Εικόνες που θυμίζουν την πρόσφατη, πρωτοφανή καταστροφή στη Γλυφάδα, καταγράφονται στη Νέα Μάκρη, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας "Erminio" που άφησε πίσω της έναν νεκρό.
Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο η οδός Ρούμελη στη Νέα Μάκρη έχει "πλημμυρίσει" από τόνους πέτρας και φερτά υλικά.
Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία του Δήμου απομακρύνοντας τα υλικά, ένα οχήματα της Πυροσβεστικής πραγματοποιούν διαρκώς αντλήσεις από σπίτια που έχουν πλημμυρίσει.
![Μεγάλες καταστροφές στη Νέα Μάκρη: Κατέβασε τόνους πέτρας το νερό - Άνοιξε τρύπα στον δρόμο [εικόνες - βίντεο]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/ed/edbbcbd67bfb420fafcf850de5fa3810.jpg?v=1&maxwidth=650&originalwidth=2048&)



Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Δήμος Μαραθώνος στα social media, η κακοκαιρία Erminio προκάλεσε μεγάλες ζημιές και στον Μαραθώνα. Τμήμα του οδοστρώματος έχει υποχωρήσει, αποκαλύπτοντας το έδαφος από κάτω, ενώ τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει χώματα, πέτρες και υλικά, δημιουργώντας ένα βαθύ ρήγμα δίπλα στον δρόμο.


Στο σημείο έχουν φτάσει συνεργεία για την εκτίμηση και αποκατάσταση των ζημιών.
Η ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνα
"Ο Δήμος Μαραθώνος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την τραγική απώλεια του συμπολίτη μας, που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στη Νέα Μάκρη και έχασε τη ζωή του λόγω εγκλωβισμού κάτω από αυτοκίνητο. Απευθύνουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Η σφοδρότητα της βροχόπτωσης από τις βραδινές ώρες και μετά υπήρξε έως και πρωτοφανής και έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι εθελοντικές μας ομάδες έχουν ήδη αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά και συνεχίζουν να προσφέρουν τη βοήθειά τους όπου απαιτείται.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δυστυχώς, το φαινόμενο δεν έχει ακόμη τελειώσει και γι’ αυτό, μέχρι η κακοκαιρία Erminio απομακρυνθεί από την Αττική, απευθύνουμε για μια ακόμη φορά έκκληση για αποφυγή κάθε μη αναγκαίας μετακίνησης και κάθε άλλης ενέργειας που εγκυμονεί κινδύνους.
Υπενθυμίζουμε ότι και σήμερα, σχολικές μονάδες, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ και αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας δε λειτουργούν, για λόγους ασφαλείας μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και αθλούμενων. Πρώτη μας προτεραιότητα πρέπει να είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.
Οι ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι που εκδηλώθηκαν και εντάθηκαν στο λεκανοπέδιο της Αττικής χθες (01/04) μετά τις 23:00 προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα και πλημμυρικά φαινόμενα, ειδικά στην Ανατολική Αττική και σε περιοχές όπως η Νέα Μάκρη, η Σταμάτα, ο Διόνυσος, η Ραφήνα και το Πικέρμι, καθώς και στον Πόρο, τη Ρόδο και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Πού καταγράφηκαν τα πιο σοβαρά προβλήματα
Στην Ανατολική Αττική καταγράφονται τα πιο σοβαρά προβλήματα κυρίως σε περιοχές γύρω από την Πεντέλη. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική τα φαινόμενα εντάθηκαν χθες μετά τις 23:00 το βράδυ, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι εκείνη την ώρα να συνδράμουν περισσότερο σε κοπές δέντρων, λόγω πτώσεων που είχαν σημειωθεί, σε περιοχές των νοτίων προαστίων της Αττικής.
Ωστόσο μετά τα μεσάνυχτα οι κλήσεις προς το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος αυξήθηκαν κατά πολύ, φτάνοντας σήμερα (02/04) έως τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Περιφέρεια Αττικής τις 483, εκ των οποίων 191 αφορούν κοπές δέντρων, 168 αντλήσεις υδάτων, 91 αφαιρέσεις αντικειμένων και 33 απεγκλωβισμούς ατόμων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, συνολικά από χθες έως σήμερα το πρωί, το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ, έχει δεχθεί για τις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης 674 κλήσεις για παροχές βοηθείας.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, μετά τις 23:00 της Τετάρτης (01/04) το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, είχε δεχθεί κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε δρόμους της Ραφήνας, της Αρτέμιδας, του Πικερμίου, του Διονύσου και του Αγίου Στεφάνου.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Παράλληλα, σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την Αττική προχώρησε η Αστυνομία. Συγκεκριμένα διενεργούνται οι παρακάτω εκτροπές κυκλοφορίας: Στην οδό Ήμερου Πεύκου, στη θέση Βάρδας, από το ύψος της οδού Φιλίας έως την οδό Μαραθώνος στην περιοχή των Σπάτων, στην οδό Ακοκωρωνίου από το ύψος της οδού Ήμερου Πεύκου στα Σπάτα, στην οδό Αριώνος από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος στο ρεύμα προς Ραφήνα, στην οδό Αγ. Χριστοφόρου στο ύψος του ρέματος Πετρεζά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην περιοχή των Σπάτων.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
![Μεγάλες καταστροφές στη Νέα Μάκρη: Κατέβασε τόνους πέτρας το νερό - Άνοιξε τρύπα στον δρόμο [εικόνες - βίντεο] - εικόνα 7](/Content/ImagesDatabase/p/300x200/crop/both/8a/8a24d29ad8c44239b8ea2ce4cc2192fd.jpg?anchor=topcenter)
![Μεγάλες καταστροφές στη Νέα Μάκρη: Κατέβασε τόνους πέτρας το νερό - Άνοιξε τρύπα στον δρόμο [εικόνες - βίντεο] - εικόνα 8](/Content/ImagesDatabase/p/300x200/crop/both/a1/a17cd6e058ad40f090478b837226438e.jpg?anchor=topcenter)
![Μεγάλες καταστροφές στη Νέα Μάκρη: Κατέβασε τόνους πέτρας το νερό - Άνοιξε τρύπα στον δρόμο [εικόνες - βίντεο] - εικόνα 9](/Content/ImagesDatabase/p/300x200/crop/both/40/401d6c85deb54c9d89e6fd235db1c192.jpg?anchor=topcenter)