Ακόμη ένα πύρινο μέτωπο έχει ξεσπάσει, αυτή τη φορά στη Μεσσηνία. Δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στην περιοχή της Χρυσοκελλαριάς του δήμου Πύλου Νέστορος.
Υπενθυμίζεται πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Έβρο, Γρεβενά και Λέσβο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της ΕΡΤ, η φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή μεταξύ Χρυσοκελλαριάς και Ακριτοχωριού. Στο σημείο σπεύδουν οχήματα της πυροσβεστικής από την Καλαμάτα αλλά και από γειτονικές περιοχές.
Εντολή εκκένωσης του οικισμού
Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή μέσω μήνυματος του 112 για εκκένωση οικισμού Χρυσοκελλαριά από τη φωτιά στο Αρκαλοχώρι Μεσσηνίας.
Στην περιοχή πνέουν ασθενείς άνεμοι 3-4 μποφόρ και οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής αισιοδοξούν πως με αυτές τις συνθήκες θα καταφέρουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά.
Επιχειρούν αεροσκάφη Καναντέρ, 2 pzl, 60 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Οι δυνάμεις ενισχύονται από όλη την δυτική Πελοπόννησο.