Με συλλήψεις άρχισε ο «πόλεμος» των βεγγαλικών

Τρεις άντρες και μια γυναίκα συνελήφθησαν - Χιλιάδες κροτίδες εντοπίστηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους - Οι οδηγίες της αστυνομίας για τη χρήση βεγγαλικών ενόψει του Πάσχα - Προσοχή στα παιδιά!

me-sullipseis-arxise-o-polemos-twn-beggalikwn
SHARE THIS
0
SHARES

Μια «αποθήκη πασχαλινών πυρομαχικών» εντόπισε η αστυνομία στην Καβάλα: Σχεδόν 4500 κροτίδες, πυροτεχνήματα και παιδικά αθύρματα, τα οποία επρόκειτο να διαθέσουν στην αγορά ενόψει Πάσχα.

Εντόπισαν σχεδόν 4500 κροτίδες, πυροτεχνήματα και παιδικά αθύρματα, τα οποία επρόκειτο να διαθέσουν στην αγορά ενόψει Πάσχα.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, δύο άντρες ηλικίας 25 και 42 ετώνσυνελήφθηκσαν στον Ακροπόταμο Καβάλας, ενώ μια γυναίκα ηλικίας 60 ετών, συνελήφθη στις Σέρρες για την παράνομη κατοχή περισσότερων από 1.100 παιδικών αθυρμάτων (σ.σ. παιδικά "πυροτεχνήματα").

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα, ιδιοκτησίας του 42χρονου, με προσωρινά υπεύθυνο τον 25χρονο, όπου εντόπισαν κρυμμένα σε αποθηκευτικό χώρο και κατάσχεσαν:

  • 3.144 παιδικά αθύρματα διαφόρων τύπων
  • 1.286 κροτίδες
  • 12 πυροτεχνήματα

Οι δράστες, είχαν τα πυροτεχνήματα, με σκοπό να τα πουλήσουν, χωρίς όμως να έχουν εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια.

Στις Σέρρες, η 60χρονη πουλούσε χωρίς άδεια τα πυροτεχνήματα στο ψιλικατζίδικό της.

Οι οδηγίες της αστυνομίας ενόψει Πάσχα

 Με αφορμή τις συλλήψεις, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση επισημαίνει ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, «γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών».

Τα παιδιά πρέπει να αποτρέπονται από τη χρήση ή την κατασκευή τους

Προκειμένου να προληφθούν τα ατυχήματα αυτά,γονείς και κηδεμόνες πρέπει να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τα εξής:

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται
  • Τα παιδιά πρέπει να αποτρέπονται από τη χρήση ή την κατασκευή τους
  •  Οι γονείς συνιστάται να ενημερώνουν τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού, ακόμη και θανάτου
  • Δεν πρέπει να επιτρέπεται σε παιδιά να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα
  • Οι ενήλικοι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά
  • Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook