Μαξιλαροπόλεμος στο Λονδίνο ζεσταίνει Ελληνες μαθητές

Ηταν ένας πόλεμος για καλό σκοπό: Να προσφέρει πετρέλαιο και τρόφιμα σε ελληνικά σχολεία - Πάνω από 1.000 συμμετέχοντες πήραν τα μαξιλάρια τους ανά χείρας και εκτονώθηκαν

|
SHARE THIS
0
SHARES

Πήραν ως πολεμοφόδια τα μαξιλάρια τους και συγκεντρώθηκαν σε ένα γήπεδο στο Λονδίνο. Όχι απλά για να εκτονωθούν, αλλά για να προσφέρουν - στην κυριολεξία - ζεστασιά αλλά και τρόφιμα στους Έλληνες μαθητές.

Ηταν μια πρωτοβουλία Ελλήνων και Κυπρίων φοιτητών, οι οποίοι σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια της Αγγλίας. Ονόμασαν την εκδήλωση «Fighting for a good cause» (Μαξιλαροπόλεμος για καλό σκοπό) και ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να πάρουν το μαξιλάρι τους και να συγκεντρωθούν στο γήπεδο «John Charles » του Λιντς.

Πάνω από 1.000 άτομα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, ενώ το κάθε μαξιλάρι αντιστοιχούσε σε ένα κιλό ή μία συσκευασία ειδών πρώτης ανάγκης.

Όλα τα χρήματα και τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από τις συμμετοχές θα διατεθούν μέσω του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Δεσμός» για την αγορά πετρελαίου ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης ελληνικών σχολείων.

Η εθελοντική ομάδα των Ελλήνων και Κυπρίων φοιτητών λέγεται «PoWEr» και απαρτίζεται από 21 Έλληνες και Κύπριους φοιτητές σε πανεπιστήμια της Αγγλίας, ενώ έχει πάνω από 120 εθελοντές από διάφορες χώρες.

 


 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook