Θλίψη έχει σκορπίσει στους καλλιτεχνικούς κύκλους, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, η είδηση του θανάτου του μοναδικού και κορυφαίου Έλληνα σόουμαν, Γιώργου Μαρίνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες, Τρίτη 10 Μαρτίου, σε ηλικία 87 ετών.
Ο Γιώργος Μαρίνος έφυγε από τη ζωή, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ενώ όπως έγινε γνωστό, τα τελευταία χρόνια έπασχε και από άνοια. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης ζούσε σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, στα νότια προάστια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και έχοντας επαφή μόνο με λιγοστά πολύ κοντινά του πρόσωπα.
Τη δυσάρεστη είδηση για τον θάνατό του, ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο θεατρικός παραγωγός Πάνος Κατσαρίδης στο Πρωινό του ΑΝΤ1.

Γιώργος Μαρίνος: Ο πρώτος σταρ που αποκάλυψε την ομοφυλοφιλία του
Ο Γιώργος Μαρίνος ήταν ο πρώτος διάσημος Ελληνας που βγήκε και μίλησε ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία του στα μέσα του 1960, σε μια συντηρητική Ελλάδα. Ο ίδιος έχει πει σε συνεντεύξεις του πως είχε αποκαλύψει και στους γονείς του στα 16 του χρόνια πως είναι ομοφυλόφιλος.

Μάλιστα, είχε αποτελέσει την έμπνευση για τη δημιουργία του τραγουδιού "Ο Αχιλλέας απ' το Κάιρο" από τον φίλο και συνεργάτη του, Κώστα Τουρνά.
Σε συνέντευξή του, ο Γιώργος Μαρίνος είχε πει: "Η διαφορά ήταν ότι εγώ ερχόμουν σε καθημερινή επαφή με το κοινό. Μπορούσαν να με αγγίξουν. Μπορούσαν να με ξεφωνίσουν. Εμφανιζόμουν δημόσια κάθε βράδυ. Αυτό ήταν πρόβλημα. Από την άλλη, δηλώνοντας ότι είμαι ομοφυλόφιλος, ήμουν υποχρεωμένος να είμαι πολύ αξιοπρεπής".

Παρόλα αυτά, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, ο μεγάλος έρωτας της ζωής του ήταν η ηθοποιός Κατιάνα Μπαλανίκα. Υπήρξαν ζευγάρι για τέσσερα χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του '60.

Ο ίδιος έχει αναφέρει ότι δεν θέλησε να προχωρήσει σε γάμο και να κάνει παιδιά, γιατί θεωρούσε πως θα ήταν άδικο για το παιδί του να υποστεί το "αμαρτωλό" παρελθόν του. Παρόλα αυτά, οι δρόμοι τους δεν χώρισαν, ούτε επαγγελματικά, ούτε φιλικά. Συνεργάστηκαν για χρόνια στη "Μέδουσα" και η φιλία τους έμεινε δυνατή μέχρι το τέλος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
