
Νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα, της λεγόμενης ινδικής μετάλλαξης, εντοπίστηκαν σε Αθήνα και Κρήτη, αποκάλυψε, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Tο απόγευμα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.
Σήμερα θα ανακοινωθούν νέα κρούσματα της μετάλλαξης
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου ΔΕΛΤΑ και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα". Το απόγευμα, όπως σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.
Ο κύριος Αρκουμανέας τόνισε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη τύπου Δέλτα στη χώρα μας.
Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για όσους συμπολίτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί. "Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα είναι 50-60% πιο μεταδοτικό. Διευκρίνισε πάντως ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες καλύπτονται και από αυτή τη μετάλλαξη.
"Για να αντέξουμε το καλοκαίρι πρέπει να εμβολιαστούμε" κατέληξε ο κύριος Αρκουμανέας, προτρέποντας τους πολίτες στη συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος.
Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Αρκουμανέα:
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr