
Ενίσχυση των ανέμων αναμένεται τις επόμενες ώρες στο Αιγαίο, αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών , σχεδόν στη μισή Ελλάδα. σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.
Παράλληλα, διατηρούνται οι υψηλές θερμοκρασίες, παρά τη μικρή πτώση συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες του παρατεταμένου καύσωνα, με το θερμόμετρο το Σάββατο να φθάνει μέγιστη τιμή στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, με περαιτέρω άνοδο την Κυριακή.
Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ. Πολύ υψηλός διατηρείται ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών, κυρίως στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας, όπου θα υπάρξουν ιδιαίτερα δυσμενείς πυρο-μετεωρολογικές συνθήκες.

Με βάση τον Καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη που χρησιμοποιεί επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, πολύ υψηλή επικινδυνότητα αναμένεται σήμερα σε Μυτιλήνη, Χίο, Ικαρία, Σάμο, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Νότια Κρήτη και κατά τόπους σε Αττική, Εύβοια, Μεσηνία, Λακωνία, Λάρισα, Μαγνησία και Κεντρική Μακεδονία και Θράκη.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr