Τούρτα Ναπολέων, όνομα και... γεύση. Ενα απίστευτο γλυκό που σας βγάζει ασπροπρόσωπες σε όλες τις περιστάσεις.
ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΥΛΛΩΝ:
600 γρ. αλεύρι, μισό φακελάκι μπέικιν, 200 γρ. γιαούρτι, 100 γρ. βούτυρο μαλακό, 2 αυγά, 200 γρ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ το γιαούρτι,το βούτυρο,τα αυγά,τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει. Τη βάζουμε στον πάγκο και την κόβουμε σε 8 κομμάτια. Τα φτιάχνουμε μπαλίτσες. Βάζουμε λαδόκολα στον πάγκο, την μπαλίτσα πάνω και πάνω στην μπαλιτσα ξανά λαδόκολα και ανοίγουμε με τον πλαστη ένα λεπτό φύλλο. Τα ανοίγουμε όλα έτσι με την ίδια διαδικασία.
Ψήνουμε το καθένα στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
ΚΡΕΜΑ:
2 λίτρα γάλα φρέσκο, 12 κ.σ.ζάχαρη, 160 γρ καστερ πάουντερ η 200 γρ κορν φλαουρ, 250 γρ σοκολάτα ή κουβερτούρα ή 4 κ.σ. κακάο, 50 γρ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε το κάστερ σε λίγο κρύο γάλα. Βάζουμε το υπόλοιπο να ζεσταθεί μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το μείγμα κορν ανακατεύουμε και όταν πηξει την κατεβάζουμε και σπάμε την σοκολάτα μέσα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε την κρέμα σε ίδια ποτήρια.
Και συναρμολογούμε:
Βάζουμε το πρώτο φύλλο κρέμα. Ξανά φύλλο κρέμα κ.λπ. Διακοσμούμε με καρύδια ή φουντούκια.
Η συνταγή είναι από το mageirikhkaisuntages