Follow us

Μαρτυρίες: Από το σκοτάδι των ναρκωτικών στο φως της ζωής

Δήμητρα και Μαρίνα: Δρόμοι παράλληλοι στον κόσμο των ναρκωτικών αλλά και στον μαραθώνιο για την αποτοξίνωση και την απεξάρτηση.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μαρτυρίες: Από το σκοτάδι των ναρκωτικών στο φως της ζωής

Δρόμος δύσκολος και μακρύς. Ένας προσωπικός γολγοθάς που απαιτεί μεγαλύτερη δύναμη και αντοχή από όσο μπορεί να φανταστεί κανείς. Μία διαδρομή με πολλές στροφές, αδιέξοδα, ανηφόρες, κατηφόρες μέχρι να φτάσει κάποιος στην τελική ευθεία, στην ευθεία της σταθεροποίησης και αργότερα σε εκείνη την ανοδική καμπύλη, της επανένταξης, της αναγέννησης.

Η διαδρομή από την εξάρτηση στην απεξάρτηση είναι ένας δύσκολος μαραθώνιος, όπου ο πρώην εξαρτημένος δίνει έναν διαρκή και ατέρμονο αγώνα ενάντια στους προσωπικούς του δαίμονες. Κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να πέσει κάτω πολλές φορές. Ωστόσο όταν βρει το σθένος να ξανασηκωθεί, θα συνεχίσει την πορεία του προς τον τερματισμό, έναν τερματισμό που όταν πλησιάζει προς το μέρος του θα αισθάνεται μία απερίγραπτη ικανοποίηση για το επίτευγμά του.

Οι χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών ακολουθούν ένα μοναχικό ταξίδι, βυθισμένοι στο σκοτάδι, βαδίζοντας σε δρόμους στρωμένους από τη λευκή σκόνη, τα χάπια, την κάνναβη και πολλά άλλα. Η πλειοψηφία τους αντιμετωπίζει σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού, τους παραγκωνίζει και σταματά να τους βλέπει, φορώντας τους έναν αόρατο μανδύα. Η λέξη «μέριμνα» είναι σχεδόν άγνωστη για εκείνους.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και η δημοσιογράφος Ιωάννα Καρδάρα, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών* (26 Ιουνίου), συνάντησε πρώην εξαρτημένους και συνομίλησε μαζί τους για την πορεία τους προς την απεξάρτηση και την επανένταξη, αλλά και ειδικούς που ασχολούνται με το πρόβλημα της ουσιοεξάρτησης.

Aπό την εξάρτηση στην απεξάρτηση και στην επανένταξη

Η Μαρίνα και η Δήμητρα υπήρξαν πολυτοξικομανείς, με τα χρόνια της χρήσης τους να είναι περισσότερα από 20. Έχουν κάνει αρκετές προσπάθειες να απεξαρτηθούν, αλλά, αυτή τη φορά μετρούν, και οι δύο, αρκετούς μήνες «καθαρές» παρακολουθώντας πρόγραμμα του «18 Άνω». «Μέχρι πρότινος, πριν έρθω εδώ, αν με ρωτούσε κάποιος γιατί "πίνω" ναρκωτικά θα του απαντούσα ότι μου αρέσουν, γι' αυτό το κάνω. Εδώ κατάλαβα ότι δεν μου αρέσουν», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρίνα. «Για να πάρεις την απόφαση να μπεις σε πρόγραμμα απεξάρτησης χρειάζεται να σου ασκηθεί κάποια πίεση. Έφτασα να τα απαρνηθώ όλα, να πιάσω το δικό μου πάτο για να αποφασίσω ότι μέχρι εδώ ήταν. Και ξέρετε ο πάτος του καθενός είναι κάτι πολύ προσωπικό, για κάποιον μπορεί να είναι η αξιοπρέπειά του για κάποιον ότι μπορεί να χάσει το παιδί του, για κάποιον μπορεί να είναι ότι έφτασε ένα βήμα πριν το θάνατο. Δυστυχώς χρειάζεται ένα μέσο πίεσης για να πάρεις την απόφαση», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τα ναρκωτικά μου απάλυναν αυτόν τον πόνο, νόμιζα ότι μπορούσα να αντέξω, ένιωθα πιο δυνατή», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δήμητρα. Δοκίμασε για πρώτη φορά ουσίες στην ηλικία των 12 ετών, η τωρινή προσπάθειά της είναι η πέμπτη. «Δυσκολεύεσαι πολύ στην αρχή, αλλά είναι θέμα απόφασης και θέμα χρόνου. Όταν κάποιες προσπάθειές μου απέτυχαν αυτό συνέβη γιατί δεν ήθελα να πάρω απαντήσεις, δεν ήθελα να δυσκολευτώ, στην ουσία, δεν ήταν ο χρόνος και η στιγμή να πω ότι θα κάνω μία προσπάθεια. Είναι θέμα χρόνου αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Αν και αρκετές προσπάθειές μου απέτυχαν, κάθε φορά έβλεπα κάτι. Για εμένα ο πάτος ήταν ή να πεθάνω ή να έμπαινα φυλακή», αναφέρει. Σύμφωνα με τη Μαρίνα, δεν εξαρτώνται στα ναρκωτικά όλοι όσοι δοκιμάζουν. Υπάρχουν άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία σχέσης εξάρτησης με τις ουσίες. «Πολλοί έχουν δοκιμάσει ναρκωτικά, έχουν πιει και τσιγάρα και κόκα, δεν θα κολλήσουν όμως όλοι, δεν θα εξαρτηθούν όλοι. Η εξάρτηση σχετίζεται από τα συναισθηματικά κενά που έχεις. Καλώς ή κακώς δημιουργούμαστε από την οικογένειά μας. Εκεί μπαίνουν οι πρώτες βάσεις, οπότε εκεί, κάτι έλειπε συναισθηματικά. Αποκτάς την ψευδαίσθηση ότι σου αρέσει γι' αυτό το κάνεις, αλλά στην ουσία το κάνεις γιατί θέλεις να αποφύγεις να δεις, να συνειδητοποιήσεις. Έπειτα αναλώνεσαι σε έναν φαύλο κύκλο, χάνεσαι μέσα σε αυτή τη δίνη και εύχεσαι να μην πεθάνεις», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη της κοινωνικής επανένταξης γυναικών και μητέρων του 18 Άνω, Βιβή Τσαγδή, τονίζει: «Ο στόχος του 18 Άνω είναι να τους ωθήσουμε και να τους βοηθήσουμε να φτάσουν στη ρήξη με την ουσία και όχι απλά στη διακοπή. Το να διακόψεις να μην κάνεις χρήση δεν σημαίνει ότι είσαι καθαρός μέσα σου. Μπορεί να είσαι οργανικά καθαρός αλλά αν η εξάρτηση παραμένει και συνεχίζει να υπάρχει στο μυαλό και να λειτουργεί κάποια στιγμή αναγκαστικά θα σε οδηγήσει πάλι πίσω. Εμείς δηλαδή προσπαθούμε να τους οδηγήσουμε στην ρήξη με την ουσία». «Είναι άλλο η αποτοξίνωση και άλλο η απεξάρτηση. Έχω κάτσει καθαρή και 8 μήνες και 1 χρόνο αλλά στην ουσία δεν έκανα απεξάρτηση, ήμουν πάρα πολύ ευάλωτη ώστε ανά πάσα στιγμή και στην ανά πάσα αναποδιά να γυρίσω πάλι εκεί. Η αποτοξίνωση είναι το πρώτο στάδιο, από εκεί και πέρα είναι η απεξάρτηση», συμπληρώνει η Μαρίνα.

Αναφορικά με την παρουσία και τις δράσεις της πολιτείας για τους χρήστες και τους πρώην χρήστες η Δήμητρα επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θεωρώ ότι συμφέρει την κοινωνία και την πολιτεία να έχει ανθρώπους αποχαυνωμένους».

«Το κράτος έχει ελλείψεις στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους εξαρτημένους. Όσο η κοινωνία μας είναι πίσω σε αυτό το ζήτημα τόσο η πολιτεία θα είναι φειδωλή. Θα έπρεπε να είχε μεγαλύτερη παρουσία ειδικά σε προγράμματα στεγνά. Όταν δεν βάζεις τον χρήστη ισότιμα δίπλα με τους άλλους ανθρώπους απευθείας τον υποβαθμίζεις. Ποιος λέει ότι ένας χρήστης είναι άνθρωπος. Το βλέπει κανείς; Ένας χρήστης παύει να είναι άνθρωπος για όλους. Οι χρήστες βιώνουν ρατσισμό, το ζήτημα των εξαρτημένων αντιμετωπίζεται σαν ταμπού. Η πολιτεία κλείνει τα μάτια και η βοήθειά της είναι λίγη», προσθέτει η Μαρίνα.

Η κοινωνία έχει άγνοια για τους εξαρτημένους

Από την πλευρά της η κ. Τσαγδή υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η κοινωνία έχει άγνοια για τους εξαρτημένους. Πολλές φορές τους αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδι. Πρέπει να υπάρξει ευαισθητοποίηση και ενημέρωση γιατί μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καθόλου». Όσον αφορά για το πρόγραμμα του 18 Άνω εξηγεί: «Η απόφαση στο δικό μας πρόγραμμα χτίζεται κάθε μέρα, είναι κάτι που το επαναπραγματεύεται με τον εαυτό του κάθε μέρα. Είναι μία διαδικασία που επαναπροσδιορίζεται κάθε μέρα».

Στέλνοντας το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών η Μαρίνα σημειώνει: «Για μένα η μέρα κατά των ναρκωτικών δεν πρέπει να είναι μία γιορτή αλλά να είναι μία αφύπνιση και ενημέρωση».

«Ζήστε. Γιατί η ζωή είναι ωραία, ενώ τα ναρκωτικά σημαίνουν θάνατος». Αυτό είναι το μήνυμα της 50χρονης Βασιλικής που παρακολουθεί θεραπευτικό πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ. Μάλιστα φέτος κατάφερε να πάρει το απολυτήριο του Γυμνασίου καθώς παρακολουθεί μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Η Βασιλική ξεκίνησε τη χρήση από τα 14 και αυτή τη στιγμή ο στόχος της είναι η επανένταξη σιγά-σιγά. «Τα ναρκωτικά ήταν η άμυνά μου, το μόνο που μπορούσε να με νεκρώσει. Όταν είχα τα πάντα και ήμουν γεμάτη μέσα μου δεν τα χρειαζόμουν», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η καθημερινότητά της αυτό το διάστημα δομείται γύρω από τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, καθώς όπως αναφέρει, «νιώθει ότι έχει μία οικογένεια». «Χτίζω την καθημερινότητά μου εδώ μέσα. Το αύριο για μένα είναι η δια βίου μάθηση», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βασιλική. Αναφερόμενη στον τρόπο που αντιμετωπίζει η κοινωνία τους χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών η Βασιλική τονίζει: «Η ελληνική κοινωνία παραγκωνίζει αυτά τα παιδιά της. Υπάρχει ταμπέλα για εμάς. Εγώ ακόμα το διαχωρίζω ότι υπήρξα τοξικομανής, όχι πρεζάκι, άρρωστη με τις ουσίες. Δυστυχώς ο κόσμος έχει εξοικειωθεί με την εικόνα αυτή, και πάει παρακάτω, αδιαφορώντας, όπως και το κράτος».

Ο κοινωνικός λειτουργός στον ΟΚΑΝΑ, Γιώργος Κούκας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισημαίνει: «Η θεραπεία στον ΟΚΑΝΑ έχει να κάνει ως εξής. Στη μονάδα ο χρήστης θα λάβει το υποκατάστατο που θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει το σωματικό κομμάτι, το στερητικό. Έπειτα θα έχει τις συναντήσεις με τον θεραπευτή όπου εκεί θα αναδειχθούν τα προβλήματα της καθημερινότητας του αλλά θα αναδειχθεί και ένα όραμα, όπου ο χρήστης θα αναφέρει πώς θα ήθελε να ζήσει τη ζωή του. Σε αυτό βοηθούν τα ΣΔΕ, καθώς βοηθάει το άτομο να οργανώσει τα επόμενα βήματά του προκειμένου να υλοποιήσει το όραμά του. Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι όταν έρχονται εδώ, δεν έχουν την αίσθηση, των προτεραιοτήτων. Δεν μπορούν να βάλουν σε προτεραιότητα τις ανάγκες τους».

Ο ΟΚΑΝΑ αποτελεί τον μοναδικό φορέα που έχει την αρμοδιότητα να λειτουργεί θεραπευτικά προγράμματα υποκατάστασης εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στην κάλυψη των αναγκών θεραπείας με φαρμακευτικά υποκατάστατα καθώς και στην παροχή δεδομένων υπηρεσιών άμεσης πρόσβασης με στόχο τη βελτίωση της σωματικής κα της ψυχικής υγείας των ενεργών χρηστών και την κινητοποίησή τους για θεραπεία.

Ο κ. Κούκας αναφερόμενος στα θεραπευτικά προγράμματα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η υποκατάσταση ως υποκατάσταση είναι μία ιατρική πράξη. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να ακολουθήσει μία συγκεκριμένη διαδρομή πριν φτάσει στη χορήγηση του υποκατάστατου. Το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι να πιστοποιήσει ο γιατρός αν κάποιος είναι χρήστης. Ο θεραπευόμενος μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη μονάδα για αυτόν παραμένει μέσα στους κόλπους της λεγόμενης Μονάδας Υποκατάστασης Άμεσης Πρόσβασης που εδρεύει στην 3η Σεπτεμβρίου. Εκεί ετοιμάζεται για τη μετάβαση σε μια άλλη μονάδα, τις λεγόμενες Μονάδες Ολοκληρωμένης Θεραπείας (ΜΟΘ) της Εξάρτησης. Εκεί ο θεραπευόμενος συνεργάζεται με το γιατρό για να ρυθμίσουν την αντίστοιχη δοσολογία κάθε φορά. Παράλληλα υπάρχει και η υποστήριξη από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους προκειμένου ο θεραπευόμενος να προχωρήσει στην σταδιακή αποτοξίνωση, όχι μόνο τη σωματική αλλά και την ψυχολογική. Στις μονάδες αυτές παράλληλα με την υποκατάσταση προσπαθεί να δημιουργηθεί ένα θεραπευτικό πλάνο το οποίο να έχει μία αρχή μέση και τέλος, με αφετηρία την όσο το δυνατόν περισσότερη μείωση της υποκατάστατης ουσίας και με μακροπρόθεσμο στόχο την ολοκληρωτική απεξάρτηση. Το θεραπευτικό πλάνο θα μας δείξει πότε θα είναι το επόμενο στάδιο μετάβασης στην επόμενη θεραπεία».

Ακόμη ο κ. Κούκας υπογραμμίζει: «Μετά τις ΜΟΘΕ υπάρχουν 2 επιλογές, η μία είναι η συνταγογράφηση μακράς διάρκειας και η άλλη είναι η διέξοδος της προεπανένταξης. Η προεπανένταξη σηματοδοτεί μία αλλαγή για τον ίδιο τον άνθρωπο. Στην καινούρια μονάδα ξεκινάει μία καινούρια προσπάθεια που πλέον έχει να κάνει με το μηδενισμό της υποκατάστασης. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε αυξημένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη από στελέχη του ΟΚΑΝΑ, με πολύ πιο εξειδικευμένες παρεμβάσεις, είτε ομαδικές είτε ατομικές, με κύριο στόχο να προετοιμαστεί το άτομο για μια ζωή χωρίς ουσίες».

«Εκεί ξεκινά το στάδιο της επανένταξης, όπου παρατηρείται πώς τα πηγαίνει το άτομο χωρίς καμία χορήγηση ουσιών και "εκτεθειμένη" σε αυτό που λέγεται κόσμος. Στην πραγματικότητα αποσύρει και το τελευταίο δίχτυ ασφαλείας και προσπαθεί να το κάνει να σταθεί μόνο του στη ζωή», καταλήγει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κούκας.

Αναφορικά με τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) τονίζει: Για εμάς το ΣΔΕ παρόλο που είναι μία δομή του υπουργείου Παιδείας συμβάλλουν σημαντικά στο ενταξιακό κομμάτι. Πρώτα από όλα είναι επιταχυντικός παράγοντας για τη θεραπεία που προσφέρεται στον ΟΚΑΝΑ. Ξεκολλάει τους ανθρώπους από το τέλμα και τους προσφέρει μία μεθοδολογία που τους βοηθάει για τα βήματα που χρειάζεται να κάνουν ώστε να πάνε παρακάτω. Το ΣΔΕ δεν δίνει μόνο γνώσεις.

Η ζωή στον ξενώνα

Στον ξενώνα διαμονής του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης ΚΕΘΕΑ Νόστος, ο Παναγιώτης και ο Βασίλης μας ξεναγούν στους ορόφους δείχνοντάς μας τα δωμάτιά τους και τους χώρους όπου συγκεντρώνονται και μιλάνε. Ο ξενώνας διαμονής χωράει συνολικά 25 άτομα ενώ αυτή τη στιγμή διαμένουν 11. Ο Βασίλης είναι 44 ετών και υπήρξε χρήστης εδώ και 26 χρόνια. Παλεύει πολλά χρόνια να απεξαρτηθεί, αλλά όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Εδώ δεν μαθαίνουμε μόνο πώς θα κόψουμε τα ναρκωτικά. Εδώ μαθαίνουμε να λειτουργούμε με άλλες αξίες, να μάθουμε έναν άλλο τρόπο ζωής, να μην είμαστε όπως ήμασταν στη χρήση, που λειτουργούσαμε δίχως να δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν, δίχως να υπολογίζουμε τις συνέπειες. Μαθαίνουμε να λειτουργούμε με σεβασμό απέναντι στους άλλους, να λειτουργούμε με εντιμότητα, να λειτουργούμε με καθαρές αξίες, προκειμένου να πετύχουμε τον μακροπρόθεσμο στόχο πρώτα από όλα να μείνουμε καθαροί και μετέπειτα να αλλάξουμε τρόπο ζωής».

«Έπρεπε να φτάσω λίγο πριν το θάνατο για να πάρω την απόφαση να μπω στη διαδικασία της απεξάρτησης και της επανένταξης. Είπα δεν πάει άλλο. Όσο πιο πολλά είναι τα χρόνια της χρήσης τόσο πιο δύσκολο. Ειδικότερα, αν έχεις κάνει και άλλες προσπάθειες και έχουν αποτύχει είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατί από πίσω υπάρχει η απογοήτευση και η ματαίωση. Στόχος μου είναι αφού αποφοιτήσω από το πρόγραμμα να έχω δύο ανθρώπους κοντά μου ώστε να ξέρω ότι σε μία δύσκολη στιγμή μου θα με τραβήξουν, θα με βοηθήσουν και θα με επαναφέρουν στην πραγματικότητα. Θέλω να ξαναφτιάξω τις σχέσεις με την οικογένειά μου», προσθέτει ο Βασίλης.

Λίγο πιο πέρα βρίσκεται ο Ηρακλής όπου σιδερώνει ρούχα και πετσέτες. Είναι χρήστης από τα 15 του. Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «χρειάστηκε να φτάσει στον προσωπικό του βυθό για να πάρει την απόφαση να απευθυνθεί σε κάποιο πρόγραμμα». «Έφτασα σε ένα σημείο της ζωής μου που δεν πήγαινε άλλο, και έπρεπε κάτι να αλλάξω για να αλλάξει η ζωή μου. Αυτό που έμαθα τώρα στο πρόγραμμα είναι ότι εγώ πρέπει να αλλάξω για να αλλάξει η ζωή μου. Θέλει δουλειά, είναι προσπάθεια ζωής. Είμαι 7 μήνες στο πρόγραμμα. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχω συμμετάσχει άλλη μία φορά που έφτασα μέχρι την επανένταξη και υποτροπίασα, αλλά μέσα σε εκείνη τη χρονιά διέκοψα και 4 φορές. Μόνο ένας άνθρωπος που έχει περάσει τον ίδιο δρόμο με το δικό μου μπορεί να καταλάβει πιο καλά. Και εδώ ζορίζομαι να πω πράγματα για εμένα αλλά όταν το κάνει ο διπλανός μου θα το κάνω κι εγώ», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ηρακλής.

Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ιδρύθηκε το 1993 και σήμερα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών που καλύπτει τον δήμο Πειραιά, τους όμορους δήμους, τα νότια προάστια, περιοχές της δυτικής Αττικής, καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Προσφέρει συμβουλευτική, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη σε ενήλικες χρήστες ουσιών, εργαζόμενους και φοιτητές που κάνουν είτε πειραματική/περιστασιακή είτε συστηματική χρήση ουσιών. Επίσης, υποστηρίζει οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης. Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ διαθέτει Συμβουλευτικά Κέντρα και Κέντρα Οικογενειακής Υποστήριξης στον Πειραιά, την Ελευσίνα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο.

Η θεραπεία γίνεται στον Πειραιά είτε στη Θεραπευτική Κοινότητα διαμονής, διάρκειας 6 μηνών, είτε στην Ανοικτή Δομή Υποστήριξης που είναι μονάδα εξωτερικής παρακολούθησης και προσφέρει εξατομικευμένη υποστήριξη ανάλογα με τις ανάγκες και το είδος εξάρτησης του ενδιαφερομένου. Επίσης, υποστηρίζει αποφοίτους στη διατήρηση της αποχής τους από τη χρήση και την πρόληψη της υποτροπής καθώς και άτομα με προβληματική σχέση με το διαδίκτυο.

Η θεραπευτική πορεία ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή στο Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης στον Πειραιά, το οποίο διαθέτει ξενώνα και υποδέχεται όσους ολοκληρώνουν την κύρια φάση θεραπείας είτε στη Θεραπευτική Κοινότητα διαμονής είτε στην Ανοικτή Δομή Υποστήριξης.

Στοιχεία από την Ετήσια Ευρωπαϊκή Έκθεση για τα Ναρκωτικά το 2019

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περίπου 96 εκατομμύρια ενήλικες ή ποσοστό 29% των Ευρωπαίων ηλικίας 15-64 ετών εκτιμάται ότι έχει κάνει χρήση παράνομης ουσίας κατά τη διάρκεια της ζωής του. Δοκιμή χρήσης ουσιών αναφέρεται πιο συχνά από άνδρες (57,8 εκατομμύρια) παρά από γυναίκες (38,3 εκατομμύρια). Η πιο διαδεδομένη ουσία είναι η κάνναβη (55,4 εκατομμύρια άνδρες και 36,1 εκατομμύρια γυναίκες), ενώ οι εκτιμήσεις για χρήση άλλων ουσιών τουλάχιστον μία φορά κινούνται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα: 12,4 εκατομμύρια άνδρες και 5,7 εκατομμύρια γυναίκες έκαναν χρήση κοκαΐνης, 9,3 εκατομμύρια άνδρες και 4,6 εκατομμύρια γυναίκες έκαναν χρήση MDMA και 8,3 εκατομμύρια άνδρες και 4,1 εκατομμύρια γυναίκες έκαναν χρήση αμφεταμινών. Τα επίπεδα χρήσης κάνναβης τουλάχιστον μία φορά διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των χωρών και κυμαίνονται από περίπου 4% των ενηλίκων στη Μάλτα έως 45% στη Γαλλία.

Η χρήση ουσιών τον τελευταίο χρόνο πριν από την έρευνα αποτελεί δείκτη της πρόσφατης χρήσης και, κατά κανόνα, απαντά συχνότερα στους νεαρούς ενήλικες. Εκτιμάται ότι 19,1 εκατομμύρια νεαροί ενήλικες (ηλικίας 15-34 ετών) έκαναν χρήση ναρκωτικών τον τελευταίο χρόνο (16%), με τον αριθμό των ανδρών (20%) να είναι σχεδόν διπλάσιος εκείνου των γυναικών (11%).

Το πιο δημοφιλές ναρκωτικό στην Ελλάδα είναι αναμφισβήτητα η κάνναβη, καθώς το 11% των ενηλίκων (15-64) έχουν κάνει χρήση έστω μία φορά σε όλη τη ζωή τους.

Όσο αφορά την κοκαΐνη, το 1,3% των ενηλίκων 15-64 ετών έχουν κάνει χρήση έστω μία φορά σε όλη τη ζωή τους, το 1% των μαθητών ηλικίας 15-16 ετών δηλώνει πως έχει κάνει χρήση έστω μία φορά σε όλη τη διάρκεια ζωής.

*Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών

H 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» στις 7 Δεκεμβρίου 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών και την παράνομη διακίνησή τους, αλλά και για να τιμήσει τον Κινέζο μανδαρίνο Λιν Τσε Χσου (1785-1850), που απαγόρευσε το εμπόριο οπίου στην Καντώνα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο Πρώτος Πόλεμος του Οπίου το 1839.


Φωτο: Pixabay

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Τελικά, αξίζει να δούμε το νέο "Avatar: Φωτιά και Στάχτη";

Με αφορμή την πρεμιέρα της τρίτης ταινίας του μπλε franchise επιστημονικής φαντασίας, εξερευνούμε τον αντι-αποικιοκρατικό (;) κόσμο του Τζέιμς Κάμερον.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 18 Δεκ 2025 | 07:11

Πώς έπιασαν τον "Ελληνα Εσκομπάρ": Οι 4 τόνοι κοκαΐνης, οι αλιευτικές βιτρίνες και το κέρδος των 250 εκατ. ευρώ

Τα στελέχη του Ελληνικού FBI, ανησυχούσαν για ενδεχόμενη διαρροή της έρευνας που είχε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2024, λίγο μετά την αποφυλάκιση του "Χοντρού".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 17 Δεκ 2025 | 17:45

"Ίπαλλος": Πώς εξάρθρωσαν το κύκλωμα ναρκωτικών του "Έλληνα Εσκομπάρ" - Η μεγάλη επιχείρηση

Στη συνέντευξη Τύπου αναλύθηκε πώς πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση, η οποία οδήγησε στον εντοπισμό του πλοίου με τους 4 τόνους κοκαΐνης

5 ΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 16 Δεκ 2025 | 16:04

Με χειροπέδες και αλεξίσφαιρο βγήκε από το δικαστήριο ο "Έλληνας Εσκομπάρ" - Πήρε προσθεσμία για την Πέμπτη

Προθεσμία ζήτησε και πήρε για να απολογηθεί ο "Ελληνας Εσκομπάρ", πλοίο του οποίου πιάστηκε με τόνους κοκαΐνης στον Ατλαντικό

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ 16 Δεκ 2025 | 13:53

Ιωάννινα: Επεισοδιακή καταδίωξη 23χρονης μητέρας - Είχε μέσα σε τζιπ 215 κιλά κάνναβης και τον 2,5 ετών γιο της

Η 23χρονη χτύπησε περιπολικά για να διαφύγει - Το τζιπ ήταν γεμάτο βαλίτσες με 118 συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη.

ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΙ 16 Δεκ 2025 | 12:51

Στην Εισαγγελία Πειραιά ο Έλληνας "Εσκομπάρ" και οι 4 συλληφθέντες για το φορτίο κοκαΐνης [εικόνες - βίντεο]

Πέρασαν το κατώφλι της Εισαγγελίας Πειραιά οι 5 συλληφθέντες για το πλοίο με τα ναρκωτικά.

ΚΡΗΤΗ 16 Δεκ 2025 | 12:06

Χανιά: Συνελήφθη 22χρονος με ναρκωτικά, όπλο και χιλιάδες ευρώ - Δικογραφία για τη μητέρα και την αδελφή του

Ο 22χρονος έκρυβε στο σπίτι του αλλά και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που χρησιμοποιούσε ως αποθήκη ναρκωτικά, χρήματα και όπλο.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ 16 Δεκ 2025 | 07:23

Πώς πιάστηκε το πλοίο του "Ελληνα Εσκομπάρ" με 6 τόνους κοκαΐνη - Ο "Χοντρός", η "Ουρανία" και το ψάρεμα

Σήμερα οι πέντε κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στα δικαστήρια Πειραιά, με την δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση και ναρκωτικά.

ΣΤΗ ΜΑΡΤΙΝΙΚΑ 15 Δεκ 2025 | 21:57

Έδεσε στη Μαρτινίκα το αλιευτικό του "Ελληνα Εσκομπάρ" που πιάστηκε με τόνους κοκαΐνης - Οι Αρχές ακόμη μετρούν

Στον εισαγγελέα Πειραιά θα οδηγηθούν την Τρίτη 16/12 οι πέντε συλληφθέντες για την υπόθεση με το πλοίο "ΟΥΡΑΝΙΑ Α" που μετέφερε τόνους κοκαΐνης

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ DEA 15 Δεκ 2025 | 10:21

Πάνω από 5 τόνοι κοκαΐνης σε πλοίο του "Έλληνα Εσκομπάρ" - Συνελήφθη στην Κατερίνη

Το πλοίο το οποίο μετέφερε πάνω από 5 τόνους κοκαΐνης, δεσμεύτηκε στα ανοιχτά του Ατλαντικού και ρυμουλκείται εδώ και 2 ημέρες προς τη Γαλλία.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ FBI 15 Δεκ 2025 | 08:58

Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης σε πλοίο ανοιχτά της Γαλλίας με προορισμό τον Πειραιά - 5 συλλήψεις

Έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις συλλήψεις Ελλήνων, ενώ αναζητούνται άλλα πέντε άτομα στο εξωτερικό - Συνεχίζονται οι έρευνες

ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ 11 Δεκ 2025 | 07:12

"Ασε το μιξάρισμα στον DJ": Ο 49χρονος που μοίραζε ναρκωτικά με... οδηγίες χρήσης και QR code - Ο τιμοκατάλογος

Ο 49χρονος DJ-διακινητής που συνελήφθη στον Νέο Κόσμο από το Ελληνικό FBI, ενημέρωνε τους πελάτες του με τυπωμένα φυλλάδια ια τις παρενέργειες των ουσιών.

ΠΑΛΙΟΣ ΓΝΩΡΙΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 10 Δεκ 2025 | 14:49

Νέος Κόσμος: Αυτός είναι ο 49χρονος dj-ναρκέμπορος - Ο τιμοκατάλογος για τα ναρκωτικά και οι οδηγίες χρήσης

Ο 49χρονος dj είχε μετατρέψει το σπίτι του στον Νέο Κόσμο σε πολυκατάστημα με ναρκωτικά

ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ 01 Δεκ 2025 | 21:43

Μετά τα αλκοτέστ έρχονται και ειδικές συσκευές ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών - Η Τροχαία θα ελέγχει τους οδηγούς

Μετά το δυστύχημα στη Λούτσα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχεδιάζει να αποκτήσει ειδικές συσκευές ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών

ΔΕΝ ΚΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ 30 Νοε 2025 | 17:38

Λέσβος: "Είδα να κατεβαίνουν από τη βάρκα με φόρμες" - Μαρτυρία για το θρίλερ του λιμενικού που βρέθηκε απαγχονισμένος

Ο Νίκος Καρακλάς βρέθηκε απαγχονισμένος τη Μεγάλη Παρασκευή του 2025 έξω από το ξωκκλήσι "Φανερωμένη" στο Σίγρι Λέσβου

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙ.ΑΣ 22 Νοε 2025 | 16:48

Κηφισιά: Συνελήφθη γνωστός τράπερ και ο μάνατζέρ του για κατοχή ναρκωτικών

Σύλληψη γνωστού τράπερ στην Κηφισιά μετά από έλεγχο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., όπου εντοπίστηκε μικροποσότητα κάνναβης.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ 20 Νοε 2025 | 19:28

"Θέλετε να αποφύγετε τη στρατιωτική θητεία; Καπνίστε μαριχουάνα": Η απίστευτη δήλωση του προέδρου του Die Linke

Σε δηλώσεις του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο t-online, ανέφερε ότι το κόμμα του ετοιμάζει έναν οδηγό με "τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε τη στρατιωτική θητεία"

15 Νοε 2025 | 13:50

Θεσσαλονίκη: Έκρυβε την κοκαΐνη σε κλουβί εκτροφής σκύλων

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα άτομο και κατάσχεσαν ακόμα 8 συσκευασίες με κοκαΐνη

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ 15 Νοε 2025 | 11:01

Σοκ στα Γλυκά Νερά: Απήγαγαν και ξυλοκόπησαν 16χρονο για χρέος από διακίνηση ναρκωτικών [βίντεο]

Οι Αρχές εκτιμούν ότι η συμμορία στρατολογούσε ανηλίκους για να διακινούν κάνναβη.

«ΖΗΤΑΓΕ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΑ» 14 Νοε 2025 | 20:23

Ψευτοϊερέας: Υπέρλαμπρες τελετές και μυστήρια με κάθε επισημότητα - Η δράση του στην εκκλησία της Λιοσίων

Σε κάθε του ομιλία, ο ρασοφόρος που πλέον έχει προφυλακιστεί, ζητούσε από πιστούς να συνεισφέρουν

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ CNN ΚΑΙ ΤΟ CBS 14 Νοε 2025 | 00:16

Καραϊβική: Τέσσερις νεκροί από αμερικανική επίθεση σε σκάφος που φέρεται να διακινούσε ναρκωτικά

"Η επίθεση σημειώθηκε στην Καραϊβική και τέσσερις ναρκοτρομοκράτες σκοτώθηκαν", ανέφερε αξιωματούχος των ΗΠΑ

ΑΠΟΛΟΓΙΑ 13 Νοε 2025 | 19:50

Τα αρνείται όλα η 52χρονη και τα "ρίχνει" στους ψευτοπαπάδες: "Είμαι χρήστρια, ο πατέρας Παρθένιος με παρέσυρε" [βίντεο]

Η 52χρονη φερόμενη αρχηγός δήλωσε χρήστρια ουσιών και ισχυρίστηκε ότι οι συνομιλίες της με τους τρεις ρασοφόρους γίνονταν λόγω της πίστης της και όχι για διακίνηση ναρκωτικών - Τι είπε ο 46χρονος

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ 12 Νοε 2025 | 18:58

Ψευτοϊερέας - "Δεν την άφηνε ήσυχη, συνέχεια την ενοχλούσε. Ήθελε λεφτά": Ξεσπούν μητέρα και κόρη καρκινοπαθούς που έστειλε 200.000 ευρώ

Η εύθραυστη ψυχολογία της γυναίκας σε συνδυασμό με την αγάπη της για την Ελλάδα, έκαναν, όπως φαίνεται, πιο εύκολο το έργο του ρασοφόρου

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ, Η ΔΟΜΗ 12 Νοε 2025 | 17:25

"Ιερό" κύκλωμα ναρκωτικών: Αυτή είναι η αρχηγός των ψευτοπαπάδων - Εδινε εντολές και στρατολογούσε

Ο 46χρονος ρασοφόρος φέρεται να έπαιρνε εντολές από τη γυναίκα - αρχηγό του κυκλώματος.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΑΝ 12 Νοε 2025 | 16:46

Επιχειρηματίας αποκαλύπτει πώς ο ψευτοπαπάς ινφλουένσερ πήγε να τον εξαπατήσει ζητώντας οικονομική βοήθεια

"Χρειαζόμαστε χρήματα για να συμπληρώσουμε το ενοίκιο του ναού του Αγίου Παρθενίου" έλεγε το μήνυμα στον επιχειρηματία

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 11 Νοε 2025 | 23:37

Λιβάνιζε με χασίς ο ψευτοπαπάς: Η εκκλησία στη Λιοσίων με τα λεφτά καρκινοπαθούς και οι "εξορκισμοί"

Με δωρεά 200.000 ευρώ από Ελληνίδα ομογενή, που πέθανε από καρκίνο, φτιάχτηκε η "εκκλησία" στη Λιοσίων - Μαρτυρίες για τον "πατέρα Παρθένιο" και τη δράση του

ΠΟΛΥΩΡΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ 11 Νοε 2025 | 21:22

Στη φυλακή ο Youtuber πατέρας Παρθένιος - Μαζί του άλλα τρία μέλη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών

Οι δύο αυτοαποκαλούμενοι ιερείς παλαιοημερολογίτες προφυλακίστηκαν για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΝΔΡΑ 11 Νοε 2025 | 18:28

"Γουστάρεις να σε υπηρετώ και να βγάζεις φράγκα;" - Τα ερωτικά μηνύματα του ψευτοϊερέα σε 43χρονο

Μαρτυρία από άνδρα που δέχθηκε πιεστικά ερωτικά καλέσματα από τον ιερέα - youtuber

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ 11 Νοε 2025 | 17:30

Όταν ο ψευτοϊερέας πλακωνόταν στα τηλεοπτικά πάνελ - Το παρελθόν του 46χρονου με τα... χίλια πρόσωπα

Από το μόντελινγκ στη... μαγειρική και από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις στα ράσα - Ο 46χρονος εμφανιζόταν άλλοτε ως επιχειρηματίας, άλλοτε ως τραγουδιστής

ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ 11 Νοε 2025 | 16:29

Ντίνα Νικολάου για τον influencer ρασοφόρο: "Ούτε κατά διάνοια δεν μπορούσα να φανταστώ κάτι, έπεσα από τα σύννεφα"

Η σεφ εξήγησε πως συγκινήθηκε από τη φιλανθρωπική του δράση, καθώς ο ίδιος μαγείρευε για άστεγους και άπορους ανθρώπους.

ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ 11 Νοε 2025 | 12:02

Ο "κρυφός" βίος του πατέρα Παρθένιου: Youtuber, μοντέλο και μάγειρας - Με εκκλησία "καβάτζα" για τα ναρκωτικά

Ο πατέρας Παρθένιος και οι υπόλοιποι συλληφθέντες για τα ναρκωτικά πέρασαν την πόρτα του εισαγγελέα

ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ 11 Νοε 2025 | 10:16

Στην Ευελπίδων οι ρασοφόροι απατεώνες με τα ναρκωτικά - Ελεγαν "φανουρόπιτα" την κοκαΐνη [εικόνες - βίντεο]

Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασαν σήμερα το πρωί, οι οκτώ συλληφθέντες της σπείρας των ιερέων που πωλούσε ναρκωτικά, μεταξύ άλλων σοβαρών αδικημάτων.

ΚΥΚΛΩΜΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 11 Νοε 2025 | 09:43

Η Ερρικα Πρεζεράκου περιγράφει πώς την εξαπάτησε ο ρασοφόρος - "Μου ζήτησε χρήματα για τη μητέρα του, έκλαιγε"

"Με είχε πλησιάσει μέσα από τα social media, τότε που είχα το θέμα με την ανιψιά μου. Πήγα δύο φορές στη λειτουργία του", ανέφερε η Ερρικα Πρεζεράκου.

ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΚΛΩΜΑ 11 Νοε 2025 | 06:50

"Κλέβουμε τα λεφτά του κοσμάκη": Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του κυκλώματος των ρασοφόρων και οι κωδικές ονομασίες στα ναρκωτικά

Και οι τρεις εμπλεκόμενοι ιερείς ήταν και οι ίδιοι χρήστες ναρκωτικών ουσιών, ενώ είχαν διευρύνει το πελατολόγιό τους σε άτομα του καλλιτεχνικού χώρου και όχι μόνο.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 10 Νοε 2025 | 21:11

Η δράση του "πάτερ Παρθένιου": Από μοντέλο, έμπορος ναρκωτικών - Και επώνυμοι στο "πελατολόγιό" του

Χρήστης ναρκωτικών και θύμα της 52χρονης αρχηγού δηλώνει ο 46χρονος ρασοφόρος - Πώς προσπαθούσε να εξαπατήσει επώνυμους όπως η Έρρικα Πρεζεράκου, ο Αλέξανδρος Πετρίδης και η Ελένη Φιλίνη

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 10 Νοε 2025 | 19:12

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός καταδικάστηκε σε 6 χρόνια για διακίνηση ναρκωτικών - Με ποινική διαπραγμάτευση

Η διαπραγμάτευση, η οποία προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, έγινε με τον εισαγγελέα εφετών και η ποινή επικυρώθηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 10 Νοε 2025 | 18:51

H "εκκλησία" στη Λιοσίων που είχαν κάνει κρυψώνα ναρκωτικών οι παλαιοημερολογίτες- Εμενε η μητέρα του 46χρονου

Μετά από απόφαση δικαστηρίου, ο εισαγγελέας μετέβη στην εκκλησία της οδού Λιοσίων ώστε να κάνει έξωση στη μητέρα του 46χρονου ρασοφόρου

ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ 10 Νοε 2025 | 16:17

"Φανουρόπιτες" και "κεράκια" μοίραζε ο παπα-YouTuber: Τοξικομανείς τον περίμεναν έξω από τον Ναό

Βίντεο με τοξικοεξαρτημένα άτομα που δεν γνώριζαν για τη σύλληψη του ρασοφόρου και πήγαν για να πάρουν τη δόση τους

ΕΛΑΣ 10 Νοε 2025 | 15:17

Οι διάλογοι που "καίνε" τον 46χρονο ρασοφόρο για τα ναρκωτικά - "Ενα πακέτο μακαρόνια, θα σου δώσω 300 ευρώ"

Βασικά μέλη του κυκλώματος φέρονται να είναι δύο εν ενεργεία παλαιοημερολογίτες ιερείς, καθώς και ένας τρίτος που βρίσκεται ήδη έγκλειστος στις φυλακές Κομοτηνής

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 10 Νοε 2025 | 07:00

Η πολυτάραχη ζωή του 46χρονου ρασοφόρου με τα ναρκωτικά: Μοντέλο, τραγουδιστής και πανελίστας σε trash εκπομπές

Ο 46χρονος άνδρας συμμετείχε σε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών, διακινούσε "φανουρόπιτες" (κωδική ονομασία) χασίς και κοκαΐνης, που έκρυβε ακόμη και σε Ιερό Ναό της οδού Λιοσίων.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 09 Νοε 2025 | 19:35

Αυτός είναι ο ναός - "καβάτζα" του κυκλώματος ναρκωτικών με τους Παλαιοημερολογίτες στις Τρεις Γέφυρες

Ο ναός φέρεται να χρησιμοποιούνταν ως "καβάτζα" από εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη

Η ΠΟΛΥΤΑΡΑΧΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ 09 Νοε 2025 | 17:53

Ο influencer με τα ράσα και την κοκαΐνη προσπάθησε να διεισδύσει σε πολιτικούς και καλλιτεχνικούς κύκλους

Η πολυτάραχη επαγγελματική ζωή του 46χρονου ρασοφόρου. Έχει διατελέσει πρώην μοντέλο, τραγουδιστής και βραβευμένος μάγειρας

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 09 Νοε 2025 | 15:11

Η απίστευτη ιστορία του Παναγιώτη Καραΐσκου - Από τα ναρκωτικά, δύο φορές νικητής σε Μαραθώνιο

Το χρυσό μετάλλιο στον Μαραθώνιο, και κάθε μετάλλιο που κατακτά, αποτελεί μια δικαίωση για τον 37χρονο Παναγιώτη Καραΐσκο, ο οποίος έχει παλέψει με τον εθισμό στα ναρκωτικά για να φτάσει στην κορυφή

8 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 09 Νοε 2025 | 11:01

Πάτρα: Παραμένουν κρατούμενοι οι δύο 15χρονοι που πούλησαν ναρκωτικά σε συμμαθητή τους - Θα απολογηθούν την Τρίτη

Οι δύο 15χρονοι συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Νοε 2025 | 12:58

Αχαΐα: Στο νοσοκομείο με έντονους σπασμούς 13χρονος μαθητής - Έκανε χρήση κάνναβης μέσα στο σχολείο

Ο 13χρονος είχε αγοράσει τις ναρκωτικές ουσίες, από δύο 15χρονους μαθητές, έναντι του χρηματικού ποσού των 15 ευρώ - Συνελήφθησαν και οι τρεις, αλλά και 5 γονείς

ΕΛΑΣ 07 Νοε 2025 | 15:27

Ανώνυμη καταγγελία οδήγησε στη σύλληψη αστυνομικού που διακινούσε κοκαΐνη- Βρέθηκαν καταθέσεις 600.000 ευρώ

Ο 38χρονος αστυνομικός διακινούσε επί χρόνια κοκαΐνη στην Αθήνα - Η ανώνυμη καταγγελία και οι αγορές ύψους 150.000 ευρώ μέσα σε δύο χρόνια

ΕΞΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 07 Νοε 2025 | 13:37

Βίντεο drone με την έφοδο της ΕΛΑΣ σε σπίτια "καταστήματα" ναρκωτικών στα Άνω Λιόσια

Τα σπίτια στα οποία γινόταν η διακίνηση ναρκωτικών είχαν μετατραπεί σε "φρούρια".

ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΚΙΔΙΟ ΤΟΥ 05 Νοε 2025 | 22:54

Κινηματογραφική έφοδος των ΕΚΑΜ σε Airbnb στο κέντρο του Ηρακλείου - Διέμενε 28χρονος που εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών

Ο 28χρονος Ηρακλειώτης που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους οι Αρχές, προσπάθησε να διαφύγει από τον φωταγωγό του διαμερίσματος 2ου ορόφου

ΟΑΝΩ ΑΠΟ 2.100 ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ 03 Νοε 2025 | 23:06

Βορίζια: 345 συλλήψεις στον Δήμο Φαιστού κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2025 - Κατασχέθηκαν πάνω από 100 όπλα

Τα στοιχεία της Αστυνομίας για τις 26 κοινότητες του Δήμου Φαιστού, στον οποίο υπάγονται τα Βορίζια, καταγράφουν συνολικά 2.151 παραβάσεις

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ 25 Οκτ 2025 | 09:43

"Μηχανεύονται νέο αιώνιο πόλεμο": Οργή Μαδούρο για την ανάπτυξη αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ στην Καραϊβική

Οι ΗΠΑ ανήγγειλαν χθες πως πλέει στην Καραϊβική το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford, το μεγαλύτερο στον κόσμο, με τη δύναμη κρούσης του.

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 22 Οκτ 2025 | 06:20

Αλκοόλ, κάπνισμα, παράνομες ουσίες, τυχερά παιχνίδια: Οι συνήθειες των 16χρονων στην Ελλάδα

Ένας στους οκτώ 16χρονους στην Ελλάδα έχει κάνει έστω και μια φορά χρήση κάποιας (οποιασδήποτε) παράνομης ουσίας, στην πλειονότητά τους κάνναβη.

19 Οκτ 2025 | 18:56

Συνελήφθη έμπορος ναρκωτικών στη Νέα Μάκρη: Έκρυβε στο κοτέτσι κοκαΐνη και κάνναβη

Κατασχέθηκαν 1,2 κιλά κοκαϊνης, ένα κιλό κάνναβης και μεγάλο χρηματικό ποσό

ΕΛ.ΑΣ 18 Οκτ 2025 | 13:12

Πάνω από 38 κιλά κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες, στο λιμάνι του Πειραιά

Η αξία της κατασχεθείσας κοκαΐνης στην παράνομη αγορά θα μπορούσε να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 17 Οκτ 2025 | 20:48

Πειραιάς: Κατασχέθηκαν πάνω από 38 κιλά κοκαΐνης που βρέθηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες στο λιμάνι

Το εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο με πλοίο από χώρα του εξωτερικού με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, ήταν έμφορτο με 1.080 χαρτοκιβώτια με μπανάνες

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 13 Οκτ 2025 | 17:33

Βαγγέλης Μπαταρλής: Τι είπε ο πρώην αστυνομικός και TikToker για τη φυλακή - "Αυτή την εμπειρία πρέπει να τη ζήσουν όλοι"

"Μέσα στη φυλακή ήμουν και με αρκετούς παπάδες - Προσπαθούσα να χάσω έξω τόσο καιρό κιλά και δεν μπορούσα - Ε, στη φυλακή έχασα 10 κιλά" είπε ο Βαγγέλης Μπαταρλής

ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ 13 Οκτ 2025 | 14:30
ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 13 Οκτ 2025 | 07:19

Πατήσια: Με ανακοπή κινδύνευσε το κοριτσάκι 1 έτους μετά την εισπνοή ναρκωτικών – Πώς την εντόπισε αναίσθητη η μητέρα της

Το παιδί αρχικά διασωληνώθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε βελτίωση, το κοριτσάκι διέφυγε τον κίνδυνο και αναμενόταν να μεταφερθεί σε παιδιατρική κλινική.

ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ 12 Οκτ 2025 | 19:48

"Το άφησα δύο ώρες με τον πατέρα του, πήγα για δουλειά", συγκλονίζει η μητέρα του παιδιού που εισέπνευσε ναρκωτικές ουσίες

Ο πατέρας είχε καπνίσει ναρκωτικά, αφήνοντας επί ώρες το μωρό εκτεθειμένο σε αυτήν την επιβαρυμένη από τις ουσίες ατμόσφαιρα

ΔΙΕΦΥΓΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ 12 Οκτ 2025 | 17:02

Αισιόδοξοι οι γιατροί για το ενός έτους κοριτσάκι που ο πατέρας του έκανε χρήση ναρκωτικών στην Αχαρνών

Το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο "Αγία Σοφία", όπου οι γιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωσή του.

27ΧΡΟΝΟΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ 12 Οκτ 2025 | 10:20

Πατήσια: Διασωληνωμένο κοριτσάκι ενός έτους - Κάπνιζε ναρκωτικά δίπλα της ο πατέρας της και λιποθύμησε

Το κοριτσάκι ήταν αναίσθητο όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του 27χρονου στα Πατήσια.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 09 Οκτ 2025 | 17:45

Σάλος στην Τουρκία με την προσαγωγή 19 καλλιτεχνών για χρήση ναρκωτικών - "Στοχοποιούνται γιατί επικρίνουν τον Ερντογάν"

Γνωστές ηθοποιοί και τραγουδίστριες υποχρεώθηκαν να υποβληθούν σε εξετάσεις αίματος, με την κατηγορία της χρήσης ναρκωτικών

09 Οκτ 2025 | 08:55

Επιχείρηση-σκούπα για ναρκωτικά στην Τουρκία: Συνελήφθησαν 30 τραγουδιστές και ηθοποιοί, μεταξύ τους η Χαντισέ

Η εφημερίδα Cumhuriyet αναφέρει ότι όλοι τους είχαν αντιδράσει στη σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ 04 Οκτ 2025 | 15:25

Χειροπέδες σε 70χρονο στη Χαλκιδική: Βρέθηκε πήλινη οινοχόη των βυζαντινών χρόνων και κάνναβη στο σπίτι του

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ 28 Σεπ 2025 | 08:45

Αρκαδία: Η κινηματογραφική διάρρηξη του αρχηγού της σπείρας με τις φυτείες-μαμούθ το 2012 - Η διαφυγή με το τζιπ του Τριανταφυλλόπουλου

Ο 39χρονος Αλβανός τον Ιούλιο του 2012 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού, μετά από εισβολή σε σπίτι στη Νέα Ερυθραία - Είχαν διαφύγει με το τζιπ του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑ 27 Σεπ 2025 | 17:15

"Πάρε-δώσε" με τις αρχές από παλιά είχε ένας από τους συλληφθέντες του κυκλώματος ναρκωτικών με κέρδη 8 εκατ. ευρώ

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και οι αρχηγοί της, ηλικίας 73, 39, 36, 35 και 34 ετών

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 22:41

Σοκ στην Αργεντινή: Μια 15χρονη και δύο 20χρονες βασανίστηκαν, βιάστηκαν και δολοφονήθηκαν σε ζωντανή μετάδοση

Τοπικά μέσα της Αργεντινής αναφέρουν ότι η αφορμή για το άγριο έγκλημα από συμμορία ναρκωτικών ήταν η κατηγορία ότι οι τρεις νεαρές είχαν κλέψει 4 κιλά κοκαΐνης.

ΕΛΑΣ 23 Σεπ 2025 | 18:03

Ζωγράφου: Συνελήφθη 38χρονος για διακίνηση ναρκωτικών - Κατασχέθηκε πάνω από 1 κιλό κάνναβης

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν 3 νάιλον σακούλες εμπεριέχουσες 1 κιλό και 346 γραμμ. κάνναβης, καθώς και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 19 Σεπ 2025 | 07:02

Σύλληψη Σέρβου με βαρύ ποινικό παρελθόν: Μαφιόζος και επαγγελματίας δολοφόνος - Η απόπειρα σε βάρος δικηγόρου

Σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης των Σερβικών αρχών - Ανήκε σε οργάνωση που αποτελούσε συνεργαζόμενο παρακλάδι της διαβόητης μαφίας του Κότορ "Καβάτσκι".

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 14 Σεπ 2025 | 08:20

Μύκονος: Επίκεντρο εγκληματικής δραστηριότητας το "νησί των Ανέμων" - "Ροζ κοκαΐνη", μπράβοι, trafficking και διαρρήξεις

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι για ακόμα ένα καλοκαίρι το "νησί των ανέμων", αποτέλεσε επίκεντρο κάθε λογής παράνομης και εγκληματικής δραστηριότητας.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 07 Σεπ 2025 | 23:37

Κι άλλος τράπερ στα χέρια της αστυνομίας: Μεγάλες ποσότητες κάνναβης και κοκαϊνης στο σπίτι του

Συγκεκριμένα, την 1η του Σεπτεμβρίου, στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, τις βραδινές ώρες εντόπισαν έναν 25χρονο να κινείται με όχημα στην περιοχή και τον κάλεσαν σε έλεγχο

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 07 Σεπ 2025 | 21:13

Κρητική μαφία: Βίντεο-ντοκουμέντο απο τη δράση της - Πώς πουλούσαν ναρκωτικά στο κέντρο των Χανίων

Για την υπόθεση προφυλακίστηκαν - κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών και εμπόριο όπλων και πυρομαχικών -14 από τους 33 συλληφθέντες

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ 07 Σεπ 2025 | 19:48

Βούλα: Σύλληψη 28χρονου για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών - Βρέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη και 25.800 ευρώ

Σημειώνεται ότι, ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για έτερα αδικήματα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

"ΝΑΡΚΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ" 03 Σεπ 2025 | 13:35

Επεισόδιο στην Καραϊβική: Η στιγμή που αμερικανικός πύραυλος καταστρέφει πλοίο από τη Βενεζουέλα - Μετέφερε ναρκωτικά

Η κυβέρνηση Τραμπ παρουσιάζει τον αγώνα κατά των ναρκωτικών ως κορυφαία προτεραιότητά της

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ 02 Σεπ 2025 | 22:41

Θεσσαλονίκη: 25 συλλήψεις για ναρκωτικά σε ρέιβ πάρτι στην Ασπροβάλτα - Ισραηλινοί οι 15 συλληφθέντες

Συνολικά συνελήφθησαν 25 άτομα νεαρής ηλικίας εκ των οποίων πέντε Έλληνες, 15 Ισραηλινοί, αλλά και άτομα από τις ΗΠΑ, Σερβία, Μάλτα, Ιταλία, Βραζιλία

ΣΑΛΟΣ 02 Σεπ 2025 | 21:47

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι της Κρητικής μαφίας - Ετοίμαζαν βομβιστική επίθεση σε σπίτι δικηγόρου [βίντεο]

Οι αρχές κατάφεραν να αποτρέψουν στο παρά πέντε αιματηρό χτύπημα με βόμβα, την ώρα που στο μικροσκόπιο μπαίνουν και άλλοι αστυνομικοί

ΕΛΑΣ 02 Σεπ 2025 | 15:40

Μαφία Κρήτης: Πουλούσαν ναρκωτικά μέρα μεσημέρι σε πάρκα - Ντοκουμέντα από το εμπόριο όπλων

Οι μαφιόζοι της Κρήτης έφταναν στο σημείο να πουλάνε ναρκωτικά μέρα μεσημέρι, σε πάρκα και δημόσιους χώρους, παρουσία κόσμου - Νέα ντοκουμέντα και συνομιλίες

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 02 Σεπ 2025 | 11:02

Μαφία στην Κρήτη - Απίστευτοι διάλογοι: "Δεν είμαστε εστιατόριο, ναρκωτικά πουλάμε" - Οι πελάτες πλήρωναν και με... POS

Επική ατάκα στο συνθηματικό πελάτη που ζήτησε… ομελέτα. "Δεν είμαστε εστιατόριο, ναρκωτικά πουλάμε εδώ", του απάντησαν.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 02 Σεπ 2025 | 07:40

Μαφία της Κρήτης: Τρεις επιχειρηματίες κι ένας παπάς οι αρχηγοί - Εκβίαζαν ηγούμενο με ροζ βίντεο - 3 εκατ. ο τζίρος τους

Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική ομάδα, φέρονται να έχουν δυο αδέλφια που διατηρούν ξενοδοχείο και beach bar στα Χανιά. Ένας ιερέας και ένας ιδιοκτήτης γυμναστηρίου.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΚΛΩΜΑ 31 Αυγ 2025 | 18:56
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 31 Αυγ 2025 | 14:16

Μύκονος: Χτύπημα της ΕΛΑΣ στα δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών - Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις

Ξεχωριστές ποινικές δικογραφίες, σε βάρος δύο αλλοδαπών ηλικίας 43 και 56 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εμπορίας – διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και δισκίων.

ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ 30 Αυγ 2025 | 13:37

Θεσσαλονίκη: 26χρονος Ισραηλινός έκρυβε ναρκωτικά στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε

Ένας 26χρονος Ισραηλινός συνελήφθη χθες το μεσημέρι για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

24 Αυγ 2025 | 13:15

Τραγωδία στη Μύκονο: Νεκρός 25χρονος Βραζιλιάνος σε ιδιωτική πισίνα ξενοδοχείου - Σε κρίσιμη κατάσταση ο φίλος του

Οι δύο νεαροί Βραζιλιάνοοι βρίσκοντα σε ιδιωτική πισίνα σε πολυτελές ξενοδοχείο στον Ορνό της Μυκόνου. Στον χώρο βρέθηκαν και ναρκωτικές ουσίες.

ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 20 Αυγ 2025 | 10:49

Έφοδος της αστυνομίας σε σπίτι στο Μενίδι: Εντοπίστηκαν ρόπαλα και μετρητά [βίντεο]

Δύο άτομα συνελήφθησαν σε έφοδο της αστυνομίας στο Μενίδι.

ΕΙΧΕ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΝΝΑΒΗΣ 18 Αυγ 2025 | 10:41

Ο ντελιβεράς παρέδιδε και ναρκωτικά: Σύλληψη 54χρονου διανομέα για διακίνηση σε Νέα Φιλαδέλφεια και Μενίδι

Ένας 54χρονος ντελιβεράς συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε Νέα Φιλαδέλφεια και Μενίδι.

ΑΑΔΕ 17 Αυγ 2025 | 10:35

Μισός τόνος ναρκωτικών αξίας 1.500.000 ευρώ, κάτω από κουρτίνες, σεντόνια και υφάσματα στο Ελ. Βενιζέλος

To KHAT, η φυσική κόκα, όπως αποκαλείται, ήταν κρυμμένη μέσα σε τέσσερις φορτωτικές με εμπορεύματα δηλωμένα ως κουρτίνες, σεντόνια και υφάσματα, διαμετακομιζόμενα από το Ισραήλ

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ 14 Αυγ 2025 | 23:26

Καλαμάτα: Συλλήψεις δύο νεαρών για διακίνηση κοκαΐνης μετά από καταδίωξη

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Μεσσηνίας, έχοντας πληροφορίες, τους εντόπισαν στον κόμβο του Ασπροχώματος να κινούνται με μοτοσικλέτα και τους έκαναν σήμα να σταματήσουν

ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 13 Αυγ 2025 | 08:29

Θεσσαλονίκη: Πώς οι διακινητές προσπάθησαν να κρύψουν τα 271 κιλά κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στο πάτωμα του κοντέινερ

Οι αρχές είχαν πληροφορίες ότι αρχηγικά μέλη καρτέλ κοκαΐνης με έδρα το Εκουαδόρ, ήταν οι προμηθευτές μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών που έκρυβαν σε κρύπτη στο πάτωμα εμπορευματοκιβωτίου.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ 12 Αυγ 2025 | 16:31

Φλώρινα: Συνελήφθη 28χρονος καταζητούμενος για ναρκωτικά

Σε βάρος του 28χρονου εκκρεμούσαν απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ.

ΤΟ ΔΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΛΑΧΟΜΑ 12 Αυγ 2025 | 12:12

Γνωστός τράπερ εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών: Συνελήφθη ο συνεργός του - Τι έδειξε η έρευνα στο σπίτι του

Συνελήφθη συνεργός γνωστού τράπερ. Αμφότεροι εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών.

2 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 12 Αυγ 2025 | 07:34

Μύκονος: Η τετράποδη "Κάγια" μύρισε τα ναρκωτικά που θα γέμιζαν το νησί

H "Κάγια" ανίχνευσε… 112 "φιξάκια" κοκαΐνης και 31 συσκευασίες χασίς, έτοιμες προς πώληση στους επιφανείς πελάτες των ντίλερ του νησιού.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 11 Αυγ 2025 | 23:02

Ναρκωτικά και στιλέτα: Τι κατάσχεσαν οι αστυνομικοί σε παράνομο κάμπινγκ στην Ελαία Μεσσηνίας

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν, σε διαφορετικά περιστατικά, συνολικά 17 άτομα

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ… TIKTOK 11 Αυγ 2025 | 07:38

"Σε μια δουλειά βγάζω δέκα χιλιάρικα το μήνα": Οι συνομιλίες που "έκαψαν" τον πρώην αστυνομικό - TikToker

Σε σειρά από επικοινωνίες, ο 34χρονος άνδρας, ο οποίος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον Ανακριτή, φέρεται να αφήνει υπόνοιες, για παράνομα έσοδα, ακόμα και από ύποπτες δραστηριότητες.

ΣΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ 10 Αυγ 2025 | 16:26

Θεσσαλονίκη: Φορτίο κοκαΐνης αξίας 5,5 εκατομμυρίων ευρώ ξετρύπωσε η αστυνομία - Για πού προοριζόταν [εικόνες - βίντεο]

Το κοντέινερ με τα ναρκωτικά είχε εντοπιστεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 6 Αυγούστου και οι συλλήψεις στον Ασπρόπυργο έγιναν χθες

ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 08 Αυγ 2025 | 07:40

Αιτωλοακαρνανία: Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία με χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης - Ερευνάται δίκτυο διακίνησης και στην Άνδρο

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., τα κέρδη που θα αποκόμιζαν οι εγκληματικές ομάδες από τις δύο καλλιέργειες, θα ξεπερνούσαν τα 5 εκατομμύρια ευρώ!

"ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΒΡΗΚΕ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ" 06 Αυγ 2025 | 08:57

Δικηγόρος πρώην αστυνομικού TikToker: Είχε άγνοια για τα ναρκωτικά - Ενοχλούσε γιατί είχε κοινωνικό λόγο

"Είχε άγνοια για τα ναρκωτικά", λέει ο δικηγόρος του πρώην αστυνομικού TikToker.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 05 Αυγ 2025 | 11:56

Φίλος του πρώην αστυνομικού προσπάθησε να ξεφορτωθεί τα ναρκωτικά – Πώς παγιδεύτηκε ο TikToker, τι βρέθηκε στο σπίτι του

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον πρώην αστυνομικό και ινφλουένσερ ο οποίος συνελήφθη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ 04 Αυγ 2025 | 23:09

Νιταζίνες: Ποιο είναι το ναρκωτικό που σκοτώνει εκατοντάδες ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη

Ο διαφαινόμενος κίνδυνος είναι μια κατηγορία εξαιρετικά ισχυρών οπιοειδών που ονομάζονται νιταζίνες, τα οποία συχνά έχουν πολύ ισχυρότερη ισχύ από τη φαιντανύλη

ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ SOCIAL 04 Αυγ 2025 | 19:54

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και TikToker με πάνω από 150 γραμμάρια κοκαΐνης, αναβολικά και φυσίγγια

Για διακίνηση ναρκωτικών κατηγορείται πρώην αστυνομικός με έντονη παρουσία στα social media

ΔΥΟ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΟΓΡΟΘΙΑ 01 Αυγ 2025 | 09:38

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 33χρονος με ναρκωτικά... φουλ έξτρα: Κοκαΐνη, κάνναβη, "σοκολάτα" και MDMA

Ένας 33χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση ναρκωτικών.