Μετα το Αργοστόλι ο Εγκέλαδος «επισκέφθηκε» σήμερα και την Κάσο

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κάσο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 3,6 Ρίχτερ.

meta-to-argostoli-o-egkelados-episkefthike-simera-kai-tin-kaso
SHARE THIS
0
SHARES

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κάσο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 3,6 Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν ανάμεσα σε Κάσο και Κρήτη, και συγκεκριμένα 40 χιλιόμετρα νότια της Κάσου. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Νωρίτερα μέσα στη μέρα, σεισμός σημειώθηκε στην Κεφαλονιά. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε συγκεκριμένα 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν 3,9 βαθμών. Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook