X

Μαρία Τσάλλα: Πίεζε για την εγγραφή της στο δημοτολόγιο Αλιβερίου - Πού εστιάζουν οι έρευνες για τη Ρωσίδα κατάσκοπο

Τη μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών έχει προκαλέσει η δράση της κατασκόπου από την Ρωσία, που κυκλοφορούσε στη χώρα μας με το όνομα "Μαρία Τσάλλα". Στο μικροσκόπιο το Αλιβέρι.

Γράφει: Παναγιωτης Σπυροπουλος

Δίκτυο διευκόλυνσης χορήγησης παραποιημένων ληξιαρχικών πράξεων και πιστοποιητικών δημοτολογίου στην περιοχή του Αλιβερίου, αναζητούν οι αρχές που ερευνούν το πέρασμα της Ρωσίδας "χειρίστριας", "Μαρίας Τσάλλα" από την Εύβοια.

Την ίδια ώρα μέσα από τα ταξίδια της 32χρονης σε Ελλάδα και εξωτερικό, επιχειρούν να εξακριβώσουν τις επαφές της, αλλά και το εάν υπήρχε ενδεχόμενη στρατολόγηση, εκούσια ή ακούσια, Ελλήνων αξιωματούχων, ενώ παράλληλα αναμένονται στοιχεία από την άρση τραπεζικού απορρήτου.

"Συνειδητοποιώ ότι δεν ήταν μια ιστορία για άδεια παραμονής", ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο δικηγόρος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜεΡΑ25, Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος βοήθησε την 32χρονη Ρωσίδα να προχωρήσει στη διαδικασία εγγραφής. Όπως περιγράφει χαρακτηριστικά, θυμόταν ότι πίεσε την αρμόδια υπάλληλο του ληξιαρχείου παρά τις επίμονες ερωτήσεις της. Ερωτηθείς για το αν η σύζυγός του υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ότι φιλοξενούσε τη "Μαρία Τσάλλα", ο δικηγόρος είπε: "η γυναίκα μου είπε σε μια συνδιάλεξη ότι είχε υπογράψει μια δήλωση. Δεν τη θυμάμαι αλλά για να το θυμάται αυτή είναι πιθανό. Εάν έγινε αυτό, θα έγινε για να παρουσιαστεί ένα συμβόλαιο".

Διαβάστε Επίσης

Όπως έχει εξακριβωθεί από την έρευνα της ΕΥΠ η "Ιρίνα", είχε ταξιδέψει σε Μεξικό, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο και Ιταλία, χρησιμοποιώντας το πλαστό περουβιανό διαβατήριό της, ενώ αφού απέκτησε ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα φαίνεται να βρέθηκε τουλάχιστον μια φορά στη Γαλλία.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και τα ταξίδια της 32χρονης εντός των συνόρων και συγκεκριμένα η διαμονή της σε Αλεξανδρούπολη και Λάρισα, πόλεις στις οποίες υπάρχει έντονη αμερικανική παρουσία, καθώς στη πόλη του Έβρου υπάρχει η στρατιωτική βάση, ενώ στη Θεσσαλία στεγάζεται η βάση των αμερικανικών drones.

Διαβάστε Επίσης