Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για κύκλωμα ελληνοποιήσεων με λευκούς γάμους

Κύκλωμα ελληνοποιήσεων με εικονικούς γάμους εξαρθρώνει η ΕΛΑΣ. Φέρεται να εμπλέκονται αστυνομικοί, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι και υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής.

megali-epixeirisi-tis-elas-gia-kuklwma-ellinopoiisewn-me-leukous-gamous
SHARE THIS
0
SHARES

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της διεύθυνσης ασφαλείας Αττικής για την εξάρθρωση κυκλώματος ελληνοποιήσεων με εικονικούς γάμους.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί περισσότερα από 20 άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις δημόσιοι υπάλληλοι, δύο συμβολαιογράφοι, ένας δικηγόρος και ένας αστυνομικός. 

Τα μέλη του κυκλώματος, μέσω «λευκών» γάμων ή συμφώνων συμβίωσης, ελληνοποιούσαν μαζικά ενδιαφερόμενους που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις να λάβουν τα απαραίτητα έγγραφα νομιμοποίησης της διαμονής τους στην χώρα μας. Μετανάστες που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και αλλοδαποί, έκαναν μέσω του κυκλώματος, εικονικούς γάμους με γυναίκες, κυρίως Ρομά, καταφέρνοντας την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Επίσης τα μέλη του κυκλώματος εξασφάλιζαν τις προϋποθέσεις για τη νομιμοποίηση στην Ελλάδα, αλλοδαπών γυναικών προερχομένων από ανατολικές χώρες, με άδειες διαμονής και εργασίας πολιτών κράτους της Ε.Ε. , οι οποίες εκδίδονταν α[πό τις αρμόδιες υπηρεσίες κατόπιν δηλώσεων τελεσης εικονομικών πολιτικών γάμων ή σύναψης συμφώνου συμβίωσης με έλληνες πολίτες. Επίσης στο πλαίσο των ερευνών έχουν διαπιστωθεί περισσότερες από 200 περιπτώσεις ψευδούς αναγνώρισης πατρότητας, παράνομης υιοθεσίας και μαστροπείας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook