X

Μήνυμα Ζαχαράκη προς μαθητές για τις καταλήψεις: Οι μάχες δίνονται με ανοιχτά σχολεία

Η κ. Ζαχαράκη είπε ότι τα υπό κατάληψη σχολεία είναι περίπου 200.

Γράφει: TheToc team

Την εκτίμηση ότι οι καταλήψεις σχολείων θα ατονίσουν το επόμενο διάστημα έκανε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, απευθύνοντας μήνυμα προς τους μαθητές ότι οι μεγαλύτερες μάχες δίνονται με τα σχολεία ανοιχτά.

"Οι μεγαλύτερες μάχες δίνονται με ανοιχτά τα σχολεία"

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων ανέρχεται σε περίπου 200 και πρόσθεσε: "Βλέπω να φθίνει το κίνημα αυτό. Πιστεύω ότι η θέση των παιδιών είναι μέσα στην τάξη και οι μεγαλύτερες μάχες δίνονται με ανοιχτά τα σχολεία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα, ανάφερε ότι έχει δοθεί οδηγία προς τους διευθυντές των σχολείων να εξηγήσουν στα παιδιά γιατί λαμβάνονται τα συγκεκριμένα μέτρα για τον κορονοϊό: "Αυτό που συμβαίνει μέσα στις σχολικές μονάδες υπό κατάληψη έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό με αιτήματα που έχουν διακινηθεί στην Ελλάδα και κάποια που έχουν τοπικά χαρακτηριστικά. Αυτό που έχει δοθεί ως κατεύθυνση σε διευθυντές σχολείων και διευθυντές εκπαίδευσης είναι να εξηγήσουν στα παιδιά τις νέες συνθήκες και γιατί έχουν επιβληθεί αυτά τα μέτρα".

Επιστολή σε γονείς για ανάκτηση κωδικών στην τηλεκπαίδευση

Η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε και στα κλειστά λόγω κορονοϊού σχολεία, λέγοντας ότι σε αυτές τις περιπτώσεις τα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση. Από το υπουργείο εστάλη επιστολή σε γονείς για ανάκτηση κωδικών στην τηλεκπαίδευση.

Όσον αφορά την εικόνα με τους αναπληρωτές η κυρία Ζαχαράκη είπε ότι "στις 25 Αυγούστου διορίστηκαν πάνω από 24.900 αναπληρωτές και την Παρασκευή άλλοι 7.368. Χθες βγήκε πρόσκληση για ολιγόμηνες κατ' ελάχιστον τριμηνιαίες συμβάσεις για αναπλήρωση εκπαιδευτικών που είναι σε άδεια γιατί ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες".Το σχετικό κονδύλι ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ.