
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο Πήλιο το απόγευμα της Τρίτης (13/8) κάτω από αδιευκρίνιστες αιτίες. Η φωτιά καίει στην περιοχή του Πλατανιά και στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, σύμφωνα με το TheNewspaper.
Μήνυμα εστάλη και από το 112 στους κατοίκους ώστε να είναι σε ετοιμότητα.

Ο Δήμαρχος Ν. Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός έκανε αίτηση για άμεση αποστολή εναέριων μέσων, προκειμένου να κάνουν ρίψεις νερού στις εστίες φωτιάς.
Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων, 17 οχήματα, 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στις Μούσγες Μαγνησίας. Κινητοποιήθηκαν 50 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα, 1 Α/Φ και 1 Ε/Π.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 13, 2024
Μιλώντας στο gegonotanews, ο δήμαρχος ανέφερε πως ευελπιστεί ότι η φωτιά "θα πιαστεί" με τα ενάερια μέσα καθώς δεν φυσούν άνεμοι. "Είναι σοβαρή και επικίνδυνη η φωτιά, έχουμε όμως σύμμαχο τον άνεμο μέχρι τώρα" τόνισε χαρακτηριστικά.



Σύμφωνα με το gegonota.news, μετά τις ρίψεις των εναέριων μέσων, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr