"Μαϊμού" εμβολιασμοί: Ραγδαίες εξελίξεις με έρευνα σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη - Ο ρόλος της υπαλλήλου στην Καρδίτσα

Στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ ανατέθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης με τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμών

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
εμβόλιο

Ανοίγει η βεντάλια των εικονικών εμβολιασμών και των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στη χώρα, την ώρα που υπάρχουν σκέψεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε εκπαιδευτικούς και ιερείς. Ενδεχόμενο που θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τον ρυθμό αύξησης των εμβολιασμών με τους επιστήμονες να προχωρούν σε συνεχείς εκκλήσεις για να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας στον πληθυσμό ενάντια στη μεταδοτικότητα του κορονοϊού.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, όπου όπως έγινε γνωστό, στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ ανατέθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης με τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, όπως και τις προεκτάσεις της. Δηλαδή και αυτή της αρνήτριας νοσηλεύτριας στο νοσοκομείο Κοζάνης που είχε πάρει εικονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Διαβάστε Επίσης

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος είχε διατάξει την ποινική προκαταρκτική εξέταση για το θέμα με τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Αντικείμενο της έρευνας που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Καρδίτσας είναι η διερεύνηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση. Δηλαδή, και για αυτούς που εξέδωσαν τα πιστοποιητικά αλλά και για αυτούς, στο όνομα των οποίων εκδόθηκαν. Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας.

Μία από τις διαστάσεις που θα ερευνήσει είναι η "οικογενειακή-φιλική" διάσταση των εικονικών εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας. Η βασική πρωταγωνίστρια της υπόθεσης, η διοικητική υπάλληλος, που παραδέχθηκε τις πράξεις της, είναι ένα από τα εννέα παιδιά οικογένειας με καταγωγή από τις Σέρρες. Περισσότεροι από τους 30 εικονικούς εμβολιασμούς που προέβη, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, είναι συγγενείς, φίλοι και μέλη της οικογένειάς της, που σχετίζονται με την εκκλησία αλλά και υγειονομικές δομές.

Διαβάστε Επίσης

Από την εξέταση των στοιχείων και την πορεία της έρευνας εξετάζεται η πιθανότητα άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος των εμπλεκομένων για παραβάσεις των διατάξεων διάδοσης του κορωνοιού σε βαθμό κακουργήματος. Αυτό θα προκαλέσει την άρση τραπεζικού απορρήτου για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν αναιτιολόγητες εισροές χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων, από άτομα που πήραν τα ψεύτικα πιστοποιητικά, άρα και πιθανή οικονομική συναλλαγή με πολίτες που επεδίωξαν τους εικονικούς εμβολιασμούς τους. Δεν αποκλείεται να ασκηθεί ποινική δίωξη και σε βάρος των πολιτών που πήραν τα ψεύτικα πιστοποιητικά με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να εμβολιαστούν

Αυστηρότατο μήνυμα προς τους υγειονομικούς ότι "η κυβέρνηση είναι κάθετη απέναντι σε κάθε πράξη που πάει να δημιουργήσει πρόβλημα στο σύστημα εμβολιασμού", έστειλε και ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης από το βήμα της Βουλής.

Νέες περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στο νοσοκομείο "Γεννηματάς” της Θεσσαλονίκης, εξετάζονται τέσσερις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών, με τη μία να αφορά την αδερφή της γυναίκας από την Καρδίτσα.

Στο φως ήρθε και νέα καταγγελία για εικονικούς εμβολιασμούς στην Ικαρία, που όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, δύο εργαζόμενοι έχουν πλαστό πιστοποιητικό.

εμβολια

Νοσηλεύτρια έφερε πιστοποιητικό από Παλαμά

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν προς την Κοζάνη και το Μαμάτσειο Νοσοκομείο, καθώς νοσηλεύτρια, η οποία μέχρι πρότινος δεν επιθυμούσε να εμβολιαστεί, κατέθεσε πιστοποιητικό από τον Παλαμά Καρδίτσας.

Την ίδια ώρα, ερευνώνται δύο ακόμη περιπτώσεις που, ενδεχομένως, δεν έχουν τηρήσει τις σχετικές διαδικασίες, με τη μία να αφορά σε γιατρό του "Μαμάτσειου”.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Δημήτρης Ντέντης, πρόεδρος Εργαζομένων του Μαμάτσειου, σημείωσε ότι γίνεται επισταμένη έρευνα στο νοσοκομείο.

"Γίνεται έρευνα στο νοσοκομείο της Κοζάνης σε όλα τα πιστοποιητικά που κατατίθενται".

Σύμφωνα με τον κ. Ντέντη, το πιστοποιητικό της εν λόγω νοσηλεύτριας κατατέθηκε γύρω στις 20 Αυγούστου και έφερε πάνω του όλες τις απαραίτητες σφραγίδες.

Στο Μαμάτσειο νοσοκομείο 48 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε αναστολή.

Διαβάστε Επίσης

Την ώρα που στην Κοζάνη ελέγχονται τουλάχιστον τρεις εργαζόμενοι, στην Καρδίτσα ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ κατά της υπαλλήλου που μοίρασε σε συγγενείς και φίλους 33 εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

"Είναι όλοι από συγγενικό περιβάλλον και φίλοι. Η ίδια δεν είχε επίγνωση του τι έκανε και τι επιπτώσεις θα είχαν οι πράξεις της", λέει ο Γιώργος Σακελλαρίου, δήμαρχος Παλαμά.

Η επί 12 χρόνια διοικητική υπάλληλος του ΚΥ Παλαμά χτες το απόγευμα ομολόγησε την ενοχή της, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν υπήρξε συνεργός. "Έκανα λάθος και ζητώ την επιείκεια σας για την τιμωρία μου".

Η διοικητική υπάλληλος κατέθεσε στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια, συνοδευόμενη από τον σύζυγο της, αστυνομικός στο επάγγελμα.

εμβολιαστικό

Νέες αποκαλύψεις από την ΕΔΕ – Το τάμπλετ πρόδωσε την υπάλληλο

Η ΕΔΕ στον Παλαμά ολοκληρώθηκε με διαδικασίες εξπρές και το πόρισμα, αναφέρει ότι 33 άτομα έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη ένας ΑΜΚΑ που βρισκόταν υπό διερεύνηση, τελικώς αποδείχθηκε ότι πρόκειται και αυτός για άτομο που φαίνεται στο σύστημα αλλά δεν έκανε στην πραγματικότητα εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Το πόρισμα της ΕΔΕ θα κατατεθεί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ την Πέμπτη στην εισαγγελία Καρδίτσας, που έχει άλλωστε αναλάβει να διενεργήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση μετά απο εντολή του Προϊσταμένου Εφετών Λάρισας.

Η Εισαγγελία Καρδίτσας θα διερευνήσει τις ποινικές διαστάσεις της υποθέσης και θα ασκήσει διώξεις. Στο στόχαστρο των Αρχών μπαίνουν και τα άτομα που έλαβαν τα πιστοποιητικά χωρίς να έχουν εμβολιαστεί.

Εικονικοί εμβολιασμοί στην Ικαρία

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο Mega αναφέρθηκε και στη νέα καταγγελία για εικονικούς εμβολιασμούς στην Ικαρία.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, δύο εργαζόμενοι έχουν πλαστό πιστοποιητικό.

"Δύο, υποτίθεται, συνάδελφοι πήγαν να εμβολιαστούν αλλά δεν τους έγινε ποτέ ο εμβολιασμός. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας", κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ανεμβολίαστοι υγιειονομικοί εργάζονται κανονικά

O πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ μιλώντας στο MEGA προχήσε σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με ανεμβολίαστους υγειονομικούς που παρά την αναστολή τους εργάζονται κανονικά.

"Άλλα νοσοκομεία τους ανεμβολίαστους δεν τους επιτρέπουν να περάσουν την είσοδο και σε άλλα εργάζονται κανονικά. Έχουν εκδοθεί τα φύλλα αναστολής εργασίας αλλά δεν τους έχουν επιδοθεί. Οι διοικητές κάνουν τα στραβά ματιά για να καλύπτουν κενά", σημειώνει.

Όπως τονίζει, οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί που δουλεύουν παρά το γεγονός ότι είναι σε αναστολή, δε θα πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους.

Ο κ. Γιαννάκος μάλιστα ονομάτισε τα νοσοκομεία τα οποία εξακολουθούν να απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Μέχρι στιγμής, όπως είναι γνωστό, τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, ο Άγιος Ανδρέας και το Ρίο, το ΔΑΦΝΙ και το ΝΙΜΤΣ απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Οπως σημειώνει ο κ. Γιαννάκος, το υπουργείο Άμυνας έχει ήδη ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του ΝΙΜΤΣ, ο οποίος είναι και ο ίδιος ανεμβολίαστος.

"Υπάρχουν τεράστια κενά στα νοσοκομεία που δεν έχουν λυθεί. Δεν ήταν καθόλου έτοιμο το υπουργείο να εφαρμόσει αυτό το μέτρο".

Πειθαρχικές κυρώσεις

Εξ αφορμής των νέων δεδομένων με τροπολογία που κατατέθηκε αργά χτες βράδυ, δίνεται η δυνατότητα, εκτός από τις ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις, να βεβαιώνεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε πλαστό πιστοποιητικό.

Σχετικά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από το βήμα της Βουλής αποκάλυψε πως ανάμεσα σε εκείνους που έλαβαν εικονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας Παλαμά ήταν και υγειονομικοί.
"Υπάρχουν και υγειονομικοί. Θα γίνει ενδελεχή έρευνα", είπε.

Αφορμή ήταν η τροπολογία που κατέθεσε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την θεσμοθέτηση του λόμπινγκ και προβλέπει τη διευκόλυνση των υγειονομικών που είναι σε αναστολή να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους, ακόμα και με την πρώτη δόση εμβολιασμού και με την δέσμευση ότι θα τον ολοκληρώσουν καθώς και αυστηρά πρόστιμα σε όσους υγειονομικούς χρησιμοποιήσουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Αναφερόμενος στο περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας και τους εικονικούς εμβολιασμούς, ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι συνολικά οι εμβολιασμοί ήταν 31.000 και όχι 44.000 ενώ τόνισε ότι ήδη διεξάγεται ΕΔΕ και έχουν επιβληθεί κυρώσεις στην διοικητική υπάλληλο που εμπλέκεται.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ 25 Σεπ 2021 | 08:48

Μαϊμού εμβολιασμοί στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας: Αυτοί είναι οι διάλογοι που κατέγραψε ο κοριός της αστυνομίας

Οι καταθέσεις της γιατρού και της νοσηλεύτριας στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας. Τι κατέγραψε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. για τους μαϊμού εμβολιασμούς.

1 ΣΤΑ 4 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ 25 Σεπ 2021 | 08:33

Το παράδοξο με τα σχολεία: Μικρότερη η ενδοσχολική μετάδοση αλλά υψηλά τα κρούσματα στους κάτω των 17 ετών

Τα παράδοξα από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας των σχολείων. Μικρότερη από το αναμενόμενο η μετάδοση αλλά μεγάλη ανησυχία από το "μερίδιο" των κρουσμάτων στους κάτω των 17 ετών.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 24 Σεπ 2021 | 17:35

Κορονοϊός: 2.046 τα νέα κρούσματα - 33 θάνατοι, 331 διασωληνωμένοι

Σήμερα Παρασκευή από τους 331 διασωληνωμένους 298 (90.03%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 33 (9.97%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ 24 Σεπ 2021 | 16:27

Πανδημία ανεμβολίαστων στη Βόρειο Ελλάδα- Το 94,9% όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ

Η αύξηση των κρουσμάτων στη Β. Ελλάδα ανησυχεί τους ειδικούς σε συνδυασμό με την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

ΤΙ ΕΖΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΣΗ 24 Σεπ 2021 | 12:37

Κορονοϊός: Συγκλονιστικές μαρτυρίες γιατρών που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ - "Με ισοπέδωσε η νόσος, δεν έπαιρνα ανάσα"

Συγκλονιστικές μαρτυρίες γιατρών που νόσησαν από κορονοϊό και νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ ή Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 24 Σεπ 2021 | 11:37

Ενα στα τέσσερα κρούσματα κορονοϊού είναι πλέον παιδιά και έφηβοι - Σήμα κινδύνου για τον χειμώνα

"Η πανδημία βρίσκεται σε μια ύφεση, είμαστε στο φθινόπωρο,αλλά έχουμε και το χειμώνα συνεπώς προετοιμαζόμαστε", είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 24 Σεπ 2021 | 11:14

Εμβόλια: Η διευθύντρια του CDC συνιστά τρίτη δόση για τους εργαζόμενους υψηλού κινδύνου - Διαφωνίες στον οργανισμό

Αντίθετα με την αρμόδια επιτροπή των CDC, η διευθύντριά τους συνιστά τρίτη δόση εμβολίου για τους εργαζόμενους υψηλού κινδύνου.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΠΑ 24 Σεπ 2021 | 08:51

Βασιλακόπουλος: Δεν γίνεται να ρισκάρεις το ανοσοποιητικό ενός παιδιού με φυσική λοίμωξη

"Αν το παιδί σου μετά νοσήσει σοβαρά, θα τρελαθείς", τόνισε ο καθηγητής Βασιλακόπουλος.

ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ 23 Σεπ 2021 | 20:22

Μαϊμού-εμβολιασμοί στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας: Την Παρασκευή η δίκη των τριών γυναικών

Η Εισαγγελία θα ερευνήσει εάν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή εάν έχουν γίνει και άλλοι εικονικοί εμβολιασμοί.

ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ 23 Σεπ 2021 | 17:50

Σε αναστολή 15 ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί που δεν έκαναν rapid test - "Μας τιμωρούν" [Βίντεο]

Εκτός σχολικής αίθουσας έχουν βρεθεί όσοι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί δεν δέχτηκαν να κάνουν rapid test - Σε αναστολή επ' αόριστον.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 23 Σεπ 2021 | 10:57

Πλεύρης: Φθηνή η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ για το μονοκλωνικά αντισώματα

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για φτηνή αντιπολίτευση εκ μέρους του κόμματος της Αριστεράς.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Β' ΜΕΘ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 23 Σεπ 2021 | 08:22

Καπραβέλος: Πρέπει οι νεκροφόρες να κάνουν παρέλαση για να συνειδητοποιήσουμε τι είναι ο κορονοϊός;

"Αν δεν εφαρμόσουμε τα υγειονομικά μέτρα με πιστότητα, η τραγωδία που θα βιώσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι πολύ μεγάλη", είπε ο κ. Καπραβέλος.

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ 23 Σεπ 2021 | 07:41

Μαϊμού εμβολιασμοί στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας: Σύριγγες χωρίς βελόνα και εμβόλιο σε... βαμβάκι - Τα κόλπα της 59χρονης νοσηλεύτριας

Στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας είχαν εντοπιστεί μισογεμάτες σύριγγες και φιαλίδια των εμβολίων.