«Μαμά, γράφω από τη φυλακή. Χρόνια πολλά και συγνώμη»

«Σ 'αγαπώ μαμά. Λυπάμαι που σε έχω απογοητεύσει. Δεν φταις εσύ που βρίσκομαι εδώ. Ξέρω ότι βαθιά μέσα σου νιώθεις ενοχές». Το συγκινητικό γράμμα ενός γιου προς τη μάνα, μέσα από τη φυλακή.

mama-grafw-apo-ti-fulaki-xronia-polla-kai-sugnwmi
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σήμερα είναι η γιορτή της μητέρας. Ένα πλάσμα που μας ζέστανε με την ανάσα της, μας έθρεψε με το σώμα της, ξενύχτησε στο πλάι μας δροσίζοντας το μέτωπό μας όταν είχαμε πυρετό. Ήταν πάντα εκεί. Το χάδι της έκανε τον πόνο να εξαφανίζεται. Αυτό το πλάσμα με τις «μαγικές» ικανότητες που εμείς έχουμε πληγώσει και απογοητεύσει πολλές φορές, χωρίς να το θέλουμε.

Διαβάστε ένα γράμμα από έναν φυλακισμένο γιο προς την μητέρα του, μέσα από τη φυλακή. 

Μαμά, εγώ είμαι . Ελπίζω ότι σήμερα που γιορτάζεις θα ακούσεις αυτές τις τρεις λέξεις από μένα. Θα προσπαθήσω να σε πάρω τηλέφωνο. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω γιατί και άλλοι κρατούμενοι θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν το ίδιο τηλέφωνο, οπότε αν δεν καταφέρω να σου τηλεφωνήσω, σου γράφω αυτά που θα ήθελα να σου πω:

Δεν φταις εσύ που βρίσκομαι εδώ . Ξέρω ότι βαθιά μέσα στην καρδιά σου νιώθεις ότι η κατάσταση που βιώνω τώρα είναι κατά κάποιο τρόπο δικό σου λάθος, ότι η απερίσκεπτη βλακεία του παρελθόντος μου είναι κατά κάποιο τρόπο μια δική σου αποτυχία. Δεν είναι . Μόνο ένα άτομο έχει την απόλυτη ευθύνη, ένα πρόσωπο που πρέπει να πονάει, εγώ.  

Πάντα μου δίδασκες ότι σε κάθε δυσκολία στη ζωή, σε κάθε σκοτεινή στιγμή, πρέπει να περιμένω να ανάψει ξανά το φως. Εσύ είσαι το φως μου. Πάντα ήσουν και πάντα θα είσαι. Δεν υπάρχει κανένας άλλος που να θαυμάζω περισσότερο, κανείς που να έχω προσπαθήσει να ευχαριστήσω περισσότερο στη ζωή μου. Και το γεγονός ότι σε απογοήτευσα με πονάει τόσο πολύ. 

Λυπάμαι πολύ που δεν θα είμαι εκεί να σε δω, αλλά θέλω να ξέρεις ότι τώρα, όπως πάντα , είσαι εδώ μαζί μου. Στις πιο δύσκολες ώρες μου, στα πιο κρύα βράδια των τελευταίων μηνών μου, το μυαλό μου περιπλανήθηκε τόσο συχνά στο παρελθόν, στις στιγμές που ήμασταν μαζί και χαμογελούσαμε. Στη δική σου δύναμη βασίζομαι και προχωράω .

Σε έχω απογοητεύσει τόσο πολύ, αλλά εσύ δεν με απογοήτευσες ποτέ. Η δύναμη που έχεις δείξει όλα αυτά τα χρόνια με κάνει πιο δυνατό, σε ακούω να μου λες ότι όλα θα πάνε καλά.  
Είσαι η ηρωίδα μου, με πίστεψες, με έκανες να πιστέψω στον εαυτό μου, με έκανες να ελπίζω, να πιστεύω ότι ακόμα και τώρα μπορώ να διορθώσω τα λάθη μου. Η δική σου σκέψη με κάνει να νιώθω αισιόδοξος ότι θα περάσω την κάθε μου μέρα εδώ μέσα, σε αυτή την κρύα φυλακή. 
Δεν πιστεύω ότι πρέπει να κατηγορούμε κάποιον για τα λάθη του,  όλοι κάνουμε λάθη, αλλά για το τι κάνει στη συνέχεια. Και εσύ έχεις έναν γιο με την ίδια εσωτερική δύναμη, τις ίδιες ελπίδες και τα ίδια όνειρα. Ακόμα ονειρεύομαι. Και αν μπορείς να ονειρευτείς κάτι, μπορείς και να το πετύχεις, σωστά; 
Σ 'αγαπώ τόσο πολύ μαμά. Λυπάμαι που σε έχω απογοητεύσει, αλλά εσύ μου δίδαξες ότι πάντα πρέπει να σηκωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι από πριν. Σε ευχαριστώ για όλα όσα έχεις κάνει για μένα. 
Χρόνια πολλά μαμά. 
Σ’ αγαπώ, ο γιος σου. 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook