X

Με βροχές και τοπικές καταιγίδες ο καιρός σήμερα: Επέλαση ψυχρού μετώπου - Πότε και πού έρχεται το "κρύο από τη Ρωσία"

Με βροχές και τοπικές καταιγίδες- Σε κλοιό η Δυτική Ελλάδα- Πότε έρχεται το ψυχρό μέτωπο

Γράφει: TheToc team

Ο καιρός σήμερα Τρίτη, θα δώσει τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο, όπου πιθανώς τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.

Προσοχή στα δυτικά τμήματα της χώρας

Χαλάει ο καιρός από σήμερα, Τρίτη σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης ο οποίος προβλέπει τα έντονα φαινόμενα που θα χτυπήσουν την χώρα μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης, "επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις επόμενες ώρες και η αυριανή ημέρα χρειάζεται προσοχή στα δυτικά τμήματα της χώρας μας.Σύμφωνα με τα προγνωστικά μας συστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέσα στην Τρίτη στο Ιόνιο και υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην Κέρκυρα από νωρίς το μεσημέρι οπότε και θα έχουμε ανατροφοδοτούμενες καταιγίδες που είναι πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα.

Από τις βραδινές ώρες της Τρίτης επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Μακεδονία με έμφαση τα κεντρικά τμήματα, την Θεσσαλία με έμφαση τα ανατολικά και νότια τμήματα, τις Σποράδες και μέσα στην Τετάρτη στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Συγκεκριμένα την Τετάρτη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές που βρέχονται από το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο.

Από τη Ρωσία το ψυχρό κύμα

Στη συνέχεια ο μετεωρολόγος σημείωσε ότι "μέσα στην Πέμπτη ο "ΩΜΕΓΑ" εμποδιστής αναμένεται να μετατοπιστεί βορειοανατολικότερα. Αυτό θα ωθήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς τη χώρα μας από τα βορειοανατολικά της Γηραιάς ηπείρου με τον υδράργυρο να κάνει βουτιά αρκετών βαθμών κελσίου. Αυτό θα φέρει χιονοπτώσεις στα ορεινά μας ενώ αρκετές βροχές θα σημειώνονται στα ανατολικά και νότια πεδινά συνοδεία θυελλωδών βοριάδων στο Αιγαίο που θα κάνουν την αίσθηση του κρύου αρκετά έντονη. Πολλές βροχές θα δεχτεί και η Κρήτη.

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη, 17 Νοεμβρίου

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη αίθριος και από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 2 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5, στο Ιόνιο 6 και στα βόρεια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νότια μετά το μεσημέρι. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στα δυτικά τμήματα.
Άνεμοι: Στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.