X

Μάστιγα οι αρνητές γονείς: Δεν στέλνουν στο σχολείο από την αρχή της χρονιάς 37 παιδιά στην Κ. Μακεδονία

Συνολικά 37 παιδιά στην Κ. Μακεδονία στερούνται το αγαθό της εκπαίδευσης επειδή οι γονείς τους δεν τους αφήνουν να κάνουν τεστ και να φορούν μάσκες.

Γράφει: TheToc team

Το θλιβερό φαινόμενο με γονείς – αρνητές της πανδημίας, των αυτοδιαγνωστικών τεστ και των μασκών, που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, παρουσιάζεται έντονα και στην Κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, βάσει των επίσημων καταγραφών, συνολικά 37 παιδιά από την Κεντρική Μακεδονία στερούνται το βασικό αγαθό της εκπαίδευσης επειδή οι γονείς τους αρνούνται να τους υπόβαλλουν σε self test ή/και δεν τους αφήνoυν να φορούν μάσκες, όπως προβλέπεται, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στις σχολικές τάξεις.

Διαβάστε Επίσης

Δεν πάνε στο σχολείο 31 μαθητές στη Θεσσαλονίκη

Το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητών που απέχουν από την εκπαιδευτική διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεντρώνεται στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, 31 μαθητές και μαθήτριες από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης έπαψαν να παρακολουθούν μαθήματα καθώς οι γονείς τους αρνούνται να συμμορφωθούν με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία, ακόμα έξι παιδιά από τις Σέρρες δεν παρακολουθούν μαθήματα, ενώ δεν υπάρχει κάποια επίσημη αναφορά για τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες.

Παράλληλα, συνολικά οκτώ εκπαιδευτικοί στην Κεντρική Μακεδονία έπαψαν να διδάσκουν, καθώς αρνούνται να υποβληθούν σε test ή/και να φορέσουν μάσκα. Στους συγκεκριμένους η πολιτεία έχει προχωρήσει σε αναστολή πληρωμής των μισθών τους.