
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που καίει αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή της Βούντενης του δήμου Πατρέων. Η φωτιά ξέσπασε στις 10 το βράδυ της Τετάρτης με το κύριο μέτωπο να βρίσκεται μεταξύ Συχαινών και Βούντενης.
Το πύρινο μέτωπο ήταν περίπου τρία χιλιόμετρα.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης σπιτιών του οικισμού Συχαινά.
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρηέλεγχο την φωτιά, ενώ δεν θα χρειαστεί τελικά η συνδρομή πυροσβεστικών αεροπλάνων.
Παράλληλα, η Αστυνομία έχει λάβει κυκλοφοριακά μέτρα στην περιμετρική οδό της Πάτρας.
Περισσότεροι από 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν στην περιοχή της Βούντενης, του δήμου Πατρέων.
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που κράτησαν το πύρινο μέτωπο μακριά από κατοικημένες περιοχές, συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ περιπολικά της Αστυνομίας έχουν προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιμετρική οδό της Πάτρας και σε γειτονικούς δρόμους, ώστε να μην παρεμποδίζεται η κίνηση των οχημάτων της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στις 5:30 τα ξημερώματα, η εικόνα στο πύρινο μέτωπο ήταν ελαφρώς καλύτερη, ενώ δεν κινδύνευαν κατοικημένες περιοχές, καίγοντας χορτολιβαδική έκταση.
Κλειστά πάντως παραμένουν και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της περιμετρικής από το ύψος της Εγλυκάδας.
Οπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του thebest.gr, οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από ορισμένα απομονωμένα σπίτια στην περιοχή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr