
Oργή στο Μενίδι μετά τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από σφαίρα την ώρα που το παιδί ήταν στο προαύλιο του σχολείου του για την σχολική γιορτή. Η κατάσταση είναι εκρηκτική με τους κατοίκους της περιοχής να δηλώνουν ότι ζούν καθημερινά έναν «πόλεμο». Επεισόδια σημειώθηκαν με ομάδα νεαρών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Υπήρξαν συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση δακρυγόνων όταν οι νεαροί προσπάθησαν να περάσουν στην λεωφόρο Δημοκρατίας.
Αυτήν την ώρα, επικρατεί χάος με πετροπόλεμο και ρίψη χημικών από τους άνδρες των ΜΑΤ, ενώ οι Ρομά κάνουν επίδειξη δύναμης, πυροβολώντας από τους διπλανούς καταυλισμούς τους στον αέρα!
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, περίπου 700 άτομα, κάτοικοι της περιοχής, ξεκίνησαν την πορεία από την πλατεία Καράβου. Όταν έφτασαν στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών, κάποιοι που συμμετείχαν στην πορεία και αποκόπηκαν από αυτήν, μαζί με άλλα άτομα που βρίσκονταν από πριν στον παράδρομο της Αττικής Οδού, στην έξοδο της λεωφόρου Δημοκρατίας, κινήθηκαν προς τον οικισμό των Ρομά, με απειλητικές διαθέσεις.
Στο σημείο όμως υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες ανέκοψαν την πορεία τους. Αυτοί προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συγκρούσεις και ένταση.








Φωτογραφίες: ΑΠΕ / ΜΠΕ, EUROKINISSI
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr