Μεγάλη φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης-εκκενώθηκε η φοιτητική εστία

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 8 το πρωί, στη λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο, κοντά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Εκκενώθηκε η φοιτητική εστία.

megali-fwtia-sto-panepistimio-kritis-konta-sto-nosokomeio-eikones-binteo
SHARE THIS
0
SHARES

Σε ύφεση είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 8 το πρωί, στη λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο, κοντά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.Η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από το υπόγειο ενώ έκαψε χώρους που χρησιμοποιεί το νοσοκομείο.  

Οι φοιτητικές εστίες εκκενώθηκαν, πολλοί φοιτητές βγήκαν πανικόβλητοι έξω από το κτίριο ενώ γίνεται έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν τυχόν εγκλωβισμένοι. Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία καταμέτρησής τους. 

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, οι άνδρες της οποίας επιχειρούν να φτάσουν στην εστία της πυρκαγιάς, η οποία έχει εξαπλωθεί σε όλους τους χώρους του κεντρικού κτηρίου. Οι εκρήξεις είναι συνεχείς καθώς έχει «φτάσει» μέχρι και στα εργαστήρια του Πανεπιστήμιου. 

Στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετέχουν και εναέρια μέσα.

Πυκνός καπνός έχει φτάσει έως το Βενιζέλειο Νοσοκομείο. 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν κλείσει τη Λεωφόρο Κνωσού, ενώ απομακρύνουν τον κόσμο που επιχειρεί να μεταβεί στο σημείο της πυρκαγιάς, εξαιτίας του φόβου κι άλλων εκρήξεων.

Στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστήμιου Κρήτης επί της Λεωφόρου Κνωσού, είναι στεγασμένα τόσο τα εργαστήρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, όσο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου, καθώς επίσης και η φοιτητική στέγη του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες και φωτο από ekriti-cretapost-cretalive-intime

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook