Μεσσηνία : Τα ναρκωτικά τα εσώρουχα και τα σουβλάκια

Σε γυναικεία εσώρουχα και σουβλάκια, ξέπλενε τα χρήματα από τη διακίνηση κοκαΐνης το πολυδαίδαλο κύκλωμα της Μεσσηνίας - Τους πρόδωσε η «μεγάλη ζωή» και η χαλάρωση που επέδειξαν

messinia--ta-narkwtika-ta-eswrouxa-kai-ta-soublakia
|
SHARE THIS
0
SHARES

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ένας απόστρατος αστυνομικός, ο εν ενεργεία λιμενικός γιος του και ένας έγκλειστος των φυλακών Ναυπλίου.

Ο 67χρονος απόστρατος είχε ανοίξει ψησταριά στην περιοχή της Μεσσήνης, προκειμένου να ξεπλένει τα χρήματα που αποκόμιζε από τη διακίνηση ναρκωτικών

Ο 67χρονος απόστρατος, που παλιότερα υπηρετούσε σε αστυνομικές υπηρεσίες της Πύλου, είχε ανοίξει ψησταριά στην περιοχή της Μεσσήνης, προκειμένου να ξεπλένει τα χρήματα που αποκόμιζε από τη διακίνηση ναρκωτικών. Κάτι αντίστοιχο έκανε και άλλο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ανοίγοντας στην ίδια πόλη, κατάστημα πώλησης γυναικείων… εσωρούχων. Ο 37χρονος γιος του, Κελευστής του Λιμενικού Σώματος υπηρετούσε στην Πύλο και συμμετείχε ενεργά, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, στις παράνομες δραστηριότητες της σπείρας.

Αλλο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης άνοιξε κατάστημα πώλησης γυναικείων εσωρούχων για να «ξεπλένει» τα χρήματα από τα ναρκωτικά

Κάποια μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έκαναν «μεγάλη ζωή» που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους. «Κατηγορούμενος είχε πολυτελές τζιπ BMW X5 στο όνομά του και έκανε.... μηδενική φορολογική δήλωση» είχε δηλώσει στο theToc.gr,αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Αλλοι αξιωματικοί επεσήμαναν πως παρότι αρκετά από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν άνεργα, εμφανίζονταν να υπερκαλύπτουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες. Ενδεικτικό της παράνομης δράσης τους το γεγονός πως για την αγοραπωλησία ναρκωτικών έπαιρναν ως αντίτιμο ακόμη και… λίρες, κινητά, φορητούς υπολογιστές και τηλεοράσεις plasma.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν άνεργα, εμφανίζονταν να υπερκαλύπτουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες

Σύμφωνα με την αστυνομία, το τελευταίο τετράμηνο, η σπείρα διακινούσε σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης σε πελάτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης σε χρήστες των περιοχών της Μεσσήνης, της Καλαμάτας, της Ανάληψης, του Πεταλιδίου, της Πύλου, των Γαργαλιάνων, της Τρίπολης Αρκαδίας, του Πύργου Ηλείας. Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν 18 άτομα, εκ των οποίων τα 12 ενεργά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 80 κατηγορούμενους. Επίσης έγιναν 30 έρευνες σε οικίες, οχήματα και σκάφη.

Το τελευταίο τετράμηνο, η σπείρα διακινούσε σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης σε πελάτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης

Κάποιοι κατηγορούμενοι ήταν «γνωστοί» των διωκτικών αρχών αλλά εξαιρετικά προσεκτικοί στις κινήσεις τους και τις παράνομες συναλλαγές τους, που δυσχέραιναν τις αστυνομικές έρευνες. Χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις που είτε ανήκαν σε αλλοδαπούς, είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ στις μεταξύ τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν συνθηματικές εκφράσεις και προσυνεννοημένο κώδικα επικοινωνίας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να διαπίστωσαν μια «χαλάρωση» των υπόπτων, σε επίπεδο τηλεφωνικών επικοινωνιών και συναντήσεων, με τις αστυνομικές έρευνες να παίρνουν εντατική μορφή που οδήγησαν στην χθεσινή ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση.

Οι επικοινωνίες των υπόπτων καταγράφονταν από τους «κοριούς», έπειτα από εισαγγελική διάταξη άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ υπήρξε φυσική και βιντεοληπτική παρακολούθηση τους. Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.210 ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης, τρία περίστροφο, τρία κυνηγετικά όπλα, χρήματα, έξι ζυγαριές ακριβείας, πέντε αυτοκίνητα, μία μοτοσυκλέτα, πυροκροτητές, περίπου 16 κιλά πυρίτιδας και… 31 κινητά τηλέφωνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook