X

Κορονοϊός: Μειώθηκαν οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει γνωστό σε ανακοίνωσή της ότι λιγόστεψαν οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της χώρας - 15 οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Γράφει: TheToc team

Σταθεροποίηση αν όχι αποκλιμάκωση της πίεσης στο ΕΣΥ καταγράφεται σήμερα, καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ μειώθηκαν οι εισαγωγές περιστατικών με κορονοϊό στα νοσοκομεία. Την ίδια στιγμή ωστόσο υπάρχουν ακόμα ασθενείς με τον ιό που παραμένουν εκτός ΜΕΘ, κάποιοι εκ των οποίων ακόμα και για τρεις ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλέον όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, τα νοσοκομεία εμφανίζουν κενά κρεβάτια για περιστατικά κορονοϊού και δεκάδες ράντζα σε γενικά, κυρίως παθολογικά περιστατικά. Με την πρόοδο των εμβολιασμών αυξήθηκε η προσέλευση ασθενών άλλων παθήσεων στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των εφημερευόντων νοσοκομείων.

Η πλειοψηφία, αφορά εμβολιασμένους ασθενείς που φαίνεται πως ξεπερνούν το φόβο μην κολλήσουν τον ιό προερχόμενοι στα νοσοκομεία. Στην αύξηση των διαθέσιμων ράντζων επίσης συμβάλλει η μετατροπή πολλών κλινικών νοσοκομείων για νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού, καθώς επίσης και τα έξι νοσοκομεία στην Αττική που νοσηλεύουν αποκλειστικά περιστατικά COVID.

Όλα τα μεγάλα νοσοκομεία πια έχουν πολλά κενά ράντζα μετά από εφημερείες σε γενικά παθολογικά περιστατικά. Επίσης αυξητική τάση έχουν οι διασωληνωμένοι ασθενείς που πάσχουν από άλλα νοσήματα και πτωτική τάση οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ με κορονοιο.

Η εικόνα των νοσοκομείων

Συγκεκριμένα, σήμερα έχουμε 6 διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ στη ΝΙΚΑΙΑ, 1 στο Σισμανόγελιο, 2 στο Θριάσιο, 2 στο Τζάνειο, 1 στο Ασκληπιείο και 3 στο Γεννηματάς. Οι περισσότεροι εκ των 15 ασθενών παραπάνω είναι εκτός ΜΕΘ για περίπου τρεις ημέρες.

Το Αττικό που εφημέρευε χθές, έχει αυτή τη στιγμή 60 ράντζα σε γενικά, κυρίως παθολογικά περιστατικά και δεκάδες κενά κρεβάτια στις κλινικές κορονοϊού. Ίδια κατάσταση και σε πολλά άλλα μεγάλα νοσοκομεία.