«Μίλησε» το κινητό του Αιγύπτιου που πυροβολήθηκε στα Εξάρχεια

Πολλά SMS στην ελληνική γλώσσα, βρήκαν οι αστυνομικοί στα δύο κινητά τηλέφωνα, που είχε στην κατοχή του ο 36χρονος Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια.

«Μίλησε» το κινητό του Αιγύπτιου που πυροβολήθηκε στα Εξάρχεια

«Βάλε τα λεφτά για να μην έχουμε πρόβλημα με την αστυνομία», «Αυτά που κάνεις με τα μαχαίρια κόψτα θα σου κάνουν μήνυση», «Πρόσεξε μην κάνεις μ……. με τα μαχαίρια», «Ήδη ένας πήγε σε αστυνομικό τμήμα και έδωσε 100 ευρώ, γιατί το αδίκημα είναι κατ’ έγκληση, και θα κάνει μήνυση», «Είναι έξω από το σπίτι η αστυνομία».

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα μηνύματα SMS, στην ελληνική γλώσσα, τα οποία είχε δεχθεί σε ένα από τα δύο κινητά τηλέφωνα, που είχε στην κατοχή του ο 36χρονος Αιγύπτιος, θύμα της εκτέλεσης που εξελίχθηκε το πρωί της 7ης Ιουνίου στα Εξάρχεια. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να εντοπίσουν τον αποστολέα αυτών των μηνυμάτων και φυσικά να δώσουν ερμηνεία στο περιεχόμενο.

Αυτά τα μηνύματα και δεκάδες άλλα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, που επιχειρούσαν να διαπιστώσουν τις τελευταίες κλήσεις για να δουν αν είχε δεχθεί κάποιο τηλεφώνημα-«παγίδα», το οποίο τον είχε κάνει να βγει στιγμιαία και με πρόχειρα ρούχα στον δρόμο.

Αυτά τα δεδομένα υπήρχαν στο κινητό του μάρκας Nokia, ενώ το δεύτερο μάρκας iPhone δεν μπόρεσαν να το ανοίξουν οι αστυνομικοί και το έστειλαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου μαζί με τρία ακόμη κινητά τηλέφωνα, που εντοπίστηκαν στο σπίτι του στην οδό Ερεσού, να γίνει προσπάθεια ανάσυρσης των δεδομένων επικοινωνίας του κατόχου.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν συλλέξει δύο μαρτυρίες, οι οποίες αναφέρουν ότι εκτός από τους δράστες της εκτέλεσης υπήρχαν στον τόπο της δολοφονίας και «επιτηρητές»… ασφαλείας. Ένας αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει ότι είδε τον δολοφόνο να πυροβολεί αρχικά πάνω από την μοτοσυκλέτα, ενώ ένας δεύτερος ότι βλέπει το ίδιο άτομα να πυροβολεί το θύμα από κοντινή απόσταση.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δίνουν 60% να πρόκειται για «μαφία» ναρκωτικών των Εξαρχείων και 40% τρομοκρατία και «εκδικητές της πλατείας», πίσω από την εκτέλεση του 36χρονου Αιγύπτιου, εκτός αν υπήρξε «συναπόφαση απόσυρσής» του.

Η «επιθυμία» του δράστη να εξοντώσει το θύμα του αναδείχθηκε από την βαλλιστική εξέταση, όπου διαπιστώνεται ότι ο δράστης χρησιμοποίησε δεύτερο όπλο όταν το πρώτο έπαθε εμπλοκή, και από την νεκροτομή της ιατροδικαστού κας Χριστίνας Τσάκωνα.

Διαπίστωσε τρία διαμπερή τραύματα στην κροταφική χώρα και στους δύο βραχίονες των χεριών, τα οποία ενδεχομένως να προήλθαν από μία σφαίρα στην προσπάθεια του θύματος να καλυφθεί από τα πυρά του δράστη. Η κα. Τσάκωνα εντόπισε και τέσσερα τυφλά τραύματα. Το ένα στην άνω βρεγματική χώρα (0,38 ΜΜSpecial), δεξιά οσφυϊκή λεκάνη (6,35 ΜΜ), αριστερό γλουτό (0,38 ΜΜ Special), αριστερό πλάγιο θωρακικό τοίχωμα (6,35 ΜΜ).

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αξιολογώντας τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης του «άθικτου» φυσιγγίου, του κάλυκα και των βολίδων στο κορμί του θύματος, κάνουν λόγο για εκτέλεση με δύο όπλα και χαριστική βολή από τον δράστη.

Η σφαίρα αλλά και ο κάλυκας που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος προέρχονται από πιστόλι των 6,35 ΜΜ. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι με το πιστόλι των 6,35ΜΜ ο δράστης πυροβόλησε μία φορά το θύμα αρχικά στην λεκάνη, το όπλο υπέστη εμπλοκή, όπλισε ξανά με την σφαίρα να πέφτει κάτω, πυροβόλησε με το ίδιο όπλο μία ακόμη φορά στο στήθος, το οποίο υπέστη ξανά εμπλοκή.

Αμέσως έβγαλε δεύτερο όπλο, περίστροφο των 0,38 ΜΜ Special και πυροβόλησε εναντίον του 36χρονου, τουλάχιστον 4 φορές ακόμη. Μία από τις βολές, μοιάζει να έχει χαρακτήρα «χαριστικής» βολής καθώς δόθηκε από μικρή απόσταση στο κεφάλι του θύματος προκαλώντας τυφλό τραύμα.

Ειδικοί στα όπλα, κάνουν λόγο για οπλισμό των «παππούδων», που συνήθιζαν να έχουν τέτοια όπλα, εξαιρετικά παλιού τύπου διαμετρήματα, που δύσκολα χρησιμοποιούν μέλη αλβανικής ή ρωσικής μαφίας. Όπως και να έχει ο εκτελεστής φαίνεται να ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει, είχε δεύτερο όπλο, και δεν δίστασε να το χρησιμοποιήσει όταν το πρώτο έπαθε εμπλοκή.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 36χρονος να δέχθηκε τηλεφώνημα-«παγίδα» από κάποιον ο οποίος τον προσέλκυσε προκειμένου να βγει από το σπίτι του στην οδό Ερεσού. Το θύμα φορούσε πρόχειρα ρούχα, πήρε μόνο τα δύο κινητά και τα κλειδιά του, δείγμα ότι πήγαινε κάπου κοντά.

Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση διαπιστώνουν ότι το θύμα δεν είχε συλληφθεί ποτέ για εμπόριο ναρκωτικών, παρά μόνο το 2014, όταν προσπάθησε να δώσει μικροποσότητα ναρκωτικών σε φίλο του που ήταν στο κρατητήριο του Τμήματος Ασφαλείας Ρέντη, ενώ δεν φαίνεται να προκύπτει ούτε πληροφοριακά πως ασχολείται με διακίνηση ναρκωτικών. Η εκδοχή ξεκαθαρίσματος λογαριασμών από διακινητές ναρκωτικών της μαφίας των Εξαρχείων αποτελεί ένα ενδεχόμενο που ερευνάται, ωστόσο τα νέα στοιχεία φαίνεται πως το αποδυναμώνουν σε έναν βαθμό.

Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν πληροφοριακά πως ο «Χαμπίμπι», όπως φαίνεται να ήταν το ψευδώνυμό του, είναι το θύμα, που είχε διαφορές με κάποιους Αλβανούς. Το 2013 είχε συλληφθεί όταν σε έλεγχο στην περιοχή των Πετραλώνων είχε στην κατοχή του έναν σουγιά. Το 2014 συνελήφθη όταν προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά στο κρατητήριο του Τμήματος Ασφαλείας στου Ρέντη, όπου κρατούνταν ένας στενός του φίλος.

Το 2015 σε έλεγχο στο Τμήμα Ασφάλειας Δραπετσώνας, συνελήφθη γιατί εκκρεμούσε σε βάρους του καταδικαστική απόφαση 19 μηνών για επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Σε αυτές τις συλλήψεις και προσαγωγές είχε δώσει ως τρία επώνυμα Alesh ή Ahmed ή Mohamed και ονόματα Mohammed ή Mohamed ή Ahmed.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν η εκτέλεση να προήλθε από κυκλώματα ναρκωτικών, αλλά ενδεχομένως «εξυπηρετούσε» και άλλους… χώρους.

Εξετάζοντας κείμενο μέλους του Ρουβίκωνα και κατάληψης κτιρίου της πλατείας, στο οποίο προέβαινε σε καταγγελίες για τις επιθέσεις ενός ναρκέμπορου με το προσωνύμιο «Χαμπίμπι», οι αστυνομικοί αναμένεται να τον καλέσουν να δώσει κατάθεση σχετικά με το πρόσωπο της καταγγελίας του.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι του θύματος στην οδό Ερεσού στα Εξάρχεια και βρήκαν ένα πιστόλι Ζοράκι (μετασκευασμένο αεροβόλο όπλο σε χρηστικό), ένα όπλο-ρέπλικα, μία χατζάρα, τρία κινητά τηλέφωνα, σημειώσεις στα αραβικά, κάρτες sim, δύο αιγυπτιακά διαβατήρια με το όνομα και τη φωτογραφία του και ένα ελληνικό διαβατήριο με στοιχεία άλλου ατόμου.

Την ώρα της εκτέλεσής του είχε πάνω του ακόμα δύο κινητά τηλέφωνα (ένα I-phone και ένα Nokia), τα οποία όπως και τα υπόλοιπα μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. για να βρεθούν τυχόν αξιοποιήσιμες επικοινωνίες του.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το διαμέρισμα στην οδό Ερεσού το θύμα το είχε νοικιάσει πριν από περίπου 4 μήνες, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με μαρτυρίες που έχουν συλλέξει, είχε οικονομικά προβλήματα, τα οποία ενδεχομένως σχετίζονται με «απόσυρση» του από κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, τα αρχηγικά μέλη του οποίου ήταν δυσαρεστημένα με την «συμπεριφορά και απόδοσή» του.

Αναμένονται τα αποτελέσματα της εξερεύνησης κλιμακίων των εγκληματολογικών εργαστηρίων στο διαμέρισμα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευρήματα παρουσίας και άλλων ατόμων σε αυτό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

«ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΑΧΝΗ ΜΑΥΡΗ ΧΗΡΑ» 03 Δεκ 2021 | 12:35

Οι τελευταίες τραγικές ώρες του 6χρονου Άρθουρ που βασανίστηκε και σκοτώθηκε από τη μητριά του [εικόνες- βίντεο]

Η 32χρονη Έμα Τάστιν βρέθηκε ένοχη για τον φόνο του εξάχρονου Άρθουρ Χιους "που δεν αγαπούσε κανείς".

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ 01 Δεκ 2021 | 19:02

Φάμπρικα ελληνοποιήσεων: Από το κύκλωμα "ψώνισε" ταυτότητα ο Αλβανός που δολοφονήθηκε σε βενζινάδικο της Νίκαιας

Πελάτης της "φάμπρικας" με τα πλαστά έγγραφα το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης στη Νίκαια - Μέσω του κυκλώματος ελληνοποιήθηκε ως ομογενής.

ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ 30 Νοε 2021 | 10:11

Κύπρος: Φόβοι ότι δολοφονήθηκαν οι δύο Ρωσίδες - Συνελήφθη 32χρονος, χρησιμοποιούσε την πιστωτική κάρτα της μίας γυναίκας

Ο 32χρονος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση εξαφάνισης των δύο Ρωσίδων στην Κύπρο. Αναζητείται άλλος ένας άνδρας. Βρέθηκαν ίχνη αίματος των δύο γυναικών.

ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ 29 Νοε 2021 | 19:22

Γαλλία: Συνελήφθη 39χρονος μετά από 11 χρόνια για άγρια δολοφονία στην Πεύκη - Είχε σκοτώσει 30χρονο μπροστά στην έγκυο σύζυγό του

Καταζητούμενός επί 11 χρόνια ήταν ένας 39χρονος ο οποίος στις 16 Μαΐου 2010 είχε σκοτώσει έναν 30χρονο από τη Συρία μπροστά στα μάτια της εγκύου συζύγου του

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΧΝΗ 29 Νοε 2021 | 09:34

Γυναικοκτονία με 8 μαχαιριές στη Θεσσαλονίκη: "Παιδιά, σκότωσα τη γυναίκα μου", είπε ο 49χρονος και παραδόθηκε

Ο 49χρονος, με καταγωγή από την Αρμενία, στην προανακριτική του απολογία φέρεται να είπε ότι προέβη στην πράξη του επειδή η σύζυγός του τον απατούσε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ 29 Νοε 2021 | 06:30

Νέα γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: 49χρονος σκότωσε τη σύζυγό του και παραδόθηκε

Ενας 49χρονος με καταγωγή από την Αρμενία σκότωσε με αιχμηρό αντικείμενο την 48χρονο σύζυγό του, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 27 Νοε 2021 | 23:06

Γιώργος Καραϊβάζ: Συγκλονίζει ο γιος του, Δημήτρης - "Το τελευταίο δώρο στον πατέρα μου, να εκθέσω τους δολοφόνους του" [Βίντεο]

Ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε στις 9 Απριλίου του 2021 και σήμερα θα γινόταν 53 ετών - "Η δολοφονία του πατέρα μου δεν ήταν επίθεση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μία ιδέα"

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 27 Νοε 2021 | 13:26

Κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών: Ο Παλαιστίνιος που σκότωσε και διαμέλισε καλλιτέχνη για την καρδιά μιας τραγουδίστριας

Ο 57χρονος Παλαιστίνιος, σε ηλικία 38 χρόνων, είχε καταδικαστεί σε ισόβια για την άγρια δολοφονία 52χρονου καλλιτέχνη, εξαιτίας ερωτικής αντιζηλίας

ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ 26 Νοε 2021 | 16:42

Δίκη δολοφονία Ζακ - Ανατριχιαστική κατάθεση: "Κλωτσάγανε τόσο δυνατά που το κεφάλι τιναζόταν"

Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε στη δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου πως "τους φώναζα σταματήστε, θα τον σκοτώσετε"

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ 25 Νοε 2021 | 10:59

Γλυκά Νερά: Bίντεο της Καρολάιν λίγο καιρό πριν τη δολοφονία - Το τράβηξε ο Αναγνωστόπουλος

Το βίντεο με την Καρολάιν ελήφθη ενώ το ζευγάρι είχε αποκτήσει την μικρή Λυδία, λίγους μήνες πριν από την αποτρόπαιη δολοφονία της 20χρονης στα Γλυκά Νερά.

ΣΤΟ INTERNATIONAL PRESS INSTITUTE 25 Νοε 2021 | 08:39

Συγκλονίζει ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ: "Τον πατέρα μου τον σκότωσε το σύστημα που πολεμούσε"

Ο Δημήτρης Καραϊβάζ, γιος του Γιώργου, παραχώρησε συνέντευξη στο International Press Institutete σε ένα αφιέρωμα για τις επιπτώσεις που έχουν οι δολοφονίες δημοσιογράφων στην ελευθερία του τύπου.

ΜΕΣΩ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ 23 Νοε 2021 | 22:50

Δολοφονία Γκάμπι Πετίτο: "Ο αρραβωνιαστικός της αυτοκτόνησε με μια σφαίρα στο κεφάλι" λέει η οικογένειά του

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο δολοφόνος της Γκάμπι Πετίτο την στραγγάλισε.