
Με κακές καιρικές συνθήκες θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, καθώς τοπικές βροχές αναμένονται τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη του Πάσχα. Ειδικότερα, σύμφωνα με το meteo, τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και αργότερα στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, με τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι στα δυτικά και στα βόρεια να είναι τοπικά έντονα. Την Τρίτη του Πάσχα, οι βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τους ανέμους να φτάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ.
Αναλυτική πρόβλεψη για την Τρίτη
Νεφώσεις με βροχές αναμένονται την Τρίτη σε όλη τη χώρα, με τις βροχοπτώσεις να είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ υπάρχει και ισχυρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.
Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 11 έως 17 στη Δυτική, από 11 έως 21 στην Κεντρική και Νότια, από 13 έως 18 στα νησιά του Ιονίου, από 17 έως 21 στα νησιά του Αιγαίου και από 15 έως 24 στην Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν από Νότιες-Νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ και σταδιακά θα στραφούν σε Δυτικούς-Νοτιοδυτικούς έως 6 μποφόρ και προς το βράδυ σε Δυτικούς με μικρή περαιτέρω εξασθένιση.
Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που στην περιοχή των Κυκλάδων θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.
Στην ανατολική Κρήτη, και την θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου και Ρόδου οι θα άνεμοι θα είναι Δυτικής διεύθυνσης 2 έως 3 μποφόρ ασθενέστεροι. Το βράδυ οι άνεμοι στο τρίγωνο Καρπάθου-Ρόδου-Σάμου θα στραφούν σε Νοτίους 5 έως 7 μποφόρ.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Δυτικές και Νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε Βόρειους-Βορειοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Στην Αττική η αρχικά αραιή νέφωση θα πυκνώσει από το μεσημέρι και θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες-Νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση που δεν θα ξεπερνά τα 4 μποφόρ. Προς το βράδυ θα στραφούν σε Βορειοδυτικούς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών αναμένεται να φτάσει τους 19 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι νεφελώδης και θα σημειωθούν βροχές κυρίως τις πρώτες ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ενώ προς το βράδυ θα στραφούν σε Βόρειους-Βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης δεν θα ξεπεράσει τους 19 βαθμούς.
Πηγή: meteo
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr