Ώρες αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι της δυτικής Φθιώτιδας και ειδικά των Κοινοτήτων Βίτωλης και Τσούκας, από πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 5:30’ το απόγευμα της Παρασκευής επί της εθνικής οδού Λαμίας - Καρπενησίου.
Μάλιστα, το ένα μέτωπο εκτείνονταν από τη διασταύρωση Παλαιοβράχας στο 35ο χλμ και μέχρι το 38ο μετά τη Βίτωλη!
![Μετράνε τις πληγές τους στη δυτική Φθιώτιδα - Πως ξέσπασε η μεγάλη φωτιά [εικόνες]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/f0/f033a6671f084ed9b69da691ff9b7c35.jpg?v=1&maxwidth=650&)
Σύμφωνα με το Lamiareport.gr, η φωτιά ξέσπασε από τρακτέρ που έσερνε πλατφόρμα με μπάλες άχυρο. Το μηχάνημα έπιασε φωτιά με τον οδηγό να μη σταματά και να τη "σπέρνει" κατά μήκος της εθνικής οδού.

Αποτέλεσμα να καούν, αγροτοδασικές εκτάσεις με ελιές, πλατάνια και πουρνάρια, ενώ έξω από τη Βίτωλη, κάηκε παλιό ποιμνιοστάσιο.
Την τελευταία στιγμή από παρέμβαση της υδροφόρας του δήμου σώθηκε το διπλανό ποιμνιοστάσιο και μελίσσια που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο.

Πολλοί κτηνοτρόφοι έσπευσαν να σώσουν τα ζώα τους μετακινώντας πολλά από αυτά στα χέρια, φοβούμενοι μην αποπροσανατολιστούν και πάνε μόνα τους στις φλόγες.
Την ίδια ώρα κολώνες της ΔΕΗ παραδίδονταν στις φλόγες αφήνοντας χωρίς ρεύμα αλλά και χωρίς νερό - αφού δε λειτουργούσαν τα αντλιοστάσια - ολόκληρη την περιοχή.
Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δούλεψαν όλη τη νύχτα, με την αστυνομία να κόβει εκ περιτροπής το ένα ρεύμα κυκλοφορίας ώστε να εξυπηρετηθεί η κίνηση που ήταν αυξημένη λόγω της ημέρας.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, από τις 5:30’ και μέχρι λίγο πριν τις 8:00’ το ΑΤ Σπερχειάδας είχε διακόψει την κυκλοφορία για λόγους ασφαλείας, καθώς μπάλες με άχυρο καιγόντουσαν ακόμη και μέσα στο δρόμο!
Σε βάρος του οδηγού του γεωργικού ελκυστήρα, που συνελήφθη, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, αλλά όπως προβλέπει ο νόμος με προφορική εντολή Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr