Follow us

Mega deal: Συμφωνία του Sani/Ikos με επενδυτικό fund από τη Σιγκαπούρη - Στα 2,3 δισεκ. ευρώ η αξία του Ομίλου

Η νέα στρατηγική συμμαχία με την GIC θα ενισχύσει περαιτέρω τους απαιτούμενους πόρους για την υλοποίηση του φιλόδοξου 5ετούς επενδυτικού πλάνου του Ομίλου Sani/Ikos, ύψους άνω των 900 εκατ. ευρώ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Sani Ikos

Ο Όμιλος Sani/Ikos, κορυφαίος ξενοδοχειακός όμιλος στη Μεσόγειο, και η GIC, διεθνής θεσμικός επενδυτής από τη Σιγκαπούρη, προχωρούν σε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, στο πλαίσιο της οποίας η GIC γίνεται βασικός μέτοχος του Ομίλου μαζί με τη διοικητική του ομάδα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του capital.gr, για τη συναλλαγή αυτή, η αξία του Ομίλου Sani/Ikos αποτιμάται στα 2,3 δισ ευρώ. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Δ’ τριμήνου 2022 και υπόκειται σε συνήθεις κανονιστικές εγκρίσεις.

Υπό τη διοίκηση των ιδρυτών του, Σταύρου Ανδρεάδη, Ανδρέα Ανδρεάδη και Mathieu Guillemin, οι οποίοι παραμένουν βασικοί μέτοχοι, ο Όμιλος Sani/Ikos έχει εξελιχθεί από το εμβληματικό Sani Resort στη Χαλκιδική, που ιδρύθηκε από την οικογένεια Ανδρεάδη, στον ταχύτερα αναπτυσσόμενο και πιο επιτυχημένο ξενοδοχειακό όμιλο, που λειτουργεί ιδιόκτητα θέρετρα πολυτελείας σε όλη την Μεσόγειο.

Από την ίδρυσή του το 2015, ο Όμιλος κατάφερε να τετραπλασιάσει το μέγεθος και τα περιουσιακά του στοιχεία, έχοντας την υποστήριξη επενδυτικών σχημάτων, στα οποία περιλαμβάνονται η Oaktree Capital Management L.P. καθώς και οι Goldman Sachs Asset Management, Moonstone, Florac και Hermes GPE, που μεταβιβάζουν το μερίδιό τους στην GIC, στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας.

Τη διοίκηση του Ομίλου Sani/Ikos συνεχίζουν να ασκούν, ως Διευθύνοντες Σύμβουλοι και Co-Managing Partners, ο Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Mathieu Guillemin, ενώ ο Σταύρος Ανδρεάδης γίνεται Επίτιμος Πρόεδρος του Ομίλου.

Η νέα στρατηγική συμμαχία με την GIC θα ενισχύσει περαιτέρω τους απαιτούμενους πόρους για την υλοποίηση του φιλόδοξου 5ετούς επενδυτικού πλάνου του Ομίλου Sani/Ikos, ύψους άνω των 900 εκατ. ευρώ, που θα συμβάλει στη στήριξη των τοπικών οικονομιών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη Μεσόγειο.

Τόσο το Sani Resort όσο και το πρωτοποριακό μοντέλο των Ikos Resorts σε μοναδικές παραθαλάσσιες τοποθεσίες, καταγράφουν εξαιρετικές επιδόσεις στην ικανοποίηση των επισκεπτών, ενώ έχουν λάβει διεθνή αναγνώριση για τις πρακτικές τους σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και την προώθηση του αειφόρου τουρισμού. Το πρόγραμμα Sani Green, που παρουσιάστηκε το 2008, και το πρόγραμμα Ikos Green που ξεκίνησε με το λανσάρισμα του εμπορικού σήματος Ikos, έχουν εξελιχθεί σε ολοκληρωμένα, πολυβραβευμένα προγράμματα αειφορίας (ESG), που έχουν ως στόχο να ενισχύσουν τη θετική συνεισφορά του Ομίλου Sani/Ikos στο περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία.

Mega deal: Συμφωνία του Sani/Ikos με επενδυτικό fund από τη Σιγκαπούρη - Στα 2,3 δισεκ. ευρώ η αξία του Ομίλου

"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την GIC στον Όμιλό μας και ανυπομονούμε να φέρουμε τη μαγεία του Ομίλου Sani/Ikos σε ακόμη περισσότερους επισκέπτες στη Μεσόγειο, αλλά και ακόμη πιο πέρα", δήλωσαν ο Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Mathieu Guillemin, CEOs του Ομίλου Sani/Ikos. "Τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος Sani/Ikos έχει καταγράψει μία εντυπωσιακή πορεία, με σημαντικές επενδύσεις, διεθνή ανάπτυξη και ισχυρές οικονομικές επιδόσεις. Και το κατάφερε παρά την πανδημική κρίση, χάρη στην υποστήριξη των μετόχων του, που ήταν εξαιρετικοί συνεργάτες, με τη δύναμη της διοικητικής ομάδας και των εργαζομένων του, των οποίων η αφοσίωση και το ταλέντο είναι απαράμιλλα. Κοιτώντας μπροστά, είμαστε σε θέση να εδραιώσουμε ακόμη περισσότερο την ηγετική μας θέση στη Μεσόγειο, προς όφελος των μετόχων, των ανθρώπων μας και των κοινοτήτων όπου δραστηριοποιούμαστε".

Ο Lee Kok Sun, Chief Investment Officer, Real Estate, της GIC, είπε: "Χαιρόμαστε για τη συνεργασία μας με τον Όμιλο Sani/Ikos, που εντείνει τις προσπάθειές του για ενίσχυση των εμπορικών σημάτων του και επέκταση της παρουσίας του στην Ευρώπη. Τα θέρετρα του Ομίλου βρίσκονται σε πολύ καλές τοποθεσίες και οι ομάδες του φημίζονται για τις εξαιρετικές εμπειρίες φιλοξενίας που προσφέρουν στους επισκέπτες. Είμαστε βέβαιοι ότι η επένδυση αυτή θα φέρει σημαντικές αποδόσεις και θα επιβεβαιώσει την πίστη μας στον τουρισμό της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα".

Η Tracy Stroh, Region Head of Europe, Real Estate, της GIC, ανέφερε, "Λόγω των ισχυρών εμπορικών σημάτων του, πιστεύουμε ότι ο Όμιλος Sani/Ikos είναι σε θέση να επωφεληθεί από την ανάπτυξη του τουρισμού πολυτελείας στην περιοχή της Μεσογείου στην Ευρώπη. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί με τη διοικητική ομάδα του Ομίλου, ώστε να φέρουμε προστιθέμενη αξία μέσα από την ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών και την παροχή φιλοξενίας υψηλής ποιότητας στην περιοχή".

Στις 22 Ιουλίου 2021, η Sani/Ikos Financial Holdings 1 S.à r.l. προχώρησε σε έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους issued €300,000,000 5.625% με περίοδο αποπληρωμής έως το 2026. Το ομόλογο περιλαμβάνει δυνατότητα παράτασης, και αναμένεται να παραμείνει σε ισχύ μετά το κλείσιμο της συγκεκριμένης συναλλαγής.

Η Morgan Stanley ενήργησε ως οικονομικός σύμβουλος και η Kirkland & Ellis LLP ως νομικός σύμβουλος του Ομίλου Sani/Ikos για τη συναλλαγή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ 13 Σεπ 2022 | 10:29

Χαλκιδική: Φώκια βγήκε στη στεριά - Τουρίστες τη βοήθησαν να μπει μέσα στη θάλασσα [εικόνες]

Τη μικρή φώκια εντόπισαν δύο Σέρβοι τουρίστες και τη βοήθησαν να μπει ξανά μέσα στη θάλασσα.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΤΡΕΧΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ 05 Σεπ 2022 | 09:37

Τρόμος σε πανηγύρι στη Χαλκιδική: 37χρονος έβγαλε όπλο - Τον αφόπλισε αστυνομικός εκτός υπηρεσίας

Ο 37χρονος Ρομά τράβηξε πιστόλι στο πανηγύρι του Αγίου Μάμα κι άρχισε να απειλεί δυο ζευγάρια - Καίρια η επέμβαση αστυνομικού εκτός υπηρεσίας.

ΘΡΗΝΟΣ 29 Αυγ 2022 | 20:10

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 15χρονου Τάσου στη Σκύδρα - Η σπαρακτική πομπή των συμμαθητών του [Εικόνες - Βίντεο]

Τραγικές φιγούρες ήταν οι γονείς του 15χρονου που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι έχασαν τον μονάκριβο γιο τους

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 29 Αυγ 2022 | 18:49

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Θρήνος και οδύνη στο τελευταίο αντίο στον 15χρονο Τάσο - Συντετριμμένοι οι γονείς του [Βίντεο]

Ο θάνατος του 15χρονου Τάσου έχει βυθίσει ένα ολόκληρο χωριό, το Λιποχώρι Σκύδρας, στο πένθος - "Δεν ήξερε να κολυμπάει" λέει φίλος του

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΝΕΚΡΟΨΙΑ 29 Αυγ 2022 | 11:05

Πνιγμός 15χρονου στη Χαλκιδική: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Θλίψη και πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει ο θάνατος του 15χρονου αγοριού, που έχασε τη ζωή του ενώ έκανε μπάνιο σε παραλία, στη Χαλκιδική.

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ 29 Αυγ 2022 | 08:25

Χαλκιδική: Σοκ με τον 15χρονο που πνίγηκε και νόμιζαν ότι κάνει πλάκα - Σήμερα η νεκροψία

Σήμερα θα γίνει η νεκροψία – νεκροτομή από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του έφηβου αγοριού.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ 28 Αυγ 2022 | 21:52

Νεκρός 15χρονος στη Χαλκιδική: Η μοιραία εκδρομή που κατέληξε σε τραγωδία - Νόμιζαν ότι κάνει πλάκα, αλλά πνιγόταν

Ο 15χρονος έχασε τις αισθήσεις του ενώ κολυμπούσε στη θάλασσα μαζί με την παρέα του στη Χαλκιδική - Τιτάνιες προσπάθειες για να κρατηθεί στη ζωή - Λιποθύμησε ο πατέρας του όταν το έμαθε

ΕΒΓΑΖΕ ΑΦΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ 28 Αυγ 2022 | 17:53

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός 15χρονος που είχε πάει μονοήμερη - ''Μάλλον ήπιε νερό και πνίγηκε'' [εικόνες, βίντεο]

Αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως τα αίτια θανάτου του 15χρονου παιδιού - Κατέρρευσε ο πατέρας του μόλις το έμαθε

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 28 Αυγ 2022 | 13:54
ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2022 | 23:08

Λάρισα: "Θα σε σκοτώσω τώρα, δεν θα προλάβεις να πας στον Εισαγγελέα" - Εκτός φυλακής 63χρονος

Όπως κατέθεσε η σύζυγος του κατηγορούμενου, την κακοποιούσε από το 2018 - "Δεν θα σταματήσει - Θα προλάβω να ξανακάνω καταγγελία;" φώναζε στο δικαστήριο

ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ 26 Σεπ 2022 | 22:48

Θρίλερ στην Ευρυτανία: Η στιγμή που η 48χρονη οδηγεί προς τη λίμνη - Έρευνες με ειδικό υποβρύχιο drone

Το υλικό είναι από την ημέρα κατά την οποία χάθηκαν τα ίχνη της 48χρονης στην Ευρυτανία

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 26 Σεπ 2022 | 22:42

Πάτρα: Συγκλονίζει θύμα revenge porn - "Όταν του είπα να χωρίσουμε, μετά από έναν μήνα δημοσιεύτηκαν τα βίντεο"

"Είναι μικρή η πόλη, είναι ντροπιαστικό όχι μόνο για μένα, αλλά και τους γονείς μου", δήλωσε μία από τις 141 γυναίκες από την Πάτρα, των οποίων προσωπικές στιγμές διακινούνται από κινητό σε κινητό