Μία ιστορία τρακαρίσματος με αίσιο και …φιλικό τέλος

Τι είναι ο φιλικός διακανονισμός και γιατί θέλετε να συμμετέχει σε αυτόν η ασφαλιστική εταιρία που θα επιλέξετε για το αυτοκίνητό σας

mia-istoria-trakarismatos-me-aisio-kai-filiko-telos
SHARE THIS
0
SHARES

Όταν πριν από ένα μήνα ένας καλός κύριος δεν πρόλαβε να φρενάρει οδηγώντας σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας, «φρέναρε» τελικά, με πάταγο, στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μου.

Το σοκ κράτησε μόλις λίγα δευτερόλεπτα και αφού είδα ότι η συνοδηγός μου ήταν καλά, κατέβηκα για να ελέγξω τι είχε πάθει το αυτοκίνητό μου.

Η ζημιά ήταν μεγάλη και ξαφνικά άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια.

Είναι ασφαλισμένος ο άλλος οδηγός; Έχει σοβαρή ασφαλιστική εταιρία; Και ακόμα σημαντικότερα, είναι μία από αυτές που συμμετέχουν στον φιλικό διακανονισμό;

 

Όταν όλα τα παραπάνω ερωτήματα απαντήθηκαν θετικά από τον άλλο οδηγό, το άγχος πέρασε αμέσως και τα χαμόγελα ήρθαν στα πρόσωπα και των δύο μας ενώ περιμέναμε λίγα λεπτά τους μηχανοκίνητους  εκπροσώπους των εταιριών μας.

Πήραν μερικές φωτογραφίες, τα στοιχεία μας και …αποχώρησαν αφού μας ενημέρωσαν ότι ακόμα και αν βιαζόμασταν και δεν μπορούσαμε να τους περιμένουμε θα μπορούσαμε να ενεργοποιήσουμε τη διαδικασία αργότερα.

 

Εμένα πάντως ήδη, το μόνο που δεν με απασχολούσε ήταν η ζημιά, και αυτό γιατί με το φιλικό διακανονισμό, γνώριζα ότι το κόστος θα πληρωνόταν αυτόματα από δική μου ασφαλιστική εταιρία στο συνεργείο της επιλογής μου χωρίς παζάρια και χωρίς εκταμίευση χρημάτων από πλευράς μου.

Πράγματι σε λίγες ημέρες πήγα το αυτοκίνητο στο συνεργείο και αφού δόθηκε η απαραίτητη έγκριση της εταιρίας μου, ξεκίνησε η επισκευή.

Το συνεργείο μου ήταν και στον κατάλογο των συνεργαζόμενων της ασφαλιστικής μου. Πήρα αυτοκίνητο αντικατάστασης, το οποίο επέστρεψα μερικές μέρες αργότερα, όταν παρέλαβα το δικό μου επισκευασμένο. Το πήρα το δικό μου και έφυγα, έτσι απλά…

Αυτό δεν ήταν ένα τρακάρισμα σαν όλα τα άλλα.

Ήταν ένα τρακάρισμα που από ατύχημα μετατράπηκε σε ξεχωριστή εμπειρία λόγω του φιλικού διακανονισμού.

Το μόνο που πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί είναι ότι ο φιλικός διακανονισμός εφαρμόζεται σε ατύχημα που θα συμβεί μέσα στην Ελληνική Επικράτεια, αλλά και εκτός αυτής, με την προϋπόθεση ότι τα οχήματα είναι ασφαλισμένα σε ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και συμμετέχουν στο σύστημα Φιλικού Διακανονισμού.

Για αυτό το λόγο όταν επιλέγετε ασφαλιστική εταιρία πρέπει και να είναι σοβαρή και να έχει οικονομική επιφάνεια και ιστορία αλλά και να συμμετέχει στον Φιλικό Διακανονισμό.

Έτσι και εσείς, αν τρακάρετε, μετά θα χαμογελάτε αντί να κλαίτε!

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook