X

Με αναμμένες μηχανές στα τρακτέρ λίγο πριν το ραντεβού με Μητσοτάκη: Άνοιξαν τα διόδια στo Ρίο Αντίρριο - Νέα μπλόκα

Αμετακίνητοι στα αιτήματά τους οι αγρότες λίγα 24ωρα πριν την συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Γράφει: TheToc team

Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες ενόψει της συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη. Τα αγροτικά και κτηνοτροφικά συνδικάτα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους προχωρώντας σε αποκλεισμούς οδικών αρτηριών και παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους κατά μήκος των εθνικών οδών της χώρας.

Στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου συγκεντρώθηκαν γύρω στις 14:00 αγρότες από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων όπως είχαν προαναγγείλει. Οι διαμαρτυρόμενοι σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων και η διέλευση των οχημάτων γίνεται ελεύθερα. \

Αγρότες από την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική έκλεισαν εκ νέου στην 1 το μεσημέρι του Σαββάτου το Δερβένι και τα Νέα Μουδανιά. Σύμφωνα με το voria.gr, στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν σήμερα και τα τρακτέρ στον Έβρο, με πρωτοβουλία των αγροτικών συλλόγων του νομού, που αποφάσισαν μέσα από συνελεύσεις που πραγματοποιήσαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Στον βόρειο Έβρο έχει στηθεί μπλόκο στη γέφυρα των Καστανεών από τις 12 το μεσημέρι, ενώ το απόγευμα θα βγουν τα τρακτέρ και στο Τυχερό, στον Πέπλο, στις Φέρες, στα Λουτρά και στην Αλεξανδρούπολη, όπως αποφάσισαν στην συνέλευσή τους οι αγρότες του νοτίου και κεντρικού Έβρου.

Οι προσυγκεντρώσεις των αγροτικών μηχανημάτων δηλώνουν την ετοιμότητα και πρόθεση που υπάρχει, ακόμα και για νέα διαμαρτυρία στο τελωνείο των Κήπων, η οποία ίσως γίνει την Κυριακή, αναλόγως και των αποφάσεων που θα ληφθούν στην πανελλαδική συνάντηση αντιπροσωπειών αγροτών.

Με αποκλεισμούς δρόμων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Θεσσαλίας. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς διανυκτέρευσαν με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Λάρισας και της Καρδίτσας και παρέμειναν στο σημείο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθώντας τις υποδείξεις των αστυνομικών από τον κόμβο Πλατυκάμπου, στάθμευσαν στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας για 2η φορά μέσα σε διάστημα 12 ημερών, υλοποιώντας μία από τις αποφάσεις της πανελλαδικής σύσκεψης στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ για δράσεις εντός των πόλεων.

Την ίδια ώρα, αγρότες από το μπλόκο των Σερρών, απέκλεισαν με τρακτέρ τους την Εθνική Οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Στρυμονικού

Οι αγρότες του Αγρινίου σε συνεργασία με τους αγρότες από την Αχαΐα θα ανοίξουν σήμερα τα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου.

Διαβάστε Επίσης

Προκαταβολή του ΕΦΚ

Η κυβέρνηση έχει "κλειδώσει" από την πλευρά της να δοθεί νωρίτερα στους αγρότες η προκαταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο ο οποίος καταργείται και για το 2024 και αφορά περίπου 300.000 αγρότες.

Παράλληλα, ιδιαίτερη μέριμνα εξετάζει η κυβέρνηση για τους αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν και τα σημαντικότερα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση μελετά μέτρα που αφορούν την ενέργεια και συγκεκριμένα το ηλεκτρικό ρεύμα.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση θεωρεί ότι υπάρχει συναντίληψη σε δύο κομβικά αγροτικά ζητήματα. Το ένα αφορά την κοινή αγροτική πολιτική, την διαπραγμάτευση και τι μπορεί να κερδίσει η χώρα ειδικά στο θέμα της αγρανάπαυσης και το άλλο αφορά το θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων, ειδικά για το γάλα. Πρόκειται για ένα ζήτημα που η κυβέρνηση το βάζει συχνά στο τραπέζι αναφερόμενη συχνά στους ελέγχους που έχουν εντατικοποιηθεί ειδικά από τις αρχές του χρόνου.

Διαβάστε Επίσης