Follow us

Αποκάλυψη: Με 104 χλμ/ ώρα έτρεχε ο οδηγός που σκότωσε και εγκατέλειψε την 21χρονη Έμμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

O 21χρονος οδηγός που παρέσυρε την Εμμα, ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα που έφτανε τα 104 χλμ/ ώρα ενώ το επιτρεπόμενο όριο είναι 50 χλμ/ ώρα για κατοικημένη περιοχή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Εμμα

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 27χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, για εγκατάλειψη του τόπου του τροχαίου ατυχήματος και για οδήγηση χωρίς άδεια.

Σύμφωνα με το GRTimes, με το ίδιο βούλευμα απαλλάχθηκε η 20χρονη συνοδηγός του οχήματος από τις κατηγορίες της συνέργειας στην επικίνδυνη οδήγηση και στην εγκατάλειψη καθώς οι δικαστές έκριναν ότι δεν υφίστανται επαρκείς ενδείξεις ενοχής εις βάρος της. Δέχτηκαν ότι δεν θα πρέπει να απαγγελθεί κατηγορία εναντίον της γιατί, λόγω του νεαρού της ηλικίας της και της κρίσιμης κατάστασης στην οποία περιήλθε, δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Αποκάλυψη: Με 104 χλμ/ ώρα έτρεχε ο οδηγός που σκότωσε και εγκατέλειψε την 21χρονη Έμμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το περιστατικό έγινε γύρω στις 1.15, την 22α Νοεμβρίου 2022, στο ύψος της Καμάρας. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 27χρονος κινούταν επί της Εγνατίας οδού, με κατεύθυνση από ανατολικά προς δυτικά. Το οδόστρωμα ήταν στεγνό, ο τεχνητός φωτισμός επαρκής και η κίνηση των οχημάτων αραιή σε αντίθεση με την κίνηση των πεζών ήταν πυκνή, όπως αναγράφεται στο βούλευμα.

Διαβάστε Επίσης

ΕΜΜΑΣ

"Πειραγμένο" το αυτοκίνητο

Ο κατηγορούμενος δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης και δεν ήταν ιδιοκτήτης του επίδικου οχήματος το οποίο παρουσίαζε αποκλίσεις από τις προδιαγραφές που είχε θέσει ο κατασκευαστής, έχοντας υποστεί μετατροπές έτσι ώστε να πολλαπλασιαστεί η ιπποδύναμη, να αυξηθούν ιδιαίτερα οι επιδόσεις του.

Από την τεχνική πραγματογνωμοσύνη προέκυψε ότι αποτελούσε ένα τεχνικά ανασφαλές κι ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο όχημα. Ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα που έφτανε τα 104 χλμ/ ώρα ενώ το επιτρεπόμενο όριο είναι 50 χλμ/ ώρα που προβλέπεται για κατοικημένη περιοχή. Όταν ο οδηγός αντιλήφθηκε την κίνηση της πεζής φοιτήτριας φρενάρισε απότομα και το αυτοκίνητο άρχισε να "σέρνεται" πάνω στο δρόμο, πλαγιολισθένοντας προς τα αριστερά . Στη συνέχεια προσέκρουσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

"Προκειμένου μάλιστα να μην γίνει αντιληπτό ότι ενεπλάκη σε οδικό τροχαίο ατύχημα από το οποίο επήλθε βαρύτατος τραυματισμό άλλους προσώπου, ο πρώτος κατηγορούμενος πραγματοποίησε οπισθοπορεία, τραυματίζοντας εκ νέου την πεζή που κείτονταν στο οδόστρωμα και διέφυγε με ταχύτητα, εγκαταλείποντας τον τόπο του ατυχήματος" αναγράφεται στο βούλευμα ενώ στη συνέχεια παράτησε το όχημα στην περιφερειακή οδό και αφαίρεσε τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Η 21χρονη Έμμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" όπου απεβίωσε στις 27 Νοεμβρίου 2022. Δηλαδή ύστερα από πέντε μέρες νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας άφησε την τελευταία της πνοή και βύθισε στο πένθος του οικείους της.

Έμμα

Διαβάστε Επίσης

"Η συνοδηγός ουδεμία ευθύνη φέρει"

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έκρινε ότι για τον οδηγό συντρέχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Αντίθετα για την συνοδηγό – δεύτερη κατηγορούμενη έκρινε ότι δεν υφίστανται επαρκείς ενδείξεις ενοχής για τη συνέργεια στην επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα τον θάνατο.

"Για το επίδικο τροχαίο δυστύχημα η δεύτερη κατηγορούμενη ουδεμία ευθύνη φέρει. Επιπλέον δε επέβαινε ως συνοδηγός σε ένα όχημα την κίνηση του οποίου – κατ’ επέκταση – αδυνατούσε να ορίσει. Η ακινητοποίηση του οχήματος (προκειμένου οι επιβαίνοντες σε αυτό να προσφέρουν τη βοήθεια τους στην παθούσα ) ήταν αποκλειστική απόφαση του οδηγού ο οποίος όχι μόνο δεν έπραξε τα δέοντα αλλά αντιθέτως έφυγε από τον τόπο του δυστυχήματος, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και εγκαταλείποντας εν τέλει την από τον ίδιο τραυματισθείσα πεζή" αναγράφεται στο βούλευμα του ΣΠΘ.

Επιπλέον, επισημαίνονται τα εξής: Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από την προανακριτική εξέταση του πρώτου κατηγορούμενου ο οποίος σημείωσε ότι : "Για τη συνοδηγό μου {…} θέλω να πω ότι μετά το ατυχές συμβάν παρέμεινε στο όχημα μέχρι που την αποβίβασα. Της είπα μάλιστα ότι εγώ θα πράξω τα νόμιμα και έτσι την καθησύχασα ότι εγώ θα ασχοληθώ με το θέμα".

Τα λεγόμενα του ταυτίζονται με την προανακριτική κατάθεση της κοπέλας που επισήμανε ότι: "Ανεβήκαμε στην οδό Ιασωνίδου και μπήκαμε σε κάτι στενά. Τότε συνήλθα λίγο και ενώ το όχημα κινούνταν, επιχείρησα να κατέβω, φωνάζοντας του να σταματήσει. Αυτός προσπάθησε να με ησυχάσει και μου είπε ότι σε λίγο θα σταματούσε. Φτάσαμε στο δάσος του Σέιχ- Σου και σταματήσαμε. Βγήκα από το αυτοκίνητο και του ζητούσα επίμονα να φύγω. Με καθησύχασε λέγοντας μου ότι θα μάθει αν η κοπέλα είναι καλά και μετά θα κάνει ό,τι πρέπει και ό,τι ορίζει ο νόμος".

Όσον αφορά το σκεπτικό του βουλεύματος για την απαλλαγή της 20χρονης αναγράφονται τα εξής:

"Δεδομένων του νεαρού της ηλικίας της κατηγορουμένης και της αυταπόδεικτης αδυναμίας της διαχείρισης κρίσιμων καταστάσεων, της έλλειψης – κατά τον κρίσιμο χρόνο- δυνατότητας επιλογής του δέοντος (το οποίο εύλογα αγνοούσε, με τη νομική του όρου έννοια, παρά επιθυμούσε να ενεργήσει ανθρώπινα και κατά το ηθικό δέον), του σοκ που υπέστη από τη βιαιότητα του γεγονότος που εκτυλίχθηκε όλως αιφνιδίως μπροστά της, και κυρίως της εν τέλει (έστω και ετεροχρονισμένα) αυτόβουλης και αυθόρμητης προσέλευσης της στις αστυνομικές αρχές με αδιαμφισβήτητο σκοπό να συνδράμει στο έργο αυτών, δεν θα πρέπει να απαγγελθεί κατηγορία εναντίον της…".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΥΚΑΡΠΙΑ 26 Σεπ 2023 | 19:50

Θεσσαλονίκη: Έσβησε το τσιγάρο στο στήθος της για ένα αγόρι-Τι λέει η μάνα της 13χρονης για τον φόβο της παρέας

"Η 12χρονη γελούσε και φώναζε την έκαψα με τσιγάρο, χαχά, την έκαψα με τσιγάρο" ανέφερε η μητέρα του θύματος.

ΜΕΤΡΗΤΑ, ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ 26 Σεπ 2023 | 10:27

Θεσσαλονίκη: Προσποιήθηκε τον τεχνικό και άρπαξε από ηλικιωμένη χρήματα και κοσμήματα αξίας 250.000 ευρώ

Ο δράστης συνελήφθη, όταν αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση σε οικισμό Ρομά, ερευνώντας άλλη ποινική υπόθεση στην οποία ο ίδιος φέρεται να εμπλέκεται.

ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΡΤΕΡΙ 26 Σεπ 2023 | 08:54

Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκαν με μπουνιές και κλωτσιές σε δύο 17χρονους - Νέα περιστατικά βίας

Δύο 17χρονοι δέχθηκαν αναίτια επίθεση από αγνώστους στη Θεσσαλονίκη.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ 25 Σεπ 2023 | 09:04

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Οδηγός ΙΧ χτύπησε και εγκατέλειψε μοτοσικλετιστή [βίντεο ντοκουμέντο]

Περίοικοι έσπευσαν να βοηθήσουν τον τραυματία δικυκλιστή και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, που τον μετέφερε σε νοσοκομείο.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 22 Σεπ 2023 | 23:41

Θεσσαλονίκη: Τρομακτικό τροχαίο - Τούμπαρε αυτοκίνητο μετά από σύγκρουση με άλλο ΙΧ

Στο σημείο κλήθηκε και η Πυροσβεστική, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να απεγκλωβίσει κάποιο άτομο.

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ” 22 Σεπ 2023 | 13:41

Θεσσαλονίκη: Πήγε να μπει στο ασανσέρ, δεν είδε το κενό και έπεσε στον αγωγό από ύψος 5 μέτρων

Ο 49χρονος προτού προλάβει να αντιληφθεί ότι έλειπε ο θάλαμος του ασανσέρ, έπεσε στο κενό. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 22 Σεπ 2023 | 10:44

Θεσσαλονίκη: Οκτώ προσαγωγές μετά τη συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο [βίντεο]

Συμπλοκή ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο. Έγιναν οκτώ προσαγωγές από την αστυνομία.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 21 Σεπ 2023 | 17:27

Θάνατος Έμμας: "Ήταν σκοτεινά, δεν ήξερα ότι τη σκότωσα, δεν είχα χαρτιά", λέει ο 27χρονος που την παρέσυρε μέσα από τη φυλακή

Η υπόθεση εκδικάζεται στις 7 Νοεμβρίου "Είναι εν δυνάμει δολοφόνος. Έτρεχε με 100 χλμ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σχολίασε η μητέρα της Έμμας για όσα είπε ο κατηγορούμενος

ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 21 Σεπ 2023 | 12:03

Με εγκαύματα στο νοσοκομείο ένα άτομο από τη φωτιά στο Καλοχώρι

Ενα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα μετά τη φωτιά στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

ΣΤΟΝ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟ 21 Σεπ 2023 | 11:50

Θεσσαλονίκη: Δύο αδέλφια κρατούσαν όμηρους δέκα μετανάστες και τους χτυπούσαν με ξύλα

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Ρομά, ενώ εκτιμάται ότι ανήκουν σε κύκλωμα το οποίο διακινεί παράνομα πρόσφυγες και μετανάστες από τον Έβρο.

ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ 21 Σεπ 2023 | 10:05

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο έπεσε σε τζαμαρία ιχθυοπωλείου μετά από τροχαίο [εικόνες - βίντεο]

Τρία αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα το ένα εξ αυτών να καταλήξει στη τζαμαρία ιχθυοπωλείου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΘΥΜΑΤΩΝ 20 Σεπ 2023 | 18:33

Θεσσαλονίκη: Ψήστης εμφανιζόταν ως υπάλληλος της ΕΥΠ - Υποσχόταν δουλειά και φθηνά αυτοκίνητα

Σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο δήθεν υπάλληλος της ΕΥΠ.

ΚΑΙΕΙ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ 20 Σεπ 2023 | 14:06

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Στην περιοχή Καλαμωτό Λαγκαδά - Επιτόπου επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς στο Καλαμωτό Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη