Με τα αθλητικά τους Κεραμέως - Αυγενάκης στον υπ. Παιδείας τίμησαν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού [Εικόνες]

Με αθλητική περιβολή, πολιτική ηγεσία και εργαζόμενοι στο Υπουργείο Παιδείας και στη ΓΓΑ, τίμησαν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Φορώντας αθλητική περιβολή, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, εμφανίστηκαν σήμερα στο υπουργείο Παιδείας για να τιμήσουν μαζί με τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της ΓΓΑ, την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού.

Με τα αθλητικά τους Κεραμέως - Αυγενάκης στον υπ. Παιδείας τίμησαν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού [Εικόνες]

Η ΓΓΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, διοργάνωσαν τη "Sport Uniform Day", στο πλαίσιο του #BeActive2020, για την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.

Η προτροπή για ένταξη της άσκησης στην καθημερινότητά μας ήταν το μήνυμα που έστειλαν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, δια της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, των υφυπουργών Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, Βασίλη Διγαλάκη, του γ.γ.Α., Γιώργου Μαυρωτά, και της γενικής γραμματέως ΠΕ, ΔΕ και Ειδικής Αγωγής, Αναστασίας Γκίκα, στη σημερινή εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στους εργαζομένους, με αφορμή την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (23-30/9/20).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με γνώμονα την τήρηση των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ως επίσημος φορέας εκπόνησης του ευρωπαϊκού προγράμματος #BeActive2020, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διοργάνωσαν μία συμβολική δράση για τους υπαλλήλους των δύο Υπουργείων, τη "Sport Uniform Day", στην ημέρα έναρξης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.

Οι υπάλληλοι των δύο υπουργείων φόρεσαν τις φόρμες και τα αθλητικά τους παπούτσια, με τις πρέσβειρες του #BeActive Hellas, Κέλλυ Λουφάκη, Εύη Μωραϊτίδου, Βούλα Ζυγούρη, Μαρία Καρπαθάκη και Βιργινία Κραβαριώτη να τους δείχνουν ασκήσεις. Επίσης το δικό τους μήνυμα για τη σημασία της άθλησης έστειλαν, μεταξύ άλλων, οι Ολυμπιονίκες Σπύρος Γιαννιώτης, Δημοσθένης Ταμπάκος και ο πρόεδρος του "Ζήσε Αθλητικά" και πρωταθλητής Ευρώπης, Ανδρέας Γλυνιαδάκης.

Υπουργείο Παιδείας Φόρμες

Κεραμέως: Αθλούμαστε ασφαλείς

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, υπογράμμισε: "Ξεκινάει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού και σε εξαιρετική συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η φετινή εβδομάδα αφιερώνεται στη σωματική υγεία των εργαζομένων. Παρακινούμε λοιπόν τους εργαζομένους να ανεβαίνουν με τις σκάλες, να προσέχουν τη στάση του σώματός τους, τη διατροφή τους και γενικότερα τη σωματική τους υγεία.

Με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνω ότι, σε συνεργασία με την ΑΣΠAIΤΕ, θα ανακαινιστεί το γυμναστήριό της, προκειμένου να χρησιμοποιείται από τους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και βεβαίως της ΑΣΠAIΤΕ. Επενδύουμε στη σωματική υγεία των εργαζομένων, θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντική για τη συνολική ευεξία τους. Αθλούμαστε ασφαλείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπάρχουν ειδικά μέτρα προστασίας και πρόληψης και στο κομμάτι του αθλητισμού, για αυτά έχει εργαστεί πολύ σκληρά και το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Υπάρχει πάντα τρόπος να αθλείσαι και να εντάσσεις τη σωματική άσκηση στην καθημερινότητά σου, ακόμη και στο χώρο εργασίας, τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης. Είναι λοιπόν πολύ μεγάλη χαρά που από κοινού με τον υφυπουργό Αθλητισμού, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, λαμβάνουμε αυτή την πρωτοβουλία, να περάσουμε και ένα ηχηρό μήνυμα για τη σημασία της σωματικής υγείας, για τη συνολική ευεξία του ατόμου".

Υπουργείο Παιδείας Φόρμες

Αυγενάκης: Ο αθλητισμός σημαίνει ποιότητα ζωής

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε: "Θέλουμε πάρα πολλές εβδομάδες στη ζωή μας με άθληση και αυτές τις μέρες απλώς το υπενθυμίζουμε. Υπενθυμίζουμε προς κάθε πολίτη, προς κάθε ενεργό συμπολίτη μας, να βάλει την άθληση στη ζωή του, να βάλει στην καθημερινότητά του τον αθλητισμό, διότι αυτό σημαίνει ποιότητα ζωής, σημαίνει καλύτερη διαχείριση των δυσκολιών.

Για αυτό το λόγο και θεωρούμε ότι η άθληση δεν είναι μονάχα για τους αθλητές, αλλά είναι για όλο τον κόσμο, που μια μικρή γεύση πήρε την περίοδο της καραντίνας. Είδαμε πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους, να εγκαινιάζουν ή να θυμούνται ξανά τα αθλητικά τους παπούτσια, τις φόρμες τους και να βάζουν περισσότερο πρόγραμμα αθλητισμού στην καθημερινότητα τους και αυτό να τους κάνει περισσότερο χαρούμενους. Αυτό πρέπει να το διατηρήσουμε και να το αυξήσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμείς, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία και με τους αθλητές μας, τους Ολυμπιονίκες μας τους κορυφαίους πρωταγωνιστές την αθλητικής μας οικογένειας, έχοντας συστήσει το "Ζήσε Αθλητικά" και προχωρούμε σε μια διαρκή υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών, σεβόμενοι πάντα τα πρωτόκολλα γιατί ζούμε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Δράσεις ώστε να παρακινήσουμε τα νέα παιδιά αφενός, αφετέρου όμως και τους μεγαλύτερους, στο να αγαπήσουν να συνδεθούν με τον αθλητισμό, διότι είναι βέβαιο ότι θα απολαύσουν πολύ περισσότερο τη ζωή τους, την καθημερινότητά τους, την οικογένειά τους.

Εμείς το έχουμε κάνει πράξη, το Υπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία και με το Υπουργείο Παιδείας, με όλους τους εργαζόμενους, με όλα τα στελέχη, δουλεύουμε συστηματικά και βεβαίως αξιοποιούμε το χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας για να αθληθούμε και να βάλουμε ποιότητα και χρώμα στη ζωή μας. Το προτείνω και σε σας".

"Σπουδαία ευκαιρία να προσθέσουμε τη φυσική άσκηση στη ζωή μας"

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και συντονιστής του #BeActive Hellas, Γιώργος Μαυρωτάς, επισήμανε: "Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού είναι μια σπουδαία ευκαιρία να προσθέσουμε τη φυσική άσκηση στη ζωή μας. Όχι μόνο για μία εβδομάδα, αλλά κάθε εβδομάδα. Να είμαστε σε δράση κάθε στιγμή, οπουδήποτε. Είναι πολύ σημαντικό για την κοινωνία μας να αυξήσει την άσκηση σε σχέση με τον χρόνο που καταναλώνει μπροστά σε μία οθόνη. Ιδιαίτερα σήμερα, εν μέσω Covid-19, η φυσική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει τη φυσική και σωματική μας υγεία".

Υπουργείο Παιδείας Φόρμες

Ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, αναφέρθηκε στη σημασία της άθλησης, αλλά και στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης: "Είναι πολύ σημαντικό αυτό το πρόγραμμα, όπως και το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης στα σχολεία. Όλοι πρέπει να μάθουμε κολύμπι. Όχι για να κάνουμε πρωταθλητισμό, αλλά για να αθληθούμε. Περιτριγυριζόμαστε από θάλασσα, έχουμε και την επικινδυνότητα, αλλά πάνω απ’ όλα είναι η άθληση η οποία πρέπει να είναι δια βίου. Και το κολύμπι είναι ένα άθλημα που μπορούμε να κάνουμε από πολύ μικροί μέχρι πολύ μεγάλη ηλικία. Το πιο σημαντικό είναι να αθλείσαι, ανεξάρτητα αν θέλεις να κάνεις κάτι παραπάνω, όπως είναι ο πρωταθλητισμός, και στα παιδιά αυτό λέω πάντα. Αθλητισμός, αθλητισμός, αθλητισμός".

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ, πρόεδρος του ΠΣΑΚ και του "Ζήσε Αθλητικά", Ανδρέας Γλυνιαδάκης, από την πλευρά του πρόσθεσε: "Εμείς προσπαθούμε με το "Ζήσε Αθλητικά" να προωθήσουμε την άθληση για όλους, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά μέσα από δράσεις στα σχολεία, που θα αναρτήσουμε και στο site μας. Θέλουμε να αθλείται όλος ο κόσμος σε ό,τι επιλέγει εκείνος να κάνει. Ο αθλητισμός είναι για κάθε ηλικία, τα οφέλη είναι για όλους και καλούμε τον κόσμο να το ακολουθήσει και να ζει αθλητικά".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 21 Οκτ 2020 | 13:47

Μετεγγραφές 2020: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις, τα κριτήρια και η διαδικασία - Δείτε την απόφαση

Δείτε το νέο πλαίσιο της διαδικασίας των μετεγγραφών που θα ισχύσει φέτος για πρώτη φορά.

ΑΝΤΙ ΚΑΛΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 20 Οκτ 2020 | 13:54

Μικροπολιτική: Γιατί ΟΛΜΕ και ΔΟΕ σαμποτάρουν την ηλεκτρονική ψηφοφορια για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ σαμποτάρουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20 Οκτ 2020 | 11:04

Εντολή Μητσοτάκη: Ανακαλείται η απόφαση για φιλάθλους στα γήπεδα

Την ανάκληση της απόφασης για παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στα γήπεδα ανακοίνωσε η κυβέρνηση με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

18 Οκτ 2020 | 12:03

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο υπουργείο Παιδείας - Συνθήματα αλληλεγγύης στις μαθητικές καταλήψεις

Δύο άτομα που φορούσαν κράνη έγραψαν με μαύρο σπρέι συνθήματα όπως "αλληλεγγύη στις μαθητικές καταλήψεις" και "κάτω τα ξερά σας από τους μαθητές".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ 17 Οκτ 2020 | 08:39

Συνέντευξη: Η Νίκη Κεραμέως στο TheTOC: Για τον κορονοϊό, τα σχολεία, τις καταλήψεις και τον ΣΥΡΙΖΑ

Η συνέντευξη της Νίκης Κεραμέως στο TheToc και τον Μανόλη Καψή για τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία και τις καταλήψεις

49.214 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 16 Οκτ 2020 | 11:04

Κορονοϊός: 2.380 προσλήψεις εκπαιδευτικών - Όλοι οι πίνακες με τα ονόματα

Προσλήψεις για να καλυφθούν νέες προσωρινές ανάγκες σε σχέση με την πρόληψη από τον κορονοϊό.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 14 Οκτ 2020 | 19:51

Super League: Σύσκεψη Χαρδαλιά με Αυγενάκη και Λίγκα - Πρόταση για επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα

Στη σύσκεψη των δύο υφυπουργών με τη Super League συζητήθηκε το ενδεχόμενο της σταδιακής επιστροφής των φιλάθλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ 14 Οκτ 2020 | 16:10

Πρώτη φορά: Οι εκπαιδευτικοί θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά για τους συνδικαλιστές εκπροσώπους τους και εκτός μαθήματος

Παρά τις αντιδράσεις της ΟΛΜΕ, οι εκπαιδευτικοί θα ψηφίσουν για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ηλεκτρονικά

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΑΚΗ 09 Οκτ 2020 | 18:54

Επεισόδια και συμπλοκές έξω από το Υπ.Προστασίας του Πολίτη [Εικόνες - Βίντεο]

Επεισόδια και μικροσυμπλοκές σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΣΤΟ FACEBOOK 09 Οκτ 2020 | 17:37

Κεραμέως για τα επεισόδια στο Υπ. Παιδείας: Δεν θα αφήσουμε κανέναν κουκουλοφόρο να κρατήσει την Ελλάδα πίσω

Το σχόλιο της Νίκης Κεραμέως για τα επεισόδια έξω από το Υπουργείο Παιδείας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 09 Οκτ 2020 | 12:36

Επεισόδια έξω από το υπουργείο Παιδείας- Σε πορεία μαθητών- εκπαιδευτικών [βίντεο]

Επεισόδια ξέσπασαν έξω από το υπουργείο Παιδείας με τις δυνάμεις της αστυνομίας να κάνουν χρήση χημικών.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 07 Οκτ 2020 | 12:43

Κορονοϊός - Υπ. Παιδείας: Τα μέτρα στα σχολεία τηρούνται με υποδειγματικό τρόπο

"Τα δεδομένα δείχνουν ότι τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία αντικατοπτρίζουν τη διασπορά στην κοινότητα", τονίζει το υπουργείο Παιδείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021 06 Οκτ 2020 | 14:10

Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν οι 6.465 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσλήφθηκαν.