
Το μακελειό σήμερα Δευτέρα με τον απολυμένο εργαζόμενο αιγυπτιακής καταγωγής να δολοφονεί τρεις ανθρώπους και μετά να αυτοκτονεί, έγινε στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας European Navigation.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1979, σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα της.
Ιστορικά, ο εν λόγω ναυτιλιακός όμιλος στην Γλυφάδα, διαχειρίζεται κατά μέσο όρο στόλο περίπου 35 πλοίων που εκτείνεται από δεξαμενόπλοια χημικών μέχρι VLCC και από handysize μέχρι μεγάλα VLOC / Capesize bulkcarriers.
Σήμερα η εταιρεία διαχειρίζεται στόλο περίπου 1.200.000 DWT υπό την European Product Carriers Ltd.
Ο στόλος αποτελείται σήμερα από δύο δεξαμενόπλοια DP2 Suezmaxes shuttle tankers που κατασκευάστηκαν το 2013 στην STX (Κορέα), τέσσερα δεξαμενόπλοια LR2 και οκτώ δεξαμενόπλοια MR, όλα κατασκευασμένα μεταξύ 2001 και 2005 και τρία μικρά δεξαμενόπλοια για την εγχώρια ελληνική αγορά που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2004 και 2006.
Η εταιρεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της ακολούθησε μια συντηρητική στρατηγική επέκτασης και επί του παρόντος έχει ένα βιβλίο παραγγελιών για πέντε δεξαμενόπλοια MR στην STX στην Κορέα για παράδοση στο τέλος του 2014 και στις αρχές του 2015.
Τα κεντρικά γραφεία της European Navigation Inc. βρίσκονται στην Αθήνα (Γλυφάδα). Ο όμιλος διατηρεί επίσης γραφεία αντιπροσώπευσης στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, υπεύθυνα για όλες τις εμπορικές δραστηριότητες (κυρίως ναύλωση, S&P, χρηματοδότηση και ασφάλιση).
Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων, η ναυτιλιακή έχει βρεθεί στο πρόσφατο παρελθόν στο προσκήνιο μέσω της δικαστικής διαμάχης στην οικογένεια Καρνέση για σειρά οικονομικών θεμάτων. Σημειώνεται ότι ο ιδρυτής της Σπύρος Καρνέσης έχει και το πλειοψηφικό ποσοστό σε γνωστή εταιρεία καυσίμων.
Ο Σπύρος Καρνέσης είναι μεγαλομέτοχος της εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών Ελινόιλ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr