
Κραυγή πόνου και αγανάκτησης από την οικογένεια της άτυχης Δώρας Ζέμπερη, η οποία μίλησε στους δημοσιογράφους το απόγευμα της Τετάρτης. Η οικογένεια αφού ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία και εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στη Δικαιοσύνη ζήτησε να μην δοθεί κανένα ελαφρυντικό στον 58χρονο δολοφόνο.
«Ο φονιάς έμενε πάρα πολύ κοντά στο σπίτι μου. Πρέπει να ήταν γείτονας μας» είπε η μητέρα της άτυχης εφοριακού, ενώ στο ενδεχόμενο θύμα και θύτης να επισκέπτονταν το ίδιο κατάστημα ψιλικών της περιοχής σχολίασε ότι σκοπεύει να το εξακριβώσει. «Το παιδί μου ήταν άγγελος», μονολόγησε και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις αναφορές ότι ο φονιάς αποφυλακίστηκε με το Νόμο Παρασκευόπουλου, αγανακτισμένη είπε: «Ντροπή που έβγαλαν το φονιά έξω και σκότωσε το παιδί μου». Σημειώνεται, πάντως, ότι τις αιτιάσεις αυτές απέκρουσε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι ο δράστης της δολοφονίας αποφυλακίστηκε χωρίς να κάνει χρήση των σχετικών διατάξεων.
Στη συνέχεια, η μητέρα της άτυχης Δώρας εξέφρασε το φόβο της και για τα άλλα παιδιά, τα δικά της και του κόσμου. «Έχω και άλλα παιδιά, αλλά φοβάμαι ότι με τους φονιάδες που αφήνουν ελεύθερους, ότι κινδυνεύουν. Ήταν κοντά στο σπίτι μου. Πρέπει να ήταν γείτονας στο Γαλάτσι. Ακούστηκε ότι ο φονιάς αγόραζε τσιγάρα από το ίδιο κατάστημα με την κόρη μου. Ντροπή που αποφυλακίστηκε το κάθαρμα. Αν έμενε κι άλλο έξω, θα έκανε κι άλλον φόνο. Τόν τάισαν, τον πότισαν, τον έβγαλαν έξω και σκότωσε. Ντροπή. Σημερα ήταν το δικό μου παιδί, αύριο θα είναι άλλο παιδί.»
Ο αδερφός της Δώρας αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που περνάει η οικογένεια του. Ζήτησε να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο φονιάς και ευχαρίστησε την αστυνομία «που έπιασε τον σφαγέα» της αδελφής του. «Δεν γίνεται να κυκλοφορούν τέτοιοι άνθρωποι έξω. Πόσες οικογένειες θα θρηνήσουν. Πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι. Η αδερφή μου ήταν μια ηρωίδα». Ακολούθως η δικηγόρος της οικογένειας σχετικά με τις αναφορές για την αποφυλάκιση του 58χρονου μέσω του νόμου Παρασκευόπουλου είπε ότι από την οικογένεια θα ζητηθεί η αυστηροποίηση των ποινών.
Υπενθυμίζεται πως το πρωί σήμερα, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων η οικογένεια δεν συγκράτησε την οργή, τον θυμό και τον πόνο όταν αντίκρυσε τον φονιά της Δώρας.
ΦΩΤΟ: INTIMEnews
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr