Δίχως αποτέλεσμα παραμένουν οι έρευνες στο Μεσολόγγι, για τον εντοπισμό του κινητού και του όπλου του Μπάμπη Κούτσικου. Δύο αντικείμενα, που οι Αρχές θεωρούν ότι μπορεί να δώσουν σημαντικές πληροφορίες για τη δολοφονία του 31χρονου αλλά και για το τι πραγματικά συνέβη το βράδυ του φόνου. Το μοιραίο εκείνο βράδυ που ο κρεοπώλης έκανε ακόμα δύο περίεργες κινήσεις, τις οποίες δεν μπορεί να εξηγήσει.
Σύμφωνα με το Star, έχει καταγραφεί από κάμερα να πετάει σκουπίδια σε κάδους που βρίσκονται μπροστά από το νοσοκομείο Μεσολογγίου και ουσιαστικά στην γωνία του σπιτιού του, καθώς μένει σε στενό δίπλα από το νοσοκομείο. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι πέταξε τα σκουπίδια επειδή καθάρισε το σπίτι του.
Το ερώτημα είναι γιατί βιάστηκε να πετάξει τα σκουπίδια μέσα στην νύχτα και γιατί δεν το άφησε για την επόμενη μέρα το πρωί που θα έφευγε για την δουλειά του. "Μήπως ήθελε να ξεφορτωθεί κάτι;" αναρωτιούνται πολλοί.
Επισήμανε επίσης ότι νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στις 21:41 εντοπίζεται για 11 ολόκληρα λεπτά στην περιοχή Λυόμενα. Σε ερώτηση των αστυνομικών τι έκανε στην περιοχή, απάντησε ότι χρειάστηκε να πάει εκεί για την φυσική του ανάγκη.
Το σπίτι του από την περιοχή είναι πέντε λεπτά απόσταση, ίσως και λιγότερα. Και παρόλα αυτά προτίμησε να τρέξει στα χωράφια από το να πάει στο σπίτι του.
Σε αυτές τις δύο κινήσεις θεωρούν οι αστυνομικοί ότι κρύβονται τα μυστικά για το όπλο και το κινητό. Είτε πέταξε το κινητό στο νερό γιατί στην περιοχή Λυόμενα υπάρχουν αρδευτικά κανάλια, μαζί με το όπλο ενδεχομένως είτε το πέταξε στον κάδο απορριμμάτων.
Το ενδεχόμενο να "έλυσε" ο κρεοπώλης την καραμπίνα
Τέλος, εξετάζεται από την αστυνομία εάν "έλυσε" την καραμπίνα του Μπάμπη και τα κομμάτια της, δηλαδή την κάννη και τη λαβή και τα πέταξε σε διαφορετικά σημεία.
Το "λύσιμο" της καραμπίνας, όπως λέγεται στη γλώσσα των κυνηγών, μπορεί να γίνει σε ελάχιστα λεπτά από κάποιον που ξέρει από κυνηγετικά όπλα.