Μαραθώνια ήταν η κατάθεση που έδωσε στον Ανακριτή ο 50χρονος κρεοπώλης, στο Δικαστικό Μέγαρο του Μεσολογγίου, πριν την προφυλάκισή του και την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου συνεχίζει να αρνείται την εμπλοκή του στο έγκλημα, ωστόσο υπέπεσε και σε άλλη αντίφαση.
Κατά την απολογία του, άλλαξε ένα σημείο της κατάθεσής του, λέγοντας πως το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου έκανε βόλτες με το θύμα για 40 λεπτά.

"Ο Μπάμπης μού είχε δανείσει 6.500 ευρώ και τα είχα επιστρέψει τα Χριστούγεννα. Συναντηθήκαμε και κινηθήκαμε με το αυτοκίνητό μου προς την περιοχή όπου υπάρχει εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Κάναμε βόλτες για περίπου 40 λεπτά. Ο Μπάμπης δεν μου είπε τον λόγο που κάναμε αυτές τις βόλτες, αλλά και εμένα μου άρεσε γιατί περνούσε η ώρα" είπε ο 50χρονος, σύμφωνα με τον Alpha και το T-Life.
Όταν τελείωσε αυτή η βόλτα, ισχυρίστηκε ότι άφησε τον 31χρονο "στη διασταύρωση των ΤΕΙ" και ο ίδιος συνέχισε την πορεία του.
"Ο Μπάμπης είχε μαζί του θήκη με όπλο"
Σε άλλο σημείο της μαραθώνιας απολογίας του, η οποία ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 18:30 το απόγευμα, ανέφερε πως όταν βρήκε τον Μπάμπη εκείνος είχε μαζί του ένα όπλο, αλλά δεν έμαθε τι ακριβώς ήταν...

"Όταν τον συνάντησα, είχε μία θήκη με όπλο, δεν ξέρω τι όπλο ήταν. Όταν επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, τον ρώτησα αν θα πάει για κυνήγι και αυτός μου είπε ότι κάπου τον περιμένει κάποιος". Τα περί "κάποιου" τα λέει από την πρώτη μέρα, αναφέροντας πως ο νεαρός τού είχε πει πως είχε ραντεβού με άγνωστο άτομο.

Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο δήλωσε ότι αποβιβάστηκε στη διασταύρωση και μετά έκανε αναστροφή, απάντησε: "Αυτή είναι η μεγαλύτερη βλακεία που είπα και το μετανιώνω που δεν είπα την αλήθεια από την αρχή. Εκεί τον άφησα, στη διασταύρωση των ΤΕΙ, μόνο του".
Σχετικά με τους αρχικούς του ισχυρισμούς ότι βρισκόταν στον κάμπο του Ευηνοχωρίου για μόλις 20 λεπτά, επανέλαβε ότι δεν είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο και δεν μπορούσε να δει την ώρα. Βέβαια, όλα αυτά που κατέθεσε έχουν διαψευστεί από τα στοιχεία που δείχνουν ότι το κινητό του εξέπεμπε σήμα από το σημείο.
"Γιατί δεν αναφέρατε στη μητέρα του ότι πήγατε βόλτα όταν σας ρώτησε "είσαι ο τελευταίος που τον είδες, πού είναι το παιδί;"" τον ρώτησαν, στη συνέχεια οι Αρχές, με τον κρεοπώλη να λέει ότι "δεν το θεώρησα σημαντικό".

Συμπλήρωσε δε στη συνέχεια: "Στην Αστυνομία απέκρυψα αυτό το γεγονός γιατί δεν ήξερα ότι ο Μπάμπης είχε εξαφανιστεί όταν με ρωτούσαν. Και δεν ήξερα για ποιο λόγο με προσήγαγαν, ούτε τους ρώτησα, ούτε μου είπαν ότι ο Μπάμπης έχει εξαφανιστεί".

Τέλος, και όσον αφορά στο ότι όταν του ζητήθηκε να παραμείνει στο Μεσολόγγι και να συμμετάσχει στην έρευνα δήλωσε σε φίλο του πως "καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται", δείχνοντας ότι φοβόταν μήπως κατηγορηθεί, είπε πως "φράση την είπα γιατί με είχε καλέσει ένας γείτονας και μου είπε ότι είχε πάει η Αστυνομία στο σπίτι μου".
Από μπροστά πυροβολήθηκε ο Μπάμπης
Η πρώτη αυτοψία έδειξε ότι o νεαρός κυνηγός είχε δεχτεί πολλούς πυροβολισμούς από μπροστά και αριστερά με κυνηγετική καραμπίνα. Η σορός ήταν πεσμένη μπρούμυτα και κάποια από τα σκάγια είχαν καθοδική πορεία και βγήκαν από την πλάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24 και του ΣΚΑΪ, ο Μπάμπης έχει βληθεί από κυνηγετικό όπλο με μονόβολα φυσίγγια που χρησιμοποιούνται για αγριογούρουνα, αν και στην περιοχή δεν υπάρχουν αγριογούρουνα και αυτό προκαλεί προβληματισμό.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και αν αναμονή της ολοκλήρωσης της ιατροδικαστικής εξέτασης, φαίνεται πως δέχτηκε τους πυροβολισμούς από μπροστά και όχι πισώπλατα.
Σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, η σορός βρέθηκε ανάμεσα σε καλαμιές. Δεν ήταν μέσα στο νερό και δεν είχε πάνω κάποιο αντικείμενο, όπως για παράδειγμα πέτρα.
Η ιατροδικαστική έρευνα θα δείξει αν η δολοφονία έγινε εκεί, ή σε άλλο σημείο και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην βαλτώδη περιοχή που εντοπίστηκε.

Συνεχίζονται οι έρευνες
Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός των αστυνομικών που μετέχουν στις έρευνες είναι να βρουν στοιχεία, όπως γενετικό υλικό, αποτυπώματα και αντικείμενα, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα, σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο άνδρας και εναποτέθηκε η σορός του στην βαλτώδη περιοχή.
Παράλληλα, αναζητούν στοιχεία, που μπορεί να "δείξουν" αν στην εγκληματική ενέργεια εμπλέκονται ένας ή περισσότεροι δράστες, ενώ ψάχνουν να βρουν όπλο και κινητό τηλέφωνο.
Στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών, αναμένεται να επανεξεταστεί το βιντεοληπτικό υλικό που υπάρχει από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και ασφαλείας, ενώ θα επαναξιολογηθούν και στοιχεία από στίγματα κινητών τηλεφώνων, που έχει στην διάθεσή της η Αστυνομία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr