
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιείται στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή, συλλαλητήριο ενάντια στον πόλεμο στη Μ. Ανατολή, μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις με την εμπλοκή και των ΗΠΑ στη σύγκρουση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ.
Λίγες ώρες αφού οι ΗΠΑ εισέβαλαν στον πόλεμο ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ, βομβαρδίζοντας τρεις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις και με το αιματοκύλισμα στην Παλαιστίνη να βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη, το ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να βγουν στους δρόμους ζητώντας δικαιοσύνη και ειρήνη.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από την οδό Σέκερη, στη λεωφόρο Αμαλίας από τη συμβολή της με την οδό Διάκου και η Πειραιώς από το ύψος της οδού Σωκράτους.
Στο συλλαλητήριο παρευρίσκεται και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας, σε δήλωσή του, σημείωσε ότι "οι επιθέσεις των Αμερικανών κατά του Ιράν αποτελούν βήμα κλιμάκωσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου σε όλο τον κόσμο. Γι' αυτό απαιτείται τώρα συναγερμός, ξεσηκωμός, καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της πολεμικής προετοιμασίας και εμπλοκής. Να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις του θανάτου, να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες και τα πολεμικά πλοία από την εμπόλεμη ζώνη. Αλληλεγγύη με το λαό της Παλαιστίνης και με όλους τους λαούς της περιοχής".
Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα και κρατούν πανό με αιτήματα όπως:
-Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ.
-Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
-Να επιστρέψει όλο το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων που βρίσκεται εκτός συνόρων.
-Να επιστρέψει η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα και η πυροβολαρχία "Patriot" από τη Σαουδική Αραβία.
![Σε εξέλιξη μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - Διακοπή της κυκλοφορίας στο κέντρο [εικόνες - βίντεο]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/23/23f43958cd8b4ef2ae4b900868922369.jpg?v=1&maxwidth=650&originalwidth=2048&)



Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr