Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες της σεξουαλικής παρενόχλησης από αθλίατρο που κατήγγειλε η πρώην αθλήτρια του πόλο, Μάνια Μπίκοφ. Η πολίστρια ήταν η πρώτη που μετά τη Σοφία Μπεκατώρου μίλησε για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη και όπως λέει δεν ήταν το μόνο θύμα του εν λόγω γιατρού.
"Ήμουν εν ενεργεία αθλήτρια της υδατοσφαίρισης, σε προετοιμασία της εθνικής ομάδας… Ένας τραυματισμός στον δεξί μου ώμο με οδήγησε στον γιατρό της ομάδας. Ήμουν 20 ετών, κι άλλες εποχές. Στην εξέταση έβγαλα την μπλούζα μου, μου ζήτησε να κατεβάσω το μαγιό μέχρι τη μέση. Ένιωσα κατευθείαν ότι αυτό ήταν κάτι λάθος" είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.
"Ήταν λάθος σε σχέση με αυτά που πίστευα για μένα κι αυτά που μου είχαν πει οι γονείς μου. Με αιφνιδίασε. Ήταν γιατρός και υπάκουσα. Έγινε ακόμα μια φορά. Βγαίνοντας από αυτή την επίσκεψη το συζήτησα με τις συμπαίκτριές μου και δεν τους έκανε εντύπωση, κάτι σαν αμηχανία "έτσι είναι αυτά μωρέ” και κάπου εκεί έσβησε", πρόσθεσε.
"Μια ολόκληρη κοινωνία έχει παγιωμένες πεποιθήσεις. Δεν είχαμε όνομα γι’ αυτό. Ήταν κάτι που συμβαίνει, κάτι που είναι φυσιολογικό να συμβεί", σημείωσε.
Όταν τον ρώτησα γιατί με έναν πολύ άσχημο τρόπο μου είπε "γιατί; ντρέπεσαι;"
Η Μάνια Μπίκοφ εξήγησε πως όταν χρειάστηκε να ξαναεπισκεφθεί τον γιατρό, εκείνος της ζήτησε και πάλι να κατεβάσει το μαγιό της μέχρι τη μέση.
"Τη δεύτερη φορά τον ρώτησα "γιατί;” και εκείνος με έναν πολύ άσχημο τρόπο μου είπε "γιατί; ντρέπεσαι;” με προσέβαλε και την ταραχή μου εκείνη την στιγμή δεν μπορούσα να καταλάβω το μέγεθος της πράξης του", περιέγραψε.
Όπως μάλιστα σημειώνει η συμπεριφορά των κακοποιητών είναι "100% χειριστική, εγώ σαν αθλήτρια που βρισκόμουν στην εθνική ομάδα ένιωσα ότι με μείωσε σαν κορίτσι και η επιθυμία του να με εξετάζει γυμνή με έφερνε σε απίστευτη αμηχανία. Ο θυμός γεννήθηκε τώρα με την ανάρτηση της Σοφίας".
"Αυτό που μου δημιουργεί ενοχές και θυμό ετεροχρονισμένα είναι το ότι δεν είχα καταλάβει τι συνέβαινε, όλοι το θεωρούσαν φυσιολογικό. Σχολιάζαμε εμείς στο πέρασμα του καιρού τον γιατρό και την συμπεριφορά του και αστειευόμασταν".
Διάβασα την ανάρτηση της Μπεκατώρου και είπα "στήριξε αυτή τη γυναίκα"
Ερωτηθείσα για το τι την παρακίνησε να μιλήσει σημείωσε: "Είμαι μητέρα 4 παιδιών, δουλεύω με παιδιά. Μόνο γι'αυτό το έκανα. Δεν υπήρχε καμία δεύτερη και τρίτη σκέψη. Την κυρία Μπεκατώρου την ξέρω σαν αθλήτρια, πέρα από αυτό τίποτα άλλο. Διάβασα την ανάρτησή της και είπα στήριξε αυτή τη γυναίκα και κάθε γυναίκα που λίγο ή πολύ έχει πέσει θύμα οποιασδήποτε κακοποίησης. Την γαλήνη που ένιωσα εγώ βγάζοντάς το προς τα έξω και τώρα που μιλάμε νιώθουν το ίδιο πράγμα μέσα τους".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr