Μείωση των προσφυγικών ροών σε νησιά και Πειραιά

Μείωση των μεταναστευτικών ροών προςτα νησιά του Αιγαίου και το λιμάνι του Πειραιά. Μόνο 17 πρόσφυγες μετέφερε το πρωί το πλοίο "Αριάδνη". 232 οι νέες αφίξεις.

meiwsi-twn-prosfugikwn-rown-se-nisia-kai-peiraia
SHARE THIS
0
SHARES

Μειωμένες εμφανίζονται οι προσφυγικές ροές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ αντίστοιχη μείωση παρατηρείται και στις αφίξεις στο λιμάνι του Πειραιά, όπου παραμένουν όμως περίπου 5.500 άτομα. 

Σύμφωνα με τον συνοπτικό απολογισμό που δίνει κάθε μέρα στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, ο αριθμός προσφύγων  σε όλη τη χώρα ανέρχεται σε 50.146. Στα νησιά βρίσκονται 4.289 με τις νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο να φτάνουν τις 232. Στην Αττική βρίσκονται 14.430, στην κεντρική Ελλάδα 4.430 και στην Βόρεια Ελλάδα 28.548.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ από την Μυτιλήνη, από την Κυριακή και μέχρι σήμερα Δευτέρα στις 9 το πρωί συνολικά στα νησιά αποβιβάσθηκαν 144 άτομα, κυρίως Πακιστανοί μετανάστες. Στη Λέσβο, χθες και μέχρι σήμερα Δευτέρα στις 9 το πρωί, αποβιβάσθηκαν 17 άτομα. Στη Χίο αποβιβάσθηκαν 63, ενώ στη Σάμο αποβιβάσθηκαν 64 άτομα.

Εναπομείναντες με το παλιό καθεστώς καταγραφής, οι οποίοι αναμένεται σταδιακά να αναχωρήσουν για την υπόλοιπη Ελλάδα, είναι 686 στη Μυτιλήνη, 29 στη Χίο και 337 στη Σάμο. Υπό περιορισμό στα χοτ σποτς των τριών νησιών μιας και μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 20η Μαρτίου, παραμένουν: Στο χοτ σποτ της Μόριας στη Λέσβο 1588, στη Χίο 1308 και στη Σάμο 189.

Πειραιάς

Μείωση παρουσιάζουν και σήμερα οι μεταναστευτικές ροές από τα νησιά του Αιγαίου προς το λιμάνι του Πειραιά, καθώς το πρωί κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάδνη", μεταφέροντας μόνο 17 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star 2" χωρίς να μεταφέρει κανέναν μετανάστη και πρόσφυγα ενώ σημειώνεται ότι χθες δεν υπήρξε καμία άφιξη από τα νησιά του Αιγαίου. Στο λιμάνι του Πειραιά φιλοξενούνται σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση 5.467 μετανάστες και πρόσφυγες.

 

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου

Αστυνομικές πηγές σχολιάζοντας το ότι από τις 20 Μαρτίου το πρωί και μέχρι σήμερα 28 Μαρτίου, σε οκτώ δηλαδή συνολικά μέρες στα νησιά μπήκαν οι παραπάνω 3085 πρόσφυγες και μετανάστες σημείωσε ότι «πρόκειται για εντυπωσιακή μείωση σε σχέση με το τι είχε παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων και συγκεκριμένα οι 2696 μπήκαν στην Ελλάδα τις τρεις πρώτες μέρες της συμφωνίας και προπάντων την πρώτη, δείχνει ότι ο αριθμός των όσων περνάνε στην Ελλάδα βαίνει συνεχώς μειούμενος. Έχει μαθευτεί απέναντι ότι πλέον η Ελλάδα δεν αποτελεί δρόμο μετάβασης προς την Ευρώπη» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, οδηγείται σε δίκη με την αυτόφωρη διαδικασία Έλληνας ακτιβιστής που έβαψε με σπρέι κλούβα της αστυνομίας και κατηγορείται για πρόκληση σωματικών βλαβών και αντίσταση κατά των αρχών, στη διάρκεια της κινητοποίησης την περασμένη Πέμπτη έξω από το χοτ σποτ της Μόριας.

Τέλος σημειώνεται ότι το μεσημέρι επισκέπτεται τη Μυτιλήνη η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χέδερ Χίγκινμποτομ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα επισκεφθεί το χοτ σποτ της Μόριας, ενώ λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook