Miami Vice... στη ΔΕΘ με βερμούδες και ποδήλατα

Οι αστυνομικοί με τις... βερμούδες αλά «Μαϊάμι», και τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα θα κάνουν εγκαίνια λειτουργίας στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στη ΔΕΘ

Miami Vice... στη ΔΕΘ με βερμούδες και ποδήλατα

Οι αστυνομικοί με τις... βερμούδες αλά «Μαϊάμι», και τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα θα κάνουν εγκαίνια λειτουργίας στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Δύο από αυτούς θα γίνουν ο πόλος έλξης φορώντας τη νέα καλοκαιρινή στολή (υπάρχει και χειμερινή), που θα αποτελείται από κοντομάνικο μπλουζάκι με τα διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ., βερμούδα μέχρι το γόνατο, όλα χρώματος μπλε, και τον εξοπλισμό προστασίας όπως κράνος, γάντια και τον ατομικό οπλισμό χωρίς όμως το αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Στο μεταξύ σε περίπου 15 ημέρες θα γίνει η παραλαβή των 226 πετρελαιοκίνητων τζιπ 4Χ4, η προμήθεια και αγορά των οποίων έγινε μέσω της αξιοποίησης προγραμμάτων του ΕΣΠΑ

Η πρωτότυπη καινοτομία, που έχει τεθεί σε εφαρμογή άλλες τρεις φορές στο παρελθόν (2002-2009-2012) αλλά δεν μακροημέρευσε, ήταν ανάμεσα στις εκκρεμότητες των εξαγγελιών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, την οποία είχε αναλάβει προς υλοποίηση ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Αστυνομικές «ορθοπεταλιές»

Ο νέος θεσμός θα λειτουργήσει πιλοτικά σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά κέντρα και πεζόδρομους εμπορικής δραστηριότητας στην Αθήνα (Ακρόπολη-Πλάκα-Μοναστηράκι), στη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, στα Χανιά και το Ναύπλιο. Ήδη έχουν επισκευαστεί και ανακατασκευαστεί για τις ανάγκες του αστυνομικού έργου, 15 ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, τα οποία θα διατεθούν στις συγκεκριμένες περιοχές. Η στελέχωση του θεσμού θα γίνει από άνδρες και γυναίκες αστυνομικούς, που θα μιλούν ξένες γλώσσες και θα περιπολούν ανά τριάδες στα σημεία των περιοχών που θα οριστούν από τις αστυνομικές διευθύνσεις. Η παρουσία τους θα έχει αποτρεπτικό και προληπτικό χαρακτήρα στην εκδήλωση ληστειών, κλοπές πορτοφολιών, που εντοπίζονται σε περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση, η επέμβαση όταν χρειαστεί, η άμεση ειδοποίηση για ενίσχυση από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και η συμβουλευτική διευκόλυνση πολιτών και τουριστών. Αν και πρόκειται για μια σοβαρή καινοτομία, συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., κάνουν λόγο για σπασπωδικές κινήσεις και ότι συντονισμένα μέτρα, τα οποία είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αστυνόμευσης, και επισημαίνουν πως «ποδηλάτες αστυνομικοί» είχαν υπάρξει άλλες τρεις φορές στο παρελθόν, θεσμός όμως που έληξε άδοξα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Στοά» εξυπηρέτησης τουριστών

Την ίδια ώρα, αν και τελειώνει το καλοκαίρι, μία ακόμη εξαγγελία που είχε μείνει σε εκκρεμότητα και είχε αναλάβει ο κ. Αναγνωστάκης, αυτή της ίδρυσης γραφείου εξυπηρέτησης τουριστών με τη δημιουργία ενός ιδιότυπου Αστυνομικού Τμήματος, ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες και μάλιστα πριν τις βουλευτικές εκλογές. Μετά την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με το

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, δόθηκε ένας ασφαλής χώρος σε στοά της Πλ. Κλαυθμώνος στην οδό Σταδίου προκειμένου να στεγαστεί η αρμόδια αστυνομική υπηρεσία. Το Α.Τ. ... Τουριστών θα στελεχωθεί αρχικά από οκτώ αστυνομικούς, θα λειτουργεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε δύο βάρδιες των τεσσάρων αστυνομικών, που γνωρίζουν πολλές ξένες γλώσσες.

Οι αστυνομικοί θα υποδέχονται δηλώσεις κλοπών ή άλλων περιστατικών με θύματα τουρίστες που έρχονται στην Αθήνα, ώστε να αποφεύγεται η πολύωρη παραμονή τους σε Α.Τ. του κέντρου της πόλης για να πάρουν μία βεβαίωση απώλειας των ταξιδιωτικών εγγράφων ή των ασφαλισμένων αντικειμένων που κλάπησαν από αυτούς. Πολλοί από τους αλλοδαπούς επισκέπτες της πόλης «σιχτίριζαν» την επιλογή του ταξιδιωτικού προορισμού τους μόνο και μόνο εξαιτίας αυτής της ταλαιπωρίας. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα συνδέεται online με τα γειτονικά τμήματα Ασφαλείας, προκειμένου να ενημερώνεται ηλεκτρονικά για διάφορα αδικήματα σε βάρος τουριστών και θα μπορεί να εκδίδει άμεσα τις σχετικές βεβαιώσεις απώλειας. Σε όλα τα ξενοδοχεία της Αττικής θα ενημερώνονται οι αλλοδαποί επισκέπτες με φυλλάδια για την ύπαρξη της συγκεκριμένης υπηρεσίας εξυπηρέτησής τους μαζί με σχετικές οδηγίες.

4Χ4 μέσω ΕΣΠΑ

Στο μεταξύ σε περίπου 15 ημέρες θα γίνει η παραλαβή των 226 πετρελαιοκίνητων τζιπ 4Χ4, η προμήθεια και αγορά των οποίων έγινε μέσω της αξιοποίησης προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Η κατανομή των συγκεκριμένων οχημάτων σε διάφορες αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας έχει ήδη γίνει αλλά η διανομή τους θα ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές. Τα συγκεκριμένα οχήματα θα δοθούν κυρίως για την ενίσχυση υπηρεσιών της τροχαίας και προστασίας των συνόρων.

Επισημαίνεται ότι στο περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ. στη ΔΕΘ θα λειτουργήσει από τη Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πληροφοριακό κέντρο, σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), με θέμα το «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και η Ασφαλής Χρήση του».

Εκκρεμείς έμειναν οι εξαγγελίες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για δημιουργία ηλεκτρονικού αστυνομικού τμήματος, του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού «Μπλε Φίλου», του Ινστιτούτου Αντεγκληματικής Πολιτικής, της Δικαστικής Αστυνομίας, της πιλοτικής εφαρμογής των Τοπικών Συμβουλίων Εγκληματικότητας και των δέκα πιλοτικών αστυνομικών τμημάτων με ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και εγκληματολόγο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ 22 Ιαν 2021 | 15:41

Σοκ στην Καλλιθέα: Εγγονός μαχαίρωσε την 90χρονη γιαγιά του - Της επιτέθηκε με δύο μαχαίρια

Ενας άντρας ηλικίας 48 ετών μαχαίρωσε τη γιαγιά του στην Καλλιθέα, χρησιμοποίησε μάλιστα δύο μαχαίρια.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 22 Ιαν 2021 | 14:02

Κρήτη - Στις φυλακές ο Νορβηγός: "Αλήτη, βρωμιάρη" φώναζαν συγγενείς της 54χρονης [βίντεο - εικόνες]

Ο Νορβηγός δράστης της δολοφονίας στα Μεσκλά Κρήτης παραδέχτηκε το έγκλημά του, ενώ αποδοκιμάστηκε από συγγενή του θύματος.

ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ 22 Ιαν 2021 | 12:49

Χρυσοχοϊδης: Θεωρίες συνωμοσίας ότι θα εμποδίζονται δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ στις διαδηλώσεις

Φωτιές έχει ανάψει το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Συναθροίσεων με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να κάνει λόγο για θεωρίες συνωμοσίας.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 22 Ιαν 2021 | 11:26

Πυροβολισμοί στη Θεσσαλονίκη: Οπαδικά τα κίνητρα - Δύο τραυματίες, αναζητούνται οι δράστες

Οπαδοί ομάδας φαίνεται να είναι οι δράστες της επίθεσης με πυρά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ 22 Ιαν 2021 | 09:59

Ανησυχία στη Ζάκυνθο: Εντοπίστηκαν 800 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα σε αποθήκη

Έρευνα της αστυνομίας στη Ζάκυνθο - Εντόπισαν σε αποθήκη 800 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας.

ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ 22 Ιαν 2021 | 07:31

Αυτό είναι το νέο σχέδιο συναθροίσεων: Τα 6 βήματα της κλιμάκωσης

Με τρεις ηχητικές ειδοποιήσεις η Αστυνομία πριν επέμβει για να διαλύσει μια διαδήλωση.

ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 21 Ιαν 2021 | 22:04

Χρυσοχοΐδης για νέο νομοσχέδιο: Θα μπει τέλος στη δράση προβοκατόρων και στην ατιμωρησία θρασύδειλων [βίντεο]

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για την αστυνομία στα πανεπιστήμια, τις συναθροίσεις, τον Κουφοντίνα και τον χρυσαυγίτη Παππά.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ 21 Ιαν 2021 | 13:48

ΕΛΑΣ: Έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες κάμερες των ΜΑΤ- Στο φοιτητικό συλλαλητήριο [Βίντεο]

Άντρες της ΕΛΑΣ φέρουν κάμερα μαζί τους στο φοιτητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 20 Ιαν 2021 | 08:26

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Διαφωνία και ενστάσεις από τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας

"Πρόβατα επί σφαγή", κινδυνεύουν να αποτελέσουν τα μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, σύμφωνα με το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών.

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΗΓΕΙΑ 19 Ιαν 2021 | 08:01

Το plan B των εμβολιασμών: Αστυνομικοί, πυροσβέστες και ένστολοι στη θέση όσων δεν προσέρχονται στα ραντεβού

Προτεραιότητα εμβολιασμού ανάμεσα στο προσωπικό έχουν αστυνομικοί άνω των 30 χρόνων, οι ευπαθείς ομάδες, οι μεγαλύτερες ηλικίες αστυνομικών και κυρίως εκείνοι που υπηρετούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής.

"ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ" 18 Ιαν 2021 | 14:46

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Τι λένε για την άγρια επίθεση στον σταθμάρχη οι γονείς των δύο ανηλίκων [Βίντεο]

Μιλώντας για το περιστατικό στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, ο πατέρας των δύο παιδιών αρνήθηκε ότι τα δύο αγόρια εμπλέκονταν σε συμμορίες.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 18 Ιαν 2021 | 13:56

Χρυσοχοΐδης: Το σώμα της ΕΛΑΣ στα ΑΕΙ θα μπορεί να κάνει και συλλήψεις

Δικαίωμα συλλήψεων από το σώμα της ΕΛΑΣ στα ΑΕΙ ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

ΖΗΜΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.500 ΕΥΡΩ 18 Ιαν 2021 | 13:05

Θεσσαλονίκη: Απίστευτο θράσος διαρρηκτών - Έκλεψαν, έφαγαν, κοιμήθηκαν και έκαναν μπάνιο

Οι διαρρήκτες εισέβαλαν στον χώρο έφαγαν, ήπιαν, έκαναν μπάνιο και κοιμήθηκαν, ενώ προκάλεσαν και ζημιές.