X

Με ...δρεπάνι στο χέρι λήστεψαν τα διόδια της Αττικής Οδού

Λίγο μετά τις 3:50 τα ξημερώματα της Πέμπτης, οι δράστες έφτασαν στον σταθμό του Ασπροπύργου, με ένα μαύρο AUDI.

Γράφει: TheToc team

«Κατέβηκε από την πίσω δεξιά πόρτα ένας άνδρας, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με ένα δρεπάνι που κρατούσε χτύπησε και έθραυσε το παράθυρο του εισπράκτορα. Κατάφερε και άνοιξε το παράθυρο και εισήλθε στο εποπτείο», ανέφερε στην κατάθεσή της, που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.» στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Απροπύργου, η 41χρονη ταμίας, η οποία την περασμένη εβδομάδα έζησε στιγμές τρόμου από τους αδίστακτους ληστές, που προσπάθησαν να «σηκώσουν» το χρηματοκιβώτιο από τα διόδια της Αττικής οδού.

Λίγο μετά τις 3:50 τα ξημερώματα της Πέμπτης, οι δράστες έφτασαν στον σταθμό του Ασπροπύργου, με ένα μαύρο AUDI. «Φορούσαν κουκούλες», είπε η υπάλληλος των διοδίων στους αστυνομικούς, από την οποία αφαίρεσαν τα κοσμήματά της, την τσάντα της αλλά και 2.100 ευρώ που υπήρχαν σε δύο ταμεία.

Όπως περιέγραψε στην κατάθεσή της, είχαν οργανωμένο σχέδιο να πάρουν το χρηματοκιβώτιο. «Από το ίδιο αυτοκίνητο κατέβηκε άλλος ένας άνδρας επίσης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά και μπήκε κι αυτός στο εποπτείο. Άμεσα πήγαν στην πίσω πόρτα, την άνοιξαν και εισήλθαν σε αυτό άλλοι δύο συνεργοί, οι οποίοι είχαν κατέβει από το ίδιο όχημα. Και οι τέσσερις φορούσαν κουκούλες και γάντια, ενώ το όχημά τους το είχαν αφήσει έξω από το εποπτείο», πρόσθεσε στην ανατριχιαστική της κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, η νεαρή ταμίας.

«Που είναι τα κλειδιά για το χρηματοκιβώτιο;»

Οι δράστες ήταν ιδιαζόντως «ψύχραιμοι» και είχαν σχέδιο το οποίο τηρούσαν κατά γράμμα. «Ρωτούσαν συνεχώς αν έχω κλειδιά για τα χρηματοκιβώτια και σε ποια σημεία βρίσκονται τα χρήματα. Επίσης ρωτούσαν αν ενεργοποίησαν τον συναγερμό. Άμεσα αφαίρεσαν τα χρήματα που είχα μπροστά μου για εξυπηρέτηση του κοινού, καθώς και τα χρήματα από το ταμείο του σταθμού τα οποία βρίσκονται σε ένα μικρό χρηματοκιβώτιο το οποίο όμως ήταν ανασφάλιστο.

Επίσης αφαίρεσαν τη χρυσή μου βέρα, ένα χρυσό δαχτυλίδι που φορούσα και μία λευκόχρυση καρδιά με την αλυσίδας της από τον λαιμό μου.», πρόσθεσε στους αστυνομικούς τονίζοντας πως της άρπαξαν και την τσάντα η οποία περιείχε το κινητό της τηλέφωνο, ένα μικρό χρηματικό ποσό, ορισμένα προσωπικά της αντικείμενα και έγγραφα, μεταξύ των οποίων και μία πιστωτικής της κάρτα.

«Πάμε να φύγουμε....»

Όταν η νεαρή ταμίας τους απάντησε πως δεν έχει τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου, εκείνοι το έριξαν κάτω και προσπάθησαν να το βγάλουν από τον σταθμό των διοδίων. «Ωστόσο λόγω του βάρους εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και το άφησαν πεσμένο στο έδαφος. Ένας εξ αυτών φώναζε συνεχώς στους συνεργούς του ‘’πάμε να φύγουμε’’. Μετά από αυτό μπήκαν ξανά στο αυτοκίνητο και αποχώρησαν. Δεν με χτύπησαν», πρόσθεσε χαρακτηριστικά η ταμίας στους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου.

Επιπροσθέτως, κατέθεσε πως έβλεπε μόνο τα μάτια τους, πως επρόκειτο για άτομα Ρομά και πως δεν θα μπορούσε να τους αναγνωρίσει καθώς φορούσαν όλοι κουκούλες. «Ενεργοποίησα και τους δύο κρυφούς συναγερμούς που είχα στη διάθεσή μου, ενώ οι δράστες βρίσκονταν στο σημείο. Μετά την αποχώρησή τους έξω από τον σταθμό διοδίων, βρέθηκε ένας κόκκινος φακός, τον οποίο σας παραδίδω αλλά δεν γνωρίζω αν είναι δικός τους», πρόσθεσε η ταμίας.

Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» ανέφεραν πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και το σενάριο που λέει πως «είναι παρακλάδι της παλιάς συμμορίας των ληστών των χρηματοκιβωτίων που είχε ρημάξει δεκάδες εταιρείες στα Δυτικά και στα Βόρεια Προάστια». Την ίδια ώρα εξετάζουν το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της Αττικής οδούς αλλά και από τους γύρω δρόμους, ούτως ώστε να διαπιστώσουν την πορεία που ακολούθησαν οι δράστες, που κινήθηκαν μέσα στο μαύρο AUDI. «Είχαν σχέδιο και οργάνωση, αφού είχαν κρύψει τα χαρακτηριστικά τους. Το αυτοκίνητο ενδεχομένως να είναι κλεμμένο», μας είπαν χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Φωτό: αρχείου EUROKINISSI