Μαθητές κινδύνευσαν μέσα στην τάξη. Οι γονείς ανέλαβαν δράση

Οι μαθητές του 12ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης κινδύνευσαν λόγω αποκόλλησης κουφώματος και τζαμιού το οποίο έπεσε εντός της αίθουσας την ώρα του μαθήματος.

mathites-kinduneusan-mesa-stin-taksi-oi-goneis-anelaban-drasi
SHARE THIS
0
SHARES

Οι μαθητές του 12ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης κινδύνευσαν λόγω αποκόλλησης κουφώματος και τζαμιού το οποίο έπεσε εντός της αίθουσας την ώρα του μαθήματος, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο μετά από έλεγχο των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου. Το κτίριο του 12ου σχολείου είναι λυόμενο και βρίσκεται δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Από την μέρα του ατυχήματος την περασμένη εβδομάδα, οι γονείς αρνούνταν να επιστρέψουν τα παιδιά τους στις αίθουσες.

Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης -μετά και το τελευταίο περιστατικό- διέταξε εσπευσμένα τη διακοπή λειτουργίας του κτιρίου.

Οι γονείς που διαμαρτυρήθηκαν σήμερα στο δημαρχείο απέρριψαν την πρόταση της αντιδημάρχου Παιδείας, Έλλης Χρυσίδου, να γίνει διπλή βάρδια σε άλλο σχολείο και ζήτησαν άμεση λύση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μια προσωρινή λύση για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες είναι η μεταφορά κάποιων μαθητών στον παλιό παιδικό σταθμό Πορτοκαλιάν στην οδό Σπάρτης και των υπολοίπων σε αίθουσες εντός του δημαρχείου.

Οι γονείς έχουν προγραμματίσει συνέλευση για τις 5 το απόγευμα σήμερα προκειμένου να αποφασίσουν πως θα κινηθούν και αν τελικά θα δεχτούν την τελευταία πρόταση της αντιδημάρχου.

 

 

ΠΗΓΗ: seleo.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook