X

Μαζωνάκης: Πυρηνικά όπλα τα φάρμακα, λέει ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου για τις ουσίες που βρέθηκαν

Ο ιατροδικαστής εξήγησε ότι η ποσοτικοποίηση των ουσιών θα βοηθήσει να βρεθούν τα αίτια του ισχαιμικού επεισοδίου που υπέστη ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Γράφει: TheToc team

Ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου σχολίασε τις ουσίες που χορηγήθηκαν στον Γιώργο Μαζωνάκη, οι οποίες ήρθαν στο φως μετά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής.

Οι ουσίες που έχουν ήδη εντοπιστεί στον οργανισμό του τραγουδιστή είναι η μιδαζολάμη και οι βενζοδιαζεπίνες. Βέβαια, δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για την ποσοτικοποίηση της ουσίας της προποφόλης, για την οποία γίνεται αυτοτελής έλεγχος, και αυτό γιατί αποτελεί ουσία που απασχολεί εξειδικευμένες περιπτώσεις. Τα δείγματα αυτά έχουν αποσταλεί από την οικογένεια του Μαζωνάκη σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Γερμανίας, καθώς υπάρχει πρόβλημα με τη μικρή ποσότητα δείγματος που έχει ληφθεί.

Ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου βρέθηκε στην εκπομπή "Αποκαλύψεις" στον ΑΝΤ1 και εξήγησε ότι η ποσοτικοποίηση των ουσιών θα βοηθήσει να βρεθούν τα αίτια του ισχαιμικού επεισοδίου που υπέστη ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Διαβάστε Επίσης

Όπως ανέφερε: "Η ποσοτικοποίηση των ουσιών ενδιαφέρει για το αν το ιατρείο είχε άδεια να τις χορηγεί. Πρέπει να αξιολογηθεί η συνέργεια για το τελικό αποτέλεσμα".

Στη συνέχεια σχολίασε: "Η μιδαζολάμη συνταγογραφείται και δεν μπορεί να την πάρει ο οποιοσδήποτε χωρίς αναισθησιολόγο. Η προποφόλη είναι αναισθητικό μόνο για ενδονοσοκομειακή χρήση. Δεν μπορεί ανειδίκευτη γιατρός να χορηγήσει προποφόλη".

Διαβάστε Επίσης

Ολοκληρώνοντας είπε: "Μέσω της καταστολής μπορεί να προκληθεί ισχαιμικό επεισόδιο. Πυρηνικά όπλα τα φάρμακα που χορηγήθηκαν στον Γιώργο Μαζωνάκη. Αν δεις ασθενή διεγερτικό, δεν τον βάζεις σε μέθη".