Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι σήμερα, η 68χρονη και ο γιος της, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά τον εντοπισμό των οστών της ηλικιωμένης γυναίκας σε υπόγειο αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού τους στον Μαραθώνα.
Οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν, μέχρι στιγμής, την κατηγορία της μη αναγγελίας ανεύρεσης νεκρού, ενώ οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για να φωτιστούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης στον Μαραθώνα.
Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται και το ενδεχόμενο οικονομικής απάτης σε βάρος του Δημοσίου.
Ο θάνατος της ηλικιωμένης δεν είχε δηλωθεί, με αποτέλεσμα η σύνταξή της να φέρεται ότι εξακολουθούσε να καταβάλλεται για περίπου δέκα χρόνια.
Οι Αρχές εξετάζουν πλέον τα οικονομικά στοιχεία, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη με τις συνταξιοδοτικές παροχές της γυναίκας όλα αυτά τα χρόνια.
Μαραθώνας: Στο μικροσκόπιο τα οστά - Αναζητούν απαντήσεις για τον θάνατο
Σημειώνεται πως τα οστά, εντοπίστηκαν το πρωί της Παρασκευής, 4 Σεπτεμβρίου, σε υπόγειο χώρο του σπιτιού στην οδό Ιθάκης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν τυλιγμένα με νάιλον, χαρτιά και σεντόνια. Στο σημείο κλήθηκε ειδικός ανθρωπολόγος, ο οποίος εξετάζει τα ευρήματα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι ανήκουν στην ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία σήμερα θα ήταν περίπου 90 ετών.
Από τις εργαστηριακές εξετάσεις αναμένεται να προκύψουν περισσότερα στοιχεία τόσο για τον χρόνο όσο και, στον βαθμό που αυτό είναι δυνατό, για τα αίτια του θανάτου.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η εξέταση των ευρημάτων, οι Αρχές κρατούν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και συνεχίζουν την έρευνα προκειμένου να συμπληρωθεί το παζλ της υπόθεσης.