X

Μεγάλη φωτιά στην Άνδρο: Επιτόπου επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα [εικόνες, βίντεο]

Στη φωτιά στην Άνδρο επιτόπου άνδρες της Πυροσβεστικής και εθελοντές ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα

Γράφει: TheToc team

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Άχλα της Άνδρου, με την επέμβαση της Πυροσβεστικής να είναι άμεση.

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, στο σημείο όπου μαίνεται η πυρκαγιά έχουν σπεύσει και επιχειρούν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα, ενώ πολύτιμη βοήθεια παρέχουν και εθελοντές πυροσβέστες με οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Επίσης, έχει κινητοποιεί και μία ομάδα πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ από την Αθήνα. Από αέρος επιχειρεί ένα αεροσκάφος, σύμφωνα με την ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το έργο τους, ωστόσο, δυσχεραίνουν οι άνεμοι που πνέουν, εντάσεων 8 μποφόρ με δυνατές ριπές που φτάνουν και τα 9.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι θα μεταβούν ακτοπλοϊκώς από τη Σύρο έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα και από την Τήνο τρεις πυροσβέστες με ένα όχημα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο andriakipress.gr, το μέτωπο είναι περίπου ενός χιλιομέτρου και κινείται ανατολικά. H δημοτική αρχή βρίσκεται σε επαφή με το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και ζητά ενισχύσεις, καθώς η φωτιά κινείται 1 χιλιόμετρο πριν από το χωριό Στενιές.

Δείτε τις φωτογραφίες: