεπταποδόχο με το παρατσούκλι «Καμπέρης». Αμέσως μετά τη διάπραξη των κλοπών ο «Σέφκης» επικοινωνούσε με τον κλεπταποδόχο και του έδινε ραντεβού για την αγοραπωλησία των κλοπιμαίων, με τον τελευταίο να πληρώνει άμεσα με μετρητά.

Τα κλοπιμαία μέσω… Viber

Άλλοι εννέα «βαρόνοι» της μαφίας απευθύνονταν σε 35χρονο κλεπταποδόχο στο Μοσχάτο, για την αγοραπωλησία κοσμημάτων και ρολογιών. Πριν την συνάντηση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής του έστελναν φωτογραφίες των κλοπιμαίων, μέσω της εφαρμογής VIBER, προκειμένου εκείνος να εκτιμήσει την αξία τους και να καθορίσει την αμοιβή του. Σε περιπτώσεις που ο 35χρονος δεν ήταν διαθέσιμος, τον ρόλο του αναλάμβανε ο 63χρονος πατέρας του για να μην σταματήσει η ροή των κλοπιμαίων.

Ιδιαίτερο ρόλο στη διάθεση κλοπιμαίων, που αφορούσαν κοσμήματα και λίρες είχε ένας 39χρονος από το Κερατσίνι. Σε αυτόν δίνονταν οι χρυσές λίρες προκειμένου να τις μεταφέρει σε χυτήριο στην οδό Χαβρίου στην Αθήνα, για την μετατροπή τους σε πλάκες χρυσού.

Ο κλεπταποδόχος από το Μοσχάτο, στα μέσα Σεπτέμβρη αντιλήφθηκε ότι η τηλεφωνική του σύνδεση πιθανόν παρακολουθείται από την αστυνομία. Σε συνομιλία του με δικηγόρο, τον ρωτάει αν είναι δυνατόν να παρακολουθούν το τηλέφωνό του. Από εκείνη τη στιγμή άλλαξε αριθμό τηλεφωνικής σύνδεσης και ήταν πιο προσεκτικός στις συνομιλίες του, ενώ για ένα χρονικό διάστημα απέφευγε να συνομιλεί με τους «βαρόνους» και τους ενημέρωνε στη θέση του ένας «συνεργάτης» του.

Από την φυσική του παρακολούθηση προέκυψε ότι είχε ύποπτες συναλλαγές με ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, εργαστηρίων αργυροχρυσοχοΐας, επισκευών ρολογιών, στις οδούς Κουμουνδούρου, Βουλής, Ερμού, Περικλέους, Χαβρίου, Ρόμβης και Ακαδημίας. Από τις επαφές και συναντήσεις του ίδιου κλεπταποδόχου ερευνάται η εμπλοκή άλλων έξι ιδιοκτητών χρυσοχοείων και ενεχυροδανειστηρίων.

Μαφία των Ρομά: Ο «Μπάμπης ο Φλου», ο «Μαραντόνα» & ο κοσμικός

Ο «μπον βιβέρ» και… μεταχειρισμένα στο Κολωνάκι

Ο 40χρονος γνωστός επιχειρηματίας, λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων, των ρολογιών και των… μοντέλων, φέρεται να ήταν από τους κύριους κλεπταποδόχους της σπείρας για το «σκότωμα» ρολογιών και δακτυλιδιών με πολύτιμους λίθους, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι παρείχε πληροφορίες στους «αρχηγούς» για… διάσημους στόχους.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας ο «Παρταούλας» και ο «Άλκης», παρέδιδαν κλοπιμαία, κυρίως ρολόγια μεγάλης αξίας στον 40χρονος «μπον βιβέρ». Αμέσως μετά τις κλοπές του έστελναν και εκείνου φωτογραφίες των ρολογιών μέσω VIBER προκειμένου να εκτιμήσει την αξία τους. Στη συνέχεια τους συναντούσε έπαιρνε τα ρολόγια και πλήρωνε σε μετρητά. Ο «Παρταούλας» είχε αναπτύξει σχέση φιλίας με τον επιχειρηματία, ώστε έφθανε στο σημείο να μεταφέρει κλοπιμαία από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να τα πουλήσει σε εκείνον.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός Patek Philippe αξίας 7000 ευρώ που οι δράστες έκλεψαν από βίλα του Πανοράματος Θεσσαλονίκης στις 22 Σεπτεμβρίου και ενός πανάκριβου Piaget το οποίο εκλάπη από μεζονέτα της Νέας Ερυθραίας στις 29 Αυγούστου το οποίο και τελικά αγόρασε.

Ο επιχειρηματίας μετά την παραλαβή κλοπιμαίων είχε ύποπτες συναλλαγές με έναν 61χρονο και την 28χρονη κόρη του που διατηρούν κατάστημα πώλησης μεταχειρισμένων ρολογιών στο Κολωνάκι.

Ο «μπον βιβέρ» είχε επαφές και συναντήσεις με 34χρονη που διατηρεί κατάστημα εκτίμησης πολύτιμων λίθων στην οδό Νίκης, με 47χρονο που διατηρεί εργαστήριο χρυσοχοΐας-αδαμαντοδεσίας και τρεις ακόμη χρυσοχόους. Ο επιχειρηματίας φαίνεται να είχε τακτικές επικοινωνίες με έναν 44χρονο φίλο του, εξίσου κοσμικό «μπον βιβέρ», αλλά τρεις από αυτές κρίνονται ύποπτες και θα εξεταστούν περαιτέρω για να διαπιστωθεί αν και εκείνος εμπλέκεται στην υπόθεση.

Άννα Βίσση και η δημοσιογράφος

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου έχουν βρει κοσμήματα της γνωστής τραγουδίστριας στην κατοχή των δραστών, που πιστοποιεί την συμμετοχή τους στην κλοπή. Στις 9 Οκτωβρίου, οι δράστες παραβίασαν την μπαλκονόπορτα του σπιτιού στη συμβολή των οδών Ωρωπού και Καλάμου στην Εκάλη και αφόπλισαν τον συναγερμό. Αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε ένα κυπριακό διαβατήριο, δύο κλειδιά θυρίδας τραπεζών και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Δύο ώρες πριν την κλοπή οι αστυνομικοί «άκουσαν» τον «Μπάμπη-Φλου» να μιλά με τον «Ζήση» και να συνεννοούνται για να προβούν στην κλοπή αφού πάρουν τα απαραίτητα εργαλεία. Το επίμαχο χρονικό διάστημα δεν καταγγέλθηκε άλλη περίπτωση διάρρηξης οικίας με τον ίδιο τρόπο σε κάποια από τις περιοχές δράσης της ομάδας και για αυτό η συγκεκριμένη συνομιλία θεωρείται βέβαιο ότι αφορούσε τη διάρρηξη του σπιτιού της τραγουδίστριας.

Στις 20:10 το βράδυ της επόμενης μέρας μέλη της ομάδας μπήκαν στην αυλή του σπιτιού της δημοσιογράφου Ηρούς Καριοφύλλη και του συζύγου της, απόστρατου ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., στην Πεντέλη. Έβγαλαν την σειρήνα του συναγερμού και την έβαλαν σε κουβά με νερό. Έπειτα έσπασαν τους μεντεσέδες της εισόδου και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε το πιστόλι του αστυνομικού, κοσμήματα, ένα χρυσό ρολόι και το διαβατήριο της δημοσιογράφου.

Τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εντόπισαν στο εσωτερικό του σπιτιού το DNA του 23χρονου «Κρουασάν».

Η νομική άποψη

Ο συνήγορος δύο εκ των συλληφθέντων κ. Σακης Κεχαγιόγλου μιλώντας για την υπόθεση επισημαίνει: «Οι πρόωρες εκτιμήσεις του υλικού μιας ογκώδους δικογραφίας που σχηματίσθηκε κατά τις έως τώρα πληροφορίες , μετά από πολύμηνες έρευνες, ενέχουν τον κίνδυνο του σφάλματος και της επιπολαιότητας. Οφείλω όμως να επισημάνω ότι δικογραφίες βασισμένες κατά κύριο λόγο σε άρση απορρήτου και απομαγνητοφωνήσεις καθώς και σε εκτιμήσεις φράσεων και κωδικοποιημένων λέξεων, εμπεριέχουν το σπέρμα της αυθαιρεσίας και πολλάκις καταρρέουν στο ακροατήριο. Η πορεία της ανακρίσεως και οι εξηγήσεις των κατηγορουμένων θα οδηγήσουν σε ασφαλέστερα συμπεράσματα».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ HOTSPOT ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 28 Οκτ 2021 | 14:42

Σχιστό: Βίντεο ντοκουμέντο από την άγρια επίθεση Ρομά σε πυροσβεστικό όχημα

Στη δημοσιότητα βίντεο από την επίθεση σε πυροσβεστικό όχημα στο Σχιστό. Χτύπησαν και λήστεψαν τους δύο πυροσβέστες.

ΠΕΡΙΠΟΥ 100 ΑΤΟΜΑ 28 Οκτ 2021 | 13:57

Επεισόδια στο Ζευγολατιό με Ρομά: Κλειστή η Εθνική Κορίνθου-Πατρών - Πετροπόλεμος και εγκλωβισμένοι οδηγοί

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η αστυνομία, ειδικά σε περιοχές με καταυλισμούς Ρομά, μετά τη φονική καταδίωξη στο Πέραμα.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ 28 Οκτ 2021 | 10:45

Κούγιας για Πέραμα: Εξυπνος ελιγμός η επιλογή του 14χρονου - Δεν ήταν αυτός ο εμπλεκόμενος

Ο κ. Κούγιας τόνισε για τον 14χρονο στην υπόθεση της καταδίωξης στο Πέραμα, ότι οι αστυνομικοί δεν τον αναγνωρίζουν, ότι δεν είναι αυτός.

27 Οκτ 2021 | 23:25

Πέραμα: Ελεύθεροι οι επτά αστυνομικοί και οι δύο ανήλικοι Ρομά - Χειροκροτήματα έξω από τα δικαστήρια Πειραιά [Βίντεο]

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι επτά αστυνομικοί και οι δύο ανήλικοι Ρομά, μετά τις απολογίες τους σε ανακρίτρια και εισαγγελέα για την καταδίωξη στο Πέραμα

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 27 Οκτ 2021 | 20:53

Πέραμα: "Μύλος" με τον 14χρονο Ρομά - Οι αστυνομικοί δεν τον αναγνωρίζουν ως εμπλεκόμενο [Βίντεο]

Μπορεί ο 14χρονος Ρομά να έδωσε τη δική του εκδοχή για το περιστατικό στο Πέραμα, ωστόσο οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι δεν εμπλέκεται στην καταδίωξη, καθώς δεν τον αναγνωρίζουν ως το άτομο που διέφυγε

ΚΑΙΝΕ ΛΑΣΤΙΧΑ 27 Οκτ 2021 | 20:34

Νέα επεισόδια με Ρομά σε Ασπρόπυργο, Αχαΐα - Συγκέντρωση και στα Μέγαρα

Οι Ρομά διαμαρτυρήθηκαν για τέταρτη ημέρα για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα από αστυνομικά πυρά.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ 27 Οκτ 2021 | 16:50

Σχιστό: Ρομά ξυλοκόπησαν και λήστεψαν δύο πυροσβέστες - Σε πυροσβεστικό όχημα στο hotspot μεταναστών

Το μεσημέρι της Τετάρτης Ρομά, γρονθοκόπησαν και λήστεψαν δύο πυροσβέστες, πλήρωμα οχήματος στο Σχιστό

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ 27 Οκτ 2021 | 14:02

Καταδίωξη στο Πέραμα: Κηδεύτηκε ο 20χρονος Ρομά, Νίκος Σαμπάνης [εικόνες]

Έγινε η κηδεία του Νίκου Σαμπάνη, του Ρομά που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών στο Πέραμα.

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ 27 Οκτ 2021 | 12:58

Ανατροπή με την καταδίωξη στο Πέραμα: Παραδόθηκε ο 16χρονος Ρομά που αναζητούνταν - "Εγώ οδηγούσα", λέει

"εγώ οδηγούσα το Ι.Χ" ισχυρίζεται ο 16χρονος Ρομά ο οποίος αναζητούνταν μετά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα και παρουσιάστηκε αυτοβούλως την Τετάρτη, στα δικαστήρια Πειραιά.[εικόνες - βίντεο]

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 27 Οκτ 2021 | 09:35

Καταδίωξη στο Πέραμα: Στον ανακριτή οι επτά αστυνομικοί με χειροπέδες- "Είστε ήρωες" τους φώναξαν

"Είστε ήρωες", φώναζαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους στους επτά αστυνομικούς που κατηγορούνται για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

"ΜΙΑ ΧΑΡΗ ΑΠΟ ΣΑΣ" 27 Οκτ 2021 | 09:18

Πέραμα: Η έκκληση του πατέρα του νεκρού Ρομά - "Σας παρακαλώ μην κάνετε ζημιές"

Ο πατέρας του δολοφονημένου Ρομά προχώρησε σε έκκληση μέσω βίντεο στους συμπολίτες του να μην γίνονται ζημιές.

ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ 26 Οκτ 2021 | 21:49

Ενταση με ρομά στο Αγρίνιο: Καίνε λάστιχα και κάδους [Βίντεο-Εικόνες]

Ρομά, έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο του οικισμού, και έχουν ανάψει φωτιές σε λάστιχα, ενώ καίγεται και ένας κάδος απορριμμάτων.

ΕΝΤΑΣΗ 26 Οκτ 2021 | 21:23

Επεισόδια για τρίτη ημέρα στα Μέγαρα: Πετροπόλεμος και φωτιές από Ρομά - Έκλεισε η Εθνική οδός - Ένταση και στο Αγρίνιο

Νέα επεισόδια με Ρομά σε Μέγαρα και Αγρίνιο - Άναψαν φωτιές σε οδόστρωμα και κάδους και πετούσαν πέτρες - Εξαγριωμένοι για τον θάνατο του 18χρονου στο Πέραμα